Exquisit GSP9112.1A++ vrijstaande vaatwasser

Een vaatwasser is allang geen overbodige luxe meer, bijna ieder huishouden heeft er een. Ook met een beperkt budget is het tegenwoordig heel goed mogelijk om een vaatwasmachine aan te schaffen. Een voorbeeld van een betaalbare inbouw vaatwasser is de Exquisit EGSP9614EA+++, maar zoek je een vrijstaand model, dan is de Exquisit GSP9112.1A++ misschien iets voor jou. Je bent verzekerd van de belangrijkste basisfuncties, maar ook van veel gemak en een lage prijs. Meer weten over dit model? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Exquisit GSP9112.1A++ vrijstaande vaatwasserExquisit GSP9112.1A++

De Exquisit GSP9112.1A++ is een vaatwasser van het merk Exquisit, dat bekend staat om de betaalbare huishoudelijke apparaten, waaronder vaatwassers. Met deze automatische afwasmachine kies je wederom voor een betaalbaar exemplaar waarmee je het voor jezelf een stuk makkelijker kunt maken. Met deze zuinige vaatwasmachine bespaar je tijd en hoef je zelf niet aan de slag met het schoonmaken van de vaat. Een belangrijk voordeel van het toestel is dat je gebruik kunt maken van een aantal handige functies, zoals startuitstel, waardoor je de afwasmachine op een later tijdstip kunt laten aanspringen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Exquisit GSP9112.1A++

De Exquisit GSP9112.1A++ is een vrijstaande vaatwasser. Wil je de vaatwasmachine installeren, dan is het belangrijk dat je de vaatwasser aansluit op een wasmachinekraan en een aansluiting voor een vaatwasser zelf. Het kan hierbij gaan om een sifon van de gootsteen of een losse afvoerbuis. Heb je deze aansluitingen niet? Dan kun je deze eerst laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. De duidelijke beschrijving van de installatie staat beschreven in de handleiding van de vaatwasmachine die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
  • Aantal couverts: 12

Bediening en onderhoud

Deze vrijstaande vaatwasser van Exquisit heeft een vrij eenvoudige bediening. Aan de voorzijde van het huishoudelijke apparaat zit een bedieningspaneel. Hiermee kun je een programma kiezen en vervolgens de vaatwasser aanzetten. Voor of na het uitkiezen van het programma voeg je nog het vaatwasmiddel toe. Zodra de vaatwasser klaar is, hoor je een duidelijk geluidssignaal en kun je het toestel (laten) uitruimen.

Qua onderhoud is het belangrijk om de Exquisit GSP9112.1A++ regelmatig schoon te maken. Deze vaatwasser is van basisklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat het van belang is om de machine aan de binnenzijde goed schoon te houden. Je kunt onder andere zelf een programma aanzetten zonder vaat, zodat de vaatwasser van de binnenkant goed wordt gereinigd. Ook is het slim om de filters van de afwasmachine goed schoon te maken om ophoping van etensresten te voorkomen.

Voor- en nadelen

Als belangrijkste voordeel heeft de Exquisit GSP9112.1A++ dat deze vaatwasser goed betaalbaar is. Hierdoor is het ook met een minder groot budget mogelijk om een vaatwasmachine aan te schaffen. Ook is dit model van de fabrikant voorzien van uitgestelde start. Hiermee bepaal je zelf wanneer je een programma wilt laten starten.

Er kleven helaas ook een paar nadelen aan de afwasmachine. Zo heeft het toestel geen verstelbaar bovenrek, waardoor je soms beperkte ruimte hebt, vooral als je grote vaat in de vaatwasser wilt doen. Daarnaast is er met de Exquisit GSP9112.1A++ geen optie voor een halve belading. Tot slot is de vaatwasmachine met een geluidsniveau van 49 dB relatief luid.

Conclusie

De belangrijkste reden om voor de Exquisit GSP9112.1A++ te kiezen is omdat deze vaatwasser zeer goed betaalbaar is. Ook als je niet veel waarde hecht aan extra functies en je vooral wilt dat de afwasmachine van de belangrijkste basisfuncties is voorzien, is deze goedkope vrijstaande vaatwasser een prima keuze.