Etna VW644M inbouw vaatwasser

Etna VW644M inbouw vaatwasser

Stel: je gaat een nieuwe vaatwasser kopen. Waar moet je dan op letten? Het aanbod van vaatwassers is groot en dus kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Een vaatwasmachine moet aan een aantal zaken voldoen: natuurlijk moet het apparaat goed werken en je vaat schoonmaken. Maar je kunt ook andere aandachtspunten meenemen, zoals de energiezuinigheid, het geluidsniveau en de extra functies die gebruikt kunnen worden. De Etna VW644M is een vaatwasser die aan veel van deze eisen voldoet. Ontdek hier alle informatie over het model, waaronder voor- en nadelen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

ETNA VW644M inbouw vaatwasserEtna VW644M

De Etna VW644M is een A+++ vaatwasser waarmee je op jaarbasis veel geld kunt besparen. Er wordt vandaag de dag veel waarde gehecht aan energiezuinige apparaten. Het model is zelfs een van de meest zuinige vaatwassers van dit moment. Je kiest daardoor niet alleen voor je eigen portemonnee, maar ook voor duurzaamheid. Deze afwasmachine is van middenklasse bouwkwaliteit en heeft daardoor gemiddeld gezien een langere levensduur dan andere vaatwasmachines.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Etna VW644M

De Etna VW644M is een zogenaamde inbouw vaatwasser; deze dien je op twee manieren te installeren. In de eerste plaats moet de vaatwasser goed in de nis geplaatst worden. In de tweede plaats moet het toestel ook aangesloten worden op de waterleiding. Met behulp van de handleiding kun je zelf aan de slag met de installatie. Je kunt dit ook laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: D (oud: A+++)
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: middenklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Hoe moet je de Etna vaatwasmachine bedienen? Deze vaatwasser heeft een bedieningspaneel aan de bovenzijde. Hierop zie je onder andere staan welke programma’s je kunt kiezen. Wil je het toestel aanzetten? Dan kun je het vaatwasmiddel toevoegen en het gewenste programma selecteren. Vervolgens druk je op start en sluit je de vaatwasser. Daarbij heeft de afwasmachine ook een halve belading functie waarmee je ook met een halfvolle vaatwasser niet onnodig water en energie verbruikt.

De Etna VW644M is van middenklasse bouwkwaliteit. Dit houdt in dat de automatische afwasmachine over het algemeen een langere levensduur heeft dan veel andere vaatwassers met een basisklasse bouwkwaliteit. Toch kun je de levensduur nog meer verlengen door de het huishoudelijke apparaat regelmatig te onderhouden. Zorg er onder andere voor dat er geen etensresten in de filters of sproeiarmen blijven zitten; dit zorgt voor verstopping en minder goede werking van de vaatwasmachine.

Voor- en nadelen

De Etna VW644M heeft meerdere voordelen. Zo is de vaatwasser zeer energiezuinig en met een geluidsniveau van 44 dB ook stil. Verder heeft de vaatwasmachine als voordeel dat dit model van middenklasse bouwkwaliteit is. Tot slot beschikt het apparaat over een speciaal behoedzaam programma voor delicate vaat, zoals wijnglazen.

Heeft de afwasmachine dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel van deze afwasmachine is dat de vaatwasser geen ventilatie droogtechniek heeft. Deze techniek zorgt voor een sneller en beter droogresultaat.

Conclusie

De Etna VW644M is voor veel huishoudens de ideale vaatwasser. Er is niet alleen sprake van veel ruimte, ook de bouwkwaliteit is uitstekend en daarnaast is deze stille vaatwasser ook zeer energiezuinig. Het is dan ook zeker een aanrader om dit model van de fabrikant aan te schaffen. Een andere optie zou kunnen zijn de Etna VW339M.