Exquisit GSP206A+ vrijstaande vaatwasser

Wil jij de beste vrijstaande mini vaatwasmachine kopen? Het is in dit geval belangrijk om te weten waar je op moet letten. Let niet alleen op de prijs en het merk, maar ook op de specificaties, de voor- en de nadelen. Als je niet teveel ruimte beschikbaar hebt voor je vaatwasser is de Exquisit GSP206A+ een goede keuze: deze vrijstaande mini vaatwasser is wellicht precies wat je zoekt. Ontdek op deze pagina alle informatie over dit model, zodat je dit kunt vergelijken met andere vaatwassers. Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Exquisit GSP206A+ vrijstaande mini vaatwasserExquisit GSP206A+

De Exquisit GSP206A+ is een mini vaatwasser die ruimte biedt voor 6 couverts. Dit betekent dat de vaatwasser geschikt is voor huishoudens van 1 of 2 personen. Als je weinig ruimte in je keuken hebt of geen fan bent van afwassen is dit type afwasmachine mogelijk een goede aanwinst. De vaatwasser heeft 7 programma’s en is ook uitgerust met startuitstel. De vaatwasser zorgt ervoor dat je jouw vieze vaat snel reinigt.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Exquisit GSP206A+

De Exquisit GSP206A+ wordt standaard geleverd met een handleiding, een aanvoerslang en een afvoerslang. Deze heb je nodig voor de installatie van je nieuwe vaatwasser. In de handleiding staat aangegeven hoe je het toestel moet installeren, zodat je deze veilig en correct in gebruik kunt gaan nemen. Kom je er niet uit? Online vind je ook handige video’s met instructies voor de installatie van vaatwassers.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaande vaatwasser
  • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 6

Bediening en onderhoud

De bediening van deze automatische afwasmachine spreekt grotendeels voor zich. Aan de voorzijde zit het bedieningspaneel waarmee je een van de programma’s kiest, nadat je de vaat hebt ingeruimd. De vaatwasser biedt onder andere een intensief programma en een programma voor glaswerk. Wil je extra snel een schone vaat? Kies dan voor het snelprogramma waarmee jouw vaat binnen een uur klaar is.

Natuurlijk is onderhoud van je Exquisit vaatwasmachine ook belangrijk en dit geldt ook voor de Exquisit GSP206A+. Het is aan te raden om de vaatwasser eens in de zoveel tijd goed schoon te maken aan de binnenzijde. Vooral het filter en de sproeiarmen moeten goed gereinigd worden: hier kan vuil en vet ophopen en ervoor zorgen dat de vaatwasser niet goed werkt.

Voor- en nadelen

De Exquisit GSP206A+ heeft meerdere voordelen. Het compacte formaat maakt deze vaatwasser ideaal voor kleinere huishoudens of keukens met minder ruimte. Je hoeft hierdoor geen grote vaatwasser aan te schaffen die niet je volledig gebruikt of die niet past. De vaatwasser is voorzien van een resttijdindicator waardoor je altijd ziet wanneer een programma klaar is. Tot slot is het speciale glas programma ideaal wanneer je zeker wilt zijn dat je glazen op een veilige manier worden gereinigd. Een mogelijk nadeel van deze vaatwasmachine is het hoge geluidsniveau van 49 dB. Dit geluidsniveau komt onder andere doordat een inverter motor ontbreekt: deze zorgt voor minder trillingen en geluid. Een ander nadeel is het ontbreken van een speciale zone voor het reinigen van aangekoekte pannen of ovenschalen.

Conclusie

Weinig ruimte in de keuken of een klein huishouden? De Exquisit GSP206A+ is dan een zeer goede keuze. Het is goed om te weten dat deze redelijk goedkope vrijstaande vaatwasser wat meer herrie zal maken. Wel ben je altijd verzekerd van schone vaat wanneer dat jou uitkomt.