Exquisit EGSP2109.1E/B inbouw vaatwasser

Ook als je een kleine keuken met minder ruimte hebt is het heel goed mogelijk om een vaatwasser aan te schaffen. Een smalle vaatwasser, zoals de Exquisit EGSP2109.1E/B, biedt genoeg ruimte voor kleinere hoeveelheden vaat. Met een smal exemplaar wordt het ook met minder ruimte mogelijk om gebruik te maken van de gemakken die deze vaatwasmachine te bieden heeft. Ontdek de belangrijkste informatie over deze automatische afwasser. Aan de hand hiervan bepaal jij of dit je volgende afwasmachine wordt en of je de vaatwasser aanbiedingen met betrekking tot dit model in de gaten moet houden.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Exquisit EGSP2109.1E/B inbouw vaatwasserExquisit EGSP2109.1E/B

Met de Exquisit EGSP2109.1E/B kies je voor een goedkope smalle vaatwasser van 45 centimeter die je in de keuken kunt plaatsen. Dit is vooral handig wanneer je een kleinere keuken hebt en deze optimaal in wilt richten. Deze automatische afwasmachine wordt in de keuken geïntegreerd waardoor alles één geheel vormt. Het huishoudelijke apparaat heeft energieklasse A++ meegekregen en is hiermee relatief zuinig. Met een zuinige vaatwasser kun je op jaarbasis namelijk veel geld besparen. Daarnaast is het toestel van alle gemakken voorzien, want het apparaat heeft bijvoorbeeld een verstelbare bovenkorf waarmee je de vaatwasser flexibel kunt indelen. Je zult er niet zoveel in kwijt kunnen als bij een standaard formaat vaatwasmachine, maar desalniettemin is dit model zeer geschikt voor kleine (1 tot 2) persoons huishoudens.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Exquisit EGSP2109.1E/B

De smalle vaatwasser kan eenvoudig geïnstalleerd worden in de keuken. Je hebt onder andere een keukenkastje nodig waar de afwasmachine in geplaatst kan worden. Daarnaast zijn ook aansluitingen nodig op de waterleiding, zodat je optimaal gebruik kunt maken van het apparaat. In de handleiding van de afwasmachine staat tevens duidelijk beschreven hoe je deze installatie moet voltooien. Je kunt dit, indien je dat wilt, ook laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 48 dB
  • Aantal couverts: 9

Bediening en onderhoud

Aan de voorzijde van de Exquisit vaatwasser zit een bedieningspaneel. Hiermee kun je de afwasmachine in- en uitschakelen, maar ook het gewenste programma kiezen. Je kunt kiezen uit 7 programma’s voor het reinigen van je vaat. Zodra de vaatwasser vol is voeg je het vaatwasmiddel zoals poeder of tabletten toe en kun je het gewenste programma kiezen. Daarna druk je op start; de vaatwasser gaat direct van start. Als het programma ten einde is gekomen hoor je een geluidssignaal.

Hoe moet je de Exquisit EGSP2109.1E/B onderhouden? Het is belangrijk om bij deze vaatwasmachine regelmatig controles uit te voeren, bijvoorbeeld bij de filters en de sproeiarmen. Deze kunnen door etensresten verstopt raken en daardoor werken ze minder goed. Maak de filters dus regelmatig schoon en reinig ook de binnenzijde van de afwashulp om nare geurtjes te voorkomen.

Voor- en nadelen

De Exquisit EGSP2109.1E/B komt gelukkig wel met een aantal voordelen. Zo kun je onder andere profiteren van het feit dat de vaatwasser een startuitstel functie heeft. Hiermee kun je zelf bepalen wanneer een programma zal starten. Verder is de vaatwasmachine uitgerust met een handige vloerprojectie: hiermee kun je zien hoelang een programma nog bezig is.

Er zitten helaas ook enkele nadelen aan de Exquisit EGSP2109.1E/B. Dit model heeft in de eerste plaats geen automatisch programma waarmee het waterverbruik wordt aangepast op de hoeveelheid vaat. Daarnaast heeft de vaatwasmachine een geluidsniveau van 48 dB, wat over het algemeen als relatief luid wordt ervaren door gebruikers.

Conclusie

De Exquisit EGSP2109.1E/B is een uitstekende keuze wanneer je zoekt naar een smalle vaatwasser die je in je kleine keuken kwijt wilt. De afwasmachine voldoet aan de belangrijkste eisen, maar biedt weinig extra functies waar je van kunt profiteren. Het is dan ook belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel waarde je hieraan hecht en of je vaatwassers vergelijken – alvorens de koop te sluiten – interessant vindt. Een ander model wat je wellicht kunt bekijken is de EGSP191EA++.