Goedkope inbouw vaatwasser Top 4

Bij het uitzoeken van een nieuwe vaatwasser komt veel kijken. In de eerste plaats wil je wellicht niet teveel geld uitgeven aan een vaatwasser. In de tweede plaats moet een afwasmachine wel aan jouw eisen voldoen. Ben je op zoek naar een goedkope inbouw vaatwasser, dan kun je op deze pagina terecht. Hier vind je de Top 4 van goedkope inbouw vaatwassers. Zo weet je zeker dat je een vaatwasmachine kiest waar je niet onnodig veel voor betaalt, maar waarbij je wel profiteert van heel veel gemak.

Bekijk en bestel direct goedkope inbouw vaatwassers

Is goedkoop altijd duurkoop?

Er zijn genoeg goedkope vaatwassers verkrijgbaar, maar kies je dan ook voor kwaliteit. In sommige gevallen klopt de uitdrukking dat goedkoop duurkoop is, maar dit is niet altijd zo. In het geval van een vaatwasser zijn er zeker betaalbare modellen waarbij je nog steeds te maken hebt met goede kwaliteit. Er zijn goedkope vaatwasmachines met een sterke bouwkwaliteit, energiezuinigheid en de keuze uit veel handige extra’s, zoals speciale functies of bruikbare programma’s. Het is vooral belangrijk om voor jezelf na te gaan wat jij belangrijk vindt in een goede vaatwasser, behalve de lage prijs.

Inbouw vaatwassers met goede prijs-kwaliteitverhouding

Een inbouw vaatwasser is het meest gekozen type vaatwasser. Met een ingebouwd model is jouw keuken één mooi geheel en bespaar je ook nog eens ruimte in de keuken. Qua prijs verschillen inbouw en vrijstaande modellen niet veel van elkaar. Het is dan ook vooral belangrijk om te kijken naar de ruimte die jij beschikbaar hebt in een keukenkastje en welke afmetingen je nodig hebt. Op basis hiervan kun jij een goed overwogen keuze maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in je zoektocht naar een goedkope inbouw vaatwasser? Hier vind je een overzicht van de Top 4 goedkope inbouw vaatwassers van dit moment. Zo kun jij een geschikte inbouw vaatwasmachine kiezen met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

1: Etna VW149AZT (€ 369)

Goedkope inbouw vaatwasser - ETNA VW149AZT inbouw vaatwasserWil je een goedkope inbouw vaatwasser kopen, kijk dan eens naar het merk Etna. Met de Etna VW149AZT kies je voor een degelijke inbouw vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet. Je bent in de eerste plaats verzekerd van een goede prijs, maar daarnaast ook zeker van kwaliteit. De vaatwasser is voorzien van een aantal handige extra functies waar je als gebruiker dagelijks van kunt profiteren. Zo heeft de Etna VW149AZT een uitgestelde startfunctie, waarmee je zelf bepaalt wanneer het programma van start gaat. Je kunt de start van een programma tot 9 uur uitstellen. Verder heeft deze afwasmachine ook een resttijd-indicator waarmee je altijd kunt zien hoe lang het nog duurt voordat je vaat schoon is. De Etna vaatwasser heeft een geluidsniveau van 49 dB, die is vergeleken met andere modellen wat aan de hoge kant. Andere belangrijke kenmerken van de Etna VW149AZT:

 • Kort programma van 50 minuten voor het snel reinigen van je vaat
 • Mogelijkheid om energie te besparen met uitgestelde startfunctie
 • Voorzien van waterbeveiliging

2: Whirlpool WBC 3C26 X (€ 398)

