Etna VW738M inbouw vaatwasser

Het kopen van een vaatwasser: waar moet je dan allemaal op letten? Het is niet alleen belangrijk om te letten op de prijs, maar ook op de functies waar je gebruik van kunt maken. Wanneer je het belangrijk vindt om een goede en energiezuinige vaatwasser aan te schaffen, kun je kiezen voor een A++ vaatwasser zoals de Etna VW247M of voor een zuiniger model, de Etna VW738M. Deze vaatwasmachine heeft energieklasse A+++ en hiermee kun je jaarlijks veel geld besparen. Daarnaast kun je nog meer voordelen ontdekken van dit model. Alle voordelen en mogelijke nadelen lees je in deze uitgebreide productbeschrijving.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Etna VW738M vaatwasserEtna VW738M

De Etna VW738M is een nieuw model van het bekende vaatwasser merk Etna. Dit merk maakt al jaren huishoudelijke apparaten, waaronder vaatwassers. De nieuwste vaatwassers voldoen allemaal aan de belangrijkste eisen, waaronder die van energiezuinigheid. Met dit stijlvolle model uit het assortiment van de fabrikant kies je dan ook voor een zeer energiezuinig apparaat. Je verbruikt niet meer energie dan nodig en dit betekent dat je jaarlijks veel bespaart op je energierekening.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Etna VW738M

Met de Etna VW738M kies je voor een afwasmachine welke je volledig in de keuken kunt laten integreren. Dit betekent dat je geen ruimte inlevert en dat de keuken één geheel blijft. Een vaatwasmachine is hierdoor niet alleen een gemakkelijke, maar ook een onzichtbare toevoeging aan je keuken. Bij levering van het apparaat krijg je altijd een duidelijke handleiding waarin staat aangegeven hoe je de installatie moet uitvoeren. Maar mocht je dit niet kunnen of willen, dan kan het toestel ook (vaak tegen betaling) voor je worden geplaatst.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 38 dB
  • Bouwkwaliteit: topklasse
  • Aantal couverts: 15

Bediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om de Etna inbouw vaatwasser te gebruiken. Deze betaalbare afwasmachine heeft een duidelijk bedieningspaneel aan de bovenzijde. Hier kun je uit een van de beschikbare programma’s kiezen. Ook dien je zelf nog het vaatwasmiddel toe te voegen. Wij raden overigens aan om geen dure vaatwastabletten te gebruiken, maar bijvoorbeeld die van de Aldi of Lidl welke ook jaar na jaar als beste getest worden door de Consumentenbond. Zodra je het programma hebt gekozen druk je op start en sluit je de vaatwasser. Je hoort een geluidssignaal wanneer het programma ten einde is gekomen.

De Etna VW738M afwasmachine is van topklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat de vaatwasser is gemaakt van sterke materialen met een lange levensduur. Toch is het ook bij topklasse vaatwassers van belang dat je vaatwasser onderhoud verleend. Zo is het slim om regelmatig de filters en sproeiarmen te controleren. Daarnaast kun je af en toe de machine aanzetten op het intensieve programma zonder vaat, zodat deze aan de binnenzijde kan reinigen. Hierdoor reken je ook af met vervelende geurtjes uit de vaatwasser.

Voor- en nadelen

De hoge energieklasse van A+++ is een van de grootste voordelen van de Etna VW738M. Daarnaast is de vaatwasser van Etna ook zeer stil! Met een geluidsniveau van slechts 38 dB behoort de vaatwasser tot de stilste in het assortiment. Een ander groot voordeel is de ruimte: er kunnen maar liefst 15 couverts in deze stille inbouw vaatwasser. Dit is ruimer dan vergelijkbare modellen.

Een mogelijk nadeel van deze automatische afwasmachine is dat je bij dit model niet kunt zien hoelang het nog duurt voordat een programma is afgelopen. Er zijn vergelijkbare modellen die wel een resttijd-indicator hebben.

Conclusie

Er zijn weinig dingen aan te merken op de Etna VW738M. Deze vaatwasser is niet alleen nieuw, maar is ook betaalbaar voldoet ook aan de belangrijkste eisen. Je kiest met de VW738M voor een stille en energiezuinige vaatwasser uit de topklasse en hiermee is dit model zeker een aanrader. Zoek je een betaalbare vrijstaande vaatwasmachines, kijk dan eens naar de Smeg LVS433STPXIN.