Exquisit EGSP9514EA+++ inbouw vaatwasser

Het is tegenwoordig bijna onmisbaar: een goede vaatwasser in de keuken. Je hebt hierbij heel veel verschillende opties. Zo kun je kiezen voor duurdere en luxe modellen, maar ook voor goedkopere modellen met de belangrijkste basisfuncties. De Exquisit EGSP9514EA+++ is een voorbeeld van een luxe basismodel waar je meerdere kanten mee op kunt. Dit inbouw model kan volledig in jouw keuken worden geïntegreerd en biedt veel gemak. Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model afwasmachine, zodat je kunt bepalen of dit misschien wel de beste inbouw vaatwasmachine voor jou is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Exquisit EGSP9514EA+++ inbouw vaatwasserExquisit EGSP9514EA+++

De Exquisit EGSP9514EA+++ is een luxe inbouw vaatwasser die je volledig in je keuken kunt integreren. Hiermee wordt je keuken één geheel en kun je altijd profiteren van de gemakken die een automatische afwasmachine te bieden heeft. Deze energiezuinige inbouw vaatwasser biedt ruimte voor 14 couverts en is voorzien van een aantal handige functies. Zo kun je gebruik maken van de uitgestelde startfunctie waarmee je een wasprogramma later kunt laten starten.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Exquisit EGSP9514EA+++

Om de Exquisit EGSP9514EA+++ te installeren kun je gebruik maken van de handleiding. Hierin staat duidelijk beschreven hoe je de vaatwasmachine in de nis kunt plaatsen, maar ook hoe je de juiste aansluitingen gebruikt om de vaatwasser op de waterleiding aan te sluiten. Het is altijd belangrijk om bij de eerste wasbeurt te controleren op eventuele lekkages zodat je dit, indien nodig, direct kunt aanpassen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De Exquisit vaatwasmachine is erg eenvoudig in gebruik. De vaatwasser heeft een handig bedieningspaneel aan de bovenzijde. Hiermee kun je het gewenste programma kiezen. Zodra de machine vol is, kun je vaatwaspoeder of vaatwastabletten toevoegen en een programma kiezen. Je kunt onder andere voor het intensieve programma kiezen voor een extra grondige reiniging van de vaat. Wanneer het programma klaar is, zal het apparaat een geluidssignaal geven.

De Exquisit EGSP9514EA+++ moet helaas wel regelmatig onderhouden worden. Zo verleng je de levensduur en profiteer je extra lang van de gemakken die de vaatwasser te bieden heeft. Het is onder andere aan te raden om de filters en sproeiarmen regelmatig te controleren: hier kunnen etensresten ophopen; dit zorgt ervoor dat de afwasmachine minder goed werkt en dat er extra energie wordt verbruikt. Regelmatig de vaatwasser schoonmaken is dus van belang.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Exquisit EGSP9514EA+++ is de energiezuinigheid. Met energielabel A+++ is deze vaatwasser zeer zuinig en kun je op jaarbasis veel geld besparen. Een ander voordeel is de mogelijkheid om voor de intensieve stand te kiezen: hiermee kun je ook aangekoekte vaat goed schoon krijgen. Verder is het handig dat je gebruik kunt maken van startuitstel. Zo bepaal je zelf wanneer een programma van start gaat.

Een mogelijk nadeel van dit huishoudelijke apparaat is dat het toestel geen programma heeft voor wanneer je een halve belading heeft. Je kunt de afwasmachine wel halfvol aanzetten, maar er wordt hierbij evenveel water gebruikt als bij een volle vaatwasser.

Conclusie

De Exquisit EGSP9514EA+++ is op meerdere fronten een van de beste vaatwassers van dit moment. De energiezuinigheid is hoog en daarnaast heb je meerdere handige functies om gebruik van te maken. Met dit model van de producent kies je voor een vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet en daardoor is dit type een prima keuze. Een goed vrijstaand model is de Exquisit GSP9112.1A++.