Bosch SPV4EKX60E inbouw vaatwasser

Wil je graag een goede vaatwasser aanschaffen maar weet je niet goed waar je op moet letten? Hier lees je alles over de Bosch SPV4EKX60E, een extra smalle vaatwasser die geschikt is voor kleinere keukens of wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt. Hier vind je algemene informatie, maar ook de belangrijkste voor- en nadelen van deze vaatwasser. Op deze manier weet je zeker dat je een goede afweging maakt en kies je de vaatwasser die aan jouw wensen voldoet. Is de Bosch SPV4EKX60E jouw volgende vaatwasser? Ontdek het hier.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SPV4EKX60E

De Bosch SPV4EKX60E is een van de beste smalle vaatwassers van het bekende merk Bosch. De vaatwasser heeft een breedte van 45 centimeter en is daardoor heel goed geschikt voor kleinere ruimtes. Heb jij een kleine keuken maar wil je toch graag een goede vaatwasser? Dan is dit model zeker een optie. De vaatwasser heeft energieklasse E, biedt ruimte aan 9 couverts en daarnaast heb je de keuze uit 6 programma’s voor het reinigen van de vaat. Het is daarnaast mogelijk om de afwasmachine met de Home Connect App van Bosch te bedienen.

In de doos

  • Bosch SPV4EKX60