Bosch vaatwasser

Bekijk en bestel direct een Bosch vaatwasmachine

Bosch vaatwasser

  • Profiteer van een ruim aanbod in vaatwassers
  • Energiezuinigheid staat centraal
  • Vaatwassers met flexibele indeling

Bosch vaatwasser – Duitse gigant in huishoudelijke apparaten

Bosch vaatwasser - SMS46JI17E vrijstaande vaatwasserBosch is een van de meest bekende merken als het gaat om huishoudelijke apparatuur. Het van oorsprong Duitse bedrijf werd in 1886 opgericht door Robert Bosch. Hij installeerde voor het eerst een magneetontsteking in een auto, en loste hiermee een groot probleem op in de automobieltechniek. Het bedrijf werd daardoor direct een succesvolle leverancier in deze sector. Na verloop van tijd ging het bedrijf zich ook op andere sectoren richten. Het bedrijf hecht veel waarde aan innovatie: de producent heeft in 2012 een record aan innovaties: er is sprake van bijna 90.000 actieve patenten en patent applicaties. Hierdoor behoort het bedrijf al enkele jaren tot de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

De Bosch vaatwassers behoren tot de beste vaatwassers die er te koop zijn en dat is niet voor niets. De vaatwassers staan bekend om de flexibele indeling, maar ook om de energiezuinigheid. Daarnaast is het goed om te weten dat je bij Bosch kunt kiezen uit verschillende modellen. Zo kun je voor een vrijstaand exemplaar kiezen, zoals de Bosch SMS24AW00E, SMS8YCI01E, SMS25AW02E of de Bosch SMS68MW05E. Maar er zijn ook inbouwmodellen die je volledig in je keuken kunt integreren. Hier zijn de Bosch SME68TX26E, SMV4HAX48E, SMV6ZAX03N, SBV4HDX52E, SBH6ZCX42E en de SBV8ZCX07N een voorbeeld van. Er zijn inmiddels heel wat vaatwassers van Bosch verkrijgbaar en dit maakt het makkelijk om een model te vinden die aan jouw wensen voldoet. Verderop lees je de voordelen van deze energiezuinige vaatwasmachines en welke aandachtspunten er zijn bij de aankoop van een Bosch vaatwasser.

Wat zijn de voordelen van Bosch vaatwassers?

Er zijn een aantal voordelen waar je mee te maken krijgt wanneer je een afwasmachine gaat aanschaffen. In de eerste plaats profiteer je van het feit dat het een wereldwijd bekend merk is dat bekend staat om innovatie en duurzaamheid. Voor een afwasmachine met een hoge energieklasse ben je bij Bosch dan ook aan het goede adres. Verder is het goed om te weten dat de vaatwassers van dit merk altijd genoeg ruimte bieden. Er is sprake van een flexibele indeling: hierdoor kun je genoeg ruimte creëren voor al je vaat. Daarnaast zal de afwasmachine tijdens het afwassen het waterverbruik afstemmen op de hoeveelheid vaat. Zo verbruik je niet onnodig veel water. Een ander voordeel van de Bosch vaatwassers is dat er veel stille modellen verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat je de vaatwasser niet hoort wanneer deze aanstaat: hierdoor is het ook goed mogelijk om de vaatwasser laat op de avond of zelfs s’nachts aan te zetten. Wil je vaatwassers vergelijken, let dan altijd op het geluidsniveau.

Hoe werkt een vaatwasser van Bosch?

Een vaatwasser van Bosch werkt erg gemakkelijk. Door de flexibele indeling plaats je de vaat gemakkelijk in de vaatwasser. Zodra de vaat in de vaatwasser zit, voeg je een wasmiddel naar keuze toe. Er zijn genoeg vaatwastabletten die je kunt gebruiken voor je Bosch vaatwasser. De volgende stap is het kiezen van een programma. Bij de SBE68TX26E kun je onder andere kiezen uit een ECO-stand, maar ook voor een anti-bacterieel programma, een stil nachtprogramma of alleen voorspoelen. Zodra je op start drukt begint de vaatwasser met het programma en krijg je een seintje wanneer deze weer klaar is.

Speciale functies van een Bosch vaatwasmachine

Er zijn verschillende Bosch vaatwasmachines op de markt gebracht en zowel de duurdere als voordelige vaatwassers hebben een aantal speciale functies. Zo zijn er vaatwassers met een ECO-stand waarmee je extra weinig water verbruikt voor het schoonmaken van de vaat. Daarnaast is het bij de meeste nieuwe modellen mogelijk om de Home Connect app te gebruiken: hierop kun je van een afstand zien hoe lang een programma nog duurt. Een andere speciale functie waar veel Bosch afwasmachines mee uitgerust zijn, is het automatisch openen van de deur na afloop van een programma. Zo kan de vaat alvast afkoelen en drogen en hoef je de vaat niet meer na te drogen met een handdoek.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Wil je via Vaatwasservergelijker.nl een afwasmachine kopen? Let dan wel op, want je kunt niet zomaar de eerste en de beste Bosch vaatwasser kopen die je mooi vindt. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten. Het is onder andere slim om te letten op de afmeting: past de vaatwasser in je keuken of wil je een mooi vrijstaand model? Daarnaast is het ook slim om te letten op de belangrijkste functies van een vaatwasser. Vind je het belangrijk dat je voor een ECO-stand kunt kiezen? Of ben je juist op zoek naar de meest stille vaatwasser. Het is tot slot ook belangrijk om je budget in de gaten te houden. Zo weet je zeker dat je een vaatwasmachine vindt die bij jouw (financiële) wensen past. De belangrijkste gegevens over de Bosch afwasmachines in één oogopslag:

  • Moderne vaatwassers met speciale functies
  • Home Connect App voor controle op afstand
  • Veel modellen met een laag geluidsniveau