Etna VW247M inbouw vaatwasser

Een nieuwe vaatwasser nodig? De Etna VW247M is een van de nieuwere modellen van de fabrikant, een vooraanstaand merk op het gebied van huishoudelijke apparaten als vaatwassers. Met dit model kies je voor een energiezuinig model met een aantal handige extra’s. Hier lees je meer over deze vaatwasmachine: de belangrijkste informatie, de voor- en nadelen en meer informatie over de installatie. Zo kun je een goed overwogen keuze maken voor een nieuwe afwasmachine.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Etna VW247M inbouw vaatwasserEtna VW247M

De Etna VW247M is een inbouw vaatwasser die je gemakkelijk in je keuken kunt integreren. De afwasmachine biedt ruimte aan 12 couverts en heeft energieklasse A++. Het huishoudelijke apparaat heeft een aantal handige mogelijkheden waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Onder andere de flexibele indeling zorgt ervoor dat je gemakkelijk ruimte kunt creëren voor al je vaat. Verder is de vaatwasmachine voorzien van functies zoals het intensieve en het behoedzame programma waarmee je ook vuile en delicate vaat gemakkelijk kunt reinigen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Etna VW247M

Omdat de vaatwasser ingebouwd wordt in de keuken, heb je een duidelijke beschrijving nodig voor installatie. In de handleiding, die je standaard meegeleverd krijgt, zie je staan wat je precies moet doen voor de installatie. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt dit ook overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 47 dB
  • Bouwkwaliteit: basisklasse
  • Aantal couverts: 12

Bediening en onderhoud

Aan de bovenzijde van deze vaatwaser van Etna zit een bedieningspaneel. Hier staan alle programma’s waar je uit kunt kiezen. Deze kun je hier selecteren, vervolgens op start drukken en de vaatwasser sluiten. De Etna VW247M is daarbij uitgerust met startuitstel functie. Hiermee kun je zelf bepalen wanneer je een wasprogramma wilt laten starten.

Het is belangrijk om de vaatwasser goed te onderhouden. Het toestel van basisklasse bouwkwaliteit: dit wil zeggen dat de vaatwasser gemiddeld gezien een kortere levensduur heeft dan modellen met middenklasse of topklasse bouwkwaliteit. Door de vaatwasser goed te onderhouden kun je de levensduur verlengen. Controleer dan ook de filters en de sproeiarmen op etensresten. Ook is het slim om de automatische afwasser regelmatig van de binnenzijde te reinigen.

Voor- en nadelen

Wanneer je de Etna VW247M aanschaft, krijg je te maken met een aantal voordelen. Zo kun je onder andere de halve belading functie gebruiken. Hiermee bespaar je energie en water wanneer je vaatwasser niet helemaal vol is. Daarnaast is de afwasmachine voorzien van goede waterbeveiliging; bij storing sluit de watertoevoer om lekkage te voorkomen.

Helaas beschikt niet over een ventilatie droogtechniek: hiermee behaal je een sneller en beter droogresultaat. Daarnaast biedt de vaatwasmachine ruimte voor 12 couverts. Dit is minder ruim dan vergelijkbare vaatwassers. En met energieklasse A++ is de Etna VW247M niet de meeste energiezuinige vaatwasser in het assortiment.

Conclusie

De Etna VW247M is een kwalitatieve vaatwasser waarmee je van alle gemakken bent voorzien. De flexibele indeling en de vele beschikbare programma’s maken deze goedkope vaatwaser een aantrekkelijke keuze. Hecht je meer waarde aan de energiezuinigheid? Dan kun je ook kiezen voor een ander model met een hogere energieklasse A+++.