Exquisit EGSP9614EA+++ inbouw vaatwasser

Ben je op zoek naar een goede vaatwasser? Wanneer je een gemiddeld budget te besteden hebt, is het ook mogelijk om een uitstekende vaatwasmachine uit de middenklasse aan te schaffen. De Exquisit EGSP9614EA+++ is een voorbeeld van een goede afwasmachine met genoeg handige functies waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Hier lees je een uitgebreide productbeschrijving van dit model en kun je aan de hand van voor- en nadelen bepalen of deze vaatwasmachine voor jou een goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Exquisit EGSP9614EA+++ inbouwvaatwasserExquisit EGSP9614EA+++

Met de Exquisit EGSP9614EA+++ kies je voor een middenklasse vaatwasser van het merk Exquisit. Dit merk behoort tot de top van de basisklasse vaatwasser merken en heeft dan ook een aantal zeer goede modellen in het assortiment. Deze uitvoering van de producent is een voorbeeld van een goed betaalbare en tegelijkertijd ook ruime en energiezuinige vaatwasser die veel mogelijkheden biedt. Met energieklasse A+++ is de afwasmachine zeer zuinig en kun je op jaarbasis flink wat geld besparen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Exquisit EGSP9614EA+++

De Exquisit EGSP9614EA+++ is een inbouw vaatwasser en dit betekent dat de installatie uit twee onderdelen bestaat. In de eerste plaats moet de vaatwasser goed in de nis geplaatst worden zodat deze goed geïntegreerd wordt in de keuken. Ten tweede moet ook de aansluiting worden uitgevoerd. Gelukkig vind je in de handleiding die je bij het huishoudelijke apparaat meegeleverd krijgt, een duidelijke beschrijving van de te nemen stappen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 42 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De Exquisit vaatwasser is vrij makkelijk in gebruik. Aan de binnenzijde van de afwasmachine zit een handig bedieningspaneel waar je alles mee regelt. Zo kun je hier het gewenste programma kiezen en kun je een programma ook starten. Zodra het apparaat wordt gesloten gaat het programma van start. Als de vaatwasser klaar is hoor je een duidelijk geluidssignaal.

Het is wel belangrijk om de Exquisit EGSP9614EA+++ te voorzien van regelmatige onderhoudswerkzaamheden. Hiermee houd je de filters en sproeiarmen goed schoon en kunnen etensresten zich niet goed ophopen en voor verstopping zorgen. Het is dan ook belangrijk om de filters en sproeiarmen regelmatig te controleren. Zo zorg je ervoor dat de vaatwasmachine langer meegaat en altijd optimaal kan werken.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Exquisit EGSP9614EA+++ is dat je te maken hebt met een zeer energiezuinige vaatwasser waarmee je jaarlijks geld kunt besparen. Daarnaast is de afwasmachine voorzien van handige extra’s waar je dagelijks gebruik van kunt maken, zoals een halve belading functie, binnenverlichting, een speciaal auto-spoelprogramma en een handige besteklade. Ook heeft het apparaat een geluidsniveau van slechts 42 dB.

Wanneer je kiest voor deze redelijk stille vaatwasmachine is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele nadelen. Een mogelijk nadeel van deze afwasmachine is dat er geen extra stil wasprogramma beschikbaar is. Daarnaast opent de vaatwasmachine na afloop van een programma ook niet automatisch voor drogen.

Conclusie

De Exquisit EGSP9614EA+++ voldoet (net als de Exquisit EGSP2109.1E/B) aan de belangrijkste eisen, biedt genoeg extra opties en is ook goed betaalbaar wanneer je een groter budget tot je beschikking hebt. Wanneer je zoekt naar een prima stille inbouw vaatwasser, zonder al teveel poespas, is de Exquisit EGSP9614EA+++ zeker een goede optie. Een goedkope vrijstaande machine is bijvoorbeeld de Inventum VVW7020.