De Whirlpool WBC 3C26 X is een tweede zeer goede maar goedkope inbouw vaatwasser met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze afwasmachine is voorzien van een krachtige inverter motor. Deze motor heeft een aantal voordelen: in de eerste plaats is je vaatwasser stiller, en in de tweede plaats verbruikt het toestel minder energie. Dit zorgt er weer voor dat je vaatwasser ook een langere levensduur heeft. De Whirlpool vaatwasmachine heeft ruimte voor 14 couverts en is hiermee een van de ruimere modellen in het segment. Verder kun je met deze stille vaatwasser kiezen uit 8 programma’s en vind je altijd een geschikt programma voor jouw vaat. Wellicht de beste vaatwasmachine voor jou? Andere belangrijke kenmerken van de Whirlpool WBC 3C26 X:

 • Met resttijd-indicator om te achterhalen hoe lang een programma nog duurt
 • Zowel korte als intensieve programma’s beschikbaar
 • Uitgerust met beladingssensor voor aanpassen van het waterverbruik

3: Samsung DW60M5050BB (€ 429)

Ben je op zoek naar een degelijke goedkope inbouw vaatwasser waar je niet al te veel voor hoeft te betalen? Dan is de Samsung DW60M5050BB een uitstekende keuze. Deze vaatwasmachine is met energieklasse A+ niet de meest zuinige in het segment, maar je profiteert wel van veel andere voordelen. Zo is deze vaatwasser ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of allergie; je kunt voor een speciaal hygiëne programma kiezen. Zo wordt de vaat langer nagespoeld dan bij andere programma’s. Bacteriën, gluten en andere etensresten blijven hierdoor niet op je vaat zitten. Verder heeft de vaatwasser van Samsung een resttijd-indicator waarmee je precies ziet over hoe lang de vaat schoon is. Andere belangrijke kenmerken van de Samsung DW60M5050BB:

 • Uitgerust met behoedzaam programma voor glaswerk
 • Halve belading functie voor besparing van water en energie

4: Siemens SN435S00AE (€ 469)

De Siemens SN435S00AE is een betaalbare inbouw vaatwasser die in veel gevallen een echte uitkomst biedt. Deze afwasmachine biedt ruimte voor 12 couverts en is hiermee ideaal voor kleine en middelgrote huishoudens. De vaatwasser heeft een flexibele bovenkorf waarmee je nooit ruimte tekort komt. De korf is in hoogte verstelbaar en dus passen grote borden ook goed in de vaatwasser. Daarnaast kun je met de Siemens afwasmachine kiezen voor de VarioSpeed functie: hiermee is je vaat twee keer sneller schoon dan bij een normaal programma. Ook is het toestel voorzien van een behoedzaam programma voor je glaswerk. Andere belangrijke kenmerken van de Siemens SN435S00AE:

 • Automatisch programma voor het meten van de vuilgraad
 • Voorzien van energieklasse A+
 • Maximaal geluidsniveau van 48 dB

Zo maak je de beste keuze voor een inbouw vaatwasser

Ga je een vaatwasser kopen, dan is het goed om te weten dat het vinden van een geschikte en goedkope inbouw vaatwasser makkelijker is dan je denkt. Heb je een specifiek budget in gedachten? Dan is het slim om hier niet vanaf te wijken en om in deze prijscategorie op zoek te gaan naar een inbouw vaatwasmachine. Zorg er wel voor dat je de extra functies van een vaatwasser in de gaten houdt, evenals het energielabel en de zuinigheid van de vaatwasser. Op deze manier voorkom je dat je uiteindelijk maandelijks veel betaald voor je energiekosten. Vergelijk vaatwassers dus op diverse punten.

Een inbouw vaatwasser biedt veel gemak en het is aan jou om te bepalen hoeveel je hiervoor wilt betalen. Bovenstaand vind je een Top 4 van de goedkoopste inbouw vaatwassers waarbij niet alleen is gekeken naar de prijs, maar ook naar de voordelen die een vaatwasser te bieden heeft. Zo wordt het maken van een keuze een stuk makkelijker. Voor vrijstaande vaatwasmachines kijk je bij onze Top 4 van goedkope vrijstaande vaatwassers. Daarbij is het altijd aan te raden om de beste vaatwastabletten te gebruiken en in diverse testen blijken dit soms zelfs zeer goedkope vaatwastabletten zijn!