Goedkope vaatwasser Top 4

Wil je een vaatwasmachine kopen maar heb je een beperkt budget? Dan is het goed mogelijk om een goedkope vaatwasser aan te schaffen die niet alleen betaalbaar is, maar ook van goede kwaliteit. Een goedkope vaatwasser is niet per definitie slechter: er zijn heel wat betaalbare modellen verkrijgbaar waar je lange tijd mee kunt doen. Daarbij geldt dat een goede vaatwasser niet altijd duur hoeft te zijn. Je kunt ook afwasmachines vinden die een lange levensduur hebben, stil zijn, energiezuinig en ook betaalbaar. Hier vind je een overzicht van de Top 4 goedkope vaatwassers en kun je zelf bepalen welke betaalbare vaatwasmachine jouw volgende aanwinst wordt.

Bekijk en bestel direct goedkope vaatwassers

Er zijn duurdere en goedkope modellen op de markt

Er zijn genoeg dure vaatwassers op de markt gebracht, voornamelijk van merken als Miele en Bosch, maar ook van merken als Siemens en AEG. Deze merken verkopen vaatwassers van 1.000 euro of meer. Om ook met een minder budget een kwalitatieve stille vaatwasmachine aan te kunnen schaffen is het vooral belangrijk om op een aantal zaken te letten. Er zijn vaatwassers die wat meer kosten in de aanschaf, maar die qua verbruik veel zuiniger zijn en uiteindelijk dus ook minder kosten. Er zijn ook modellen die wat goedkoper zijn in de aanschaf maar juist totaal niet zuinig en daardoor alsnog duurder. Het is dan ook slim om hier goed naar te kijken voordat je een vaatwasser aanschaft.

Maak kennis met de beste goedkope vaatwassers

Ben je benieuwd naar de beste goedkope vaatwassers van dit moment? Hier vind je een Top 4 goedkope vaatwasmachines en kun je zelf bepalen wat voor jou de beste optie is. Verderop lees je belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten bij de aankoop van een vaatwasser. Dit zijn de beste goedkope afwasmachines van dit moment:

1: Inventum VVW7080BS+++ (€ 499)

Goedkope vaatwasser - Inventum VVW7080BS+++ vrijstaande vaatwasserDe Inventum VVW7080BS+++ hoort op plek 1 van beste goedkope vaatwasser Top 4 van dit moment. Deze vaatwasmachine is in de eerste plaats zeer energiezuinig met een energieklasse van A+++. Hiermee is de Inventum VVW7080BS+++ niet alleen voordelig in aanschaf, maar ook in gebruik. Verder is het nog van belang om te kijken naar de kwaliteit van deze vaatwasser. De Inventum VVW7080BS+++ heeft een geluidsniveau van slechts 39 dB en is daarmee een van de stilste vaatwassers in het assortiment, ideaal wanneer je ‘s nachts een vaat wilt aanzetten. Verder is deze goedkope afwasmachine ruimtelijk genoeg om zowel grote als kleine vaat gemakkelijk kwijt te kunnen. Daarbij komt de Inventum vaatwasmachine met een aantal handige functies waarmee het gebruiksgemak wordt vergroot. De belangrijkste kenmerken van de Inventum VVW7080BS+++:

 • Intensive zone voor vaat met aangekoekte etensresten
 • Met halve belading functie voor besparing van water en energie
 • Voorzien van een extra stil nachtprogramma

2: Siemens SN236W02KE (€ 508)

Ook de Siemens SN236W02KE is een populaire vaatwasser die niet alleen bekend staat om de lagere prijs, maar ook om de kwaliteit. Wil je graag een betaalbare vaatwasser aanschaffen omdat je een beperkt budget beschikbaar hebt? Dan is het slim om eens te kijken naar deze vaatwasser van Siemens. Het toestel is met energielabel A++ relatief zuinig en hiermee kun je voor het gebruik minder gaan betalen. Siemens is een geliefd merk onder consumenten wanneer het gaat om de aanschaf van een goedkope vaatwasser. En met de SN236W02KE heeft het merk ook een zeer betaalbaar model op de markt gebracht. De belangrijkste kenmerken van de Siemens SN236W02KE:

 • Ruimte voor 13 couverts en keuze uit 5 verschillende programma’s
 • De vaatwasser wast en droogt op een geluidsniveau van 44 dB
 • De Siemens SN236W02KE maakt gebruik van de condens droogtechniek

3: Whirlpool WFC 3C26 P (€ 409)

De Whirlpool WFC 3C26 P is een van de goedkoopste vaatwassers van dit moment. Voor een bedrag van 409 euro krijg je een uitstekende vaatwasmachine die je gemakkelijk kunt neerzetten in je keuken omdat het een vrijstaand model is. De goedkope vrijstaande vaatwasser uitgerust met een krachtige inverter motor. Dit zorgt ervoor dat deze goedkope vaatwasser minder energie gebruikt, minder snel stuk gaat maar ook een stuk stiller is dan andere vaatwassers. Verder heeft de Whirlpool vaatwasser een resttijd-indicator, waarmee je precies weet wanneer je vaat schoon is. Ook heeft de Whirlpool WFC 3C26 P ruimte voor 14 couverts; hiermee is deze vaatwasmachine ruimer dan vergelijkbare modellen. Tot slot is de vaatwasser ook ruim in keuzemogelijkheden: je kunt kiezen uit 8 programma’s. Andere belangrijke kenmerken van de Whirlpool WFC 3C26 P:

 • Zeer stil nachtprogramma met een geluidsniveau van 39 dB
 • Uitgerust met waterslangbeveiliging
 • Bovenkorf is in hoogte verstelbaar

4: Samsung DW60M6040BB/EG (€ 475)

Ook de Samsung DW60M6040BB/EG behoort tot de Top 4 beste goedkope vaatwassers van dit moment. De vaatwasser is voorzien van een aantal handige extra’s waarmee je met veel gemak gebruik maakt van alle voordelen. In de eerste plaats heeft de Samsung DW60M6040BB/EG de energieklasse A++. Hiermee behoort de vaatwasser tot de energiezuinige vaatwassers. Daarnaast beschikt deze afwasmachine over een aantal extra’s waar je optimaal van kunt profiteren. In de eerste plaats heeft de Samsung vaatwasser een halve belading functie. Zo kun je ook een halfvolle vaatwasser aanzetten, zonder dat je onnodig teveel water en energie verbruikt. Verder heeft de vaatwasser ruimte voor 13 couverts; deze kun je gemakkelijk kwijt dankzij de flexibele inrichting. Andere belangrijke kenmerken van de Samsung DW60M6040BB/EG:

 • Uitgerust met kinderbeveiliging voor tijdens het wassen
 • Resttijd-indicator voor het afwasprogramma
 • Speciale ruimte voor vaat met aangekoekte etensreste

Goedkope vaatwasser: kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding

De beste vaatwasser heeft niet alleen een goede bouwkwaliteit, maar ook een gunstig energielabel en een goede waskwaliteit. Daarnaast moet een goedkope vaatwasser ook gebruiksvriendelijk zijn en niet te duur. Met een goedkope afwasmachine zul je inleveren op een aantal zaken, bijvoorbeeld extra functies of speciale programma’s. De prijs-kwaliteitverhouding is het meest belangrijk in het uitkiezen van een goedkope vaatwasser.

De kwaliteit komt naar voren door het gebruiksgemak, maar ook de energie die wordt verbruikt en de extra functies die jij kunt gebruiken. Op basis hiervan is de Top 4 beste goedkope vaatwassers samengesteld. Ontdek zelf welke betaalbare vaatwasser aan jouw eisen voldoet en bestel deze gemakkelijk en snel online via de Vaatwasser Expert! Zoek je een inbouw vaatwasser, bekijk dan onze Top 4 van goedkope inbouw vaatwassers. Daarbij is het altijd aan te raden om de beste vaatwastabletten te gebruiken en in diverse testen blijken dit soms zelfs zeer goedkope vaatwastabletten zijn!