Goedkope vrijstaande vaatwasser Top 4

Wanneer je graag een nieuwe vaatwasmachine wilt aanschaffen, zijn er genoeg mogelijkheden. Er zijn ruime modellen, goedkope smalle vaatwassers, inbouw modellen en vrijstaande modellen. Ook als het gaat om de prijs vind je veel opties: er zijn dure en goedkope modellen. Je bent niet op zoek naar de goedkoopste inbouw vaatwassers, dus hoe maak je de beste keuze als het gaat om een vrijstaande vaatwasmachine? Hier vind je een handige Top 4 van goedkope vrijstaande vaatwassers. Op basis hiervan ontdek je wat je keuzes zijn wanneer je een beperkt budget hebt voor de aanschaf van een goedkope vrijstaande vaatwasser.

Bekijk en bestel direct goedkope vrijstaande vaatwassers

De voordelen van een vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser aanschaffen brengt een aantal voordelen met zich mee. In de eerste plaats is het door dit type vaatwasser nog steeds mogelijk om een vaatwasser aan te schaffen, ook als je hiervoor niet genoeg ruimte in de keukenkastjes hebt. Een vrijstaande afwasmachine kan overal worden neergezet in de keuken, als de juiste aansluitingen maar aanwezig zijn. Zijn deze niet aanwezig? Dan kun je ze altijd eerst laten plaatsen door een loodgieter. Zo wordt het altijd mogelijk om een vrijstaand model in de keuken of op een andere plek neer te zetten waar je ruimte hebt.

Betaal nooit onnodig teveel voor je nieuwe vaatwasser

Waarom teveel betalen voor je vrijstaande vaatwasser als het ook goedkoper kan? Er zijn veel dure modellen verkrijgbaar: deze zijn vaak ook zeer energiezuinig, bieden handige extra opties en zorgen voor zeer veel gebruiksgemak. Maar het is ook mogelijk om betaalbare vaatwassers aan te schaffen. Ook de goedkopere modellen hebben handige functies en bieden extra programma’s en hebben een flexibele indeling. Hier vind je een overzicht van de Top 4 goedkoopste vrijstaande vaatwassers van dit moment. Hiermee maak je veel makkelijker een keuze, en weet je precies hoeveel jij kunt besparen door voor een uitstekend betaalbaar model te kiezen.

1: Bosch SMS24AW00E (€ 349)

Goedkope vrijstaande vaatwasser - Bosch SMS24AW00E vrijstaande vaatwasserDe Bosch SMS24AW00E is niet alleen een betaalbare, maar ook een goede en gemakkelijk te gebruiken vaatwasmachine. Dit vrijstaande model is voorzien van energieklasse A+ en is hiermee niet de meest zuinige vaatwasser in het segment. Wel heeft deze goedkope vrijstaande vaatwasser een beladingssensor, waardoor het waterverbruik en de duur van het programma worden aangepast op de hoeveelheid vaat. Zo verbruik je nooit onnodig teveel water en energie. Daarnaast is deze vaatwasser van Bosch uitgerust met een krachtige inverter motor. Hiermee is de afwasmachine ook een stuk stiller en heeft de vaatwasser een langere levensduur. De Bosch SMS24AW00E maakt verder gebruik van zeolietkorrels voor het verbeteren en versnellen van het droogresultaat. Andere belangrijke kenmerken van de Bosch SMS24AW00E:

 • Ruimte voor 12 couverts en keuze uit 4 programma’s
 • AquasTop voor het verminderen van de waterstroom bij een lekkage
 • Standaard programma op 65 graden duurt 60 minuten

2: Inventum VVW7040++ (€ 389)

Ben je op zoek naar een betaalbare vrijstaande vaatwasmachine waarbij je ook profiteert van veel handige extra’s? Dan kun je kiezen voor de Inventum VVW7040++. Deze vaatwasmachine heeft een energielabel A++ en is hiermee een zuinig apparaat. Verder verminder je het verbruik van water en energie dankzij de halve belading functie. Deze functie zorgt ervoor dat de mate van watergebruik wordt aangepast op de hoeveelheid vaat in de vaatwasser. Voor een halfvolle afwasmachine wordt dan ook geen lang programma gebruikt. Verder heeft de vaatwasser van Inventum een resttijd-indicator: hiermee zie je meteen wanneer de vaatwasser klaar is met een programma. De Inventum VVW7040++ biedt ruimte voor 13 couverts en vaatwasser onderhoud is bijna niet nodig. Andere belangrijke kenmerken van de Inventum VVW7040++:

 • Roestvrijstalen kuip zonder naden zodat etensresten zich niet ophopen
 • Onderhoudsvrije vaatwasser met kinderbeveiliging
 • Uitgestelde startfunctie tot maximaal 24 uur

3: Whirlpool OWFC 3C26 X (€ 399)

De Whirlpool OWFC 3C26 X is niet alleen een energiezuinige, maar ook een stille vaatwasser. Dit vrijstaande model heeft energieklasse A++ en behoort hiermee tot de energiezuinige modellen. De Whirlpool OWFC 3C26 X heeft onder andere een krachtige inverter motor. Hiermee is de goedkope vrijstaande vaatwasser stiller en heeft dit model een langere levensduur. Met de Whirlpool OWFC 3C26 X profiteer je dus niet alleen van een goede prijs, maar ook van uitstekende kwaliteit. De Whirlpool vaatwasmachine biedt ruimte voor 14 couverts en is hiermee een van de meest ruime modellen in het segment. Verder kun je met deze afwasmachine profiteren van een flexibele indeling. Andere belangrijke kenmerken van de Whirlpool OWFC 3C26 X:

 • Verstelbaar bovenrek voor meer ruimte in de onderkorf
 • Programma voor halve belading met automatisch minder waterverbruik
 • Geluidsniveau van 46 dB

4: Siemens SN215W02AE (€ 369)

Met de Siemens SN215W02AE kies je voor een uitstekend geprijsde vrijstaande vaatwasser met veel kwaliteiten. Ben jij op zoek naar een gebruiksvriendelijke vaatwasser met handige functies? Dan is de Siemens SN215W02AE zeker een van je mogelijkheden en misschien wel de beste vrijstaande vaatwasser voor jou. Het toestel heeft energieklasse A+ en is hiermee niet de meest zuinige vaatwasmachine. Toch kun je profiteren van een lager energieverbruik, onder andere dankzij de krachtige inverter motor. Deze motor vermindert het energieverbruik, maar zorgt ook voor een lager geluidsniveau. Ook zal deze goedkope vrijstaande vaatwasser een veel minder snel stuk gaan. Net als bij veel andere Siemens vaatwassers is ook de SN215W02AE voorzien van een doseerAssistent waarmee het vaatwasmiddel gelijkmatig over de vaat wordt verdeeld. Ook heeft het apparaat een handige resttijd-indicator: hiermee zie je hoe lang het nog duurt voordat jouw vaat schoon is. Andere belangrijke kenmerken van de Siemens SN215W02AE:

 • VarioSpeed voor twee keer zo snel reinigen
 • Kristallen wijnglazen reinigen met een speciaal programma en de warmtewisselaar
 • Maximaal geluidsniveau van 48 dB

Zo maak je de beste keuze

Een vrijstaande vaatwasser uitkiezen die niet alleen goed is, maar ook betaalbaar: het is goed mogelijk. De bovenstaande goedkope vrijstaande vaatwasser Top 4 laat zien dat je ook met een kleiner budget een zeer betrouwbare vaatwasser kunt aanschaffen. Je kunt zelf nog vaatwasser reviews lezen of kijken naar de technische specificaties van een vaatwasmachine. Op deze manier weet je zeker dat je een goed overwogen keuze maakt. Kijk, behalve naar de prijs en de ruimte, ook goed naar wat jij belangrijk vindt in een vrijstaande vaatwasser. Hoeveel waarde hecht je aan energiezuinigheid en wat zijn de belangrijkste functies die jij niet kunt missen? Zo maak je gegarandeerd een goede keuze voor een nieuwe afwasmachine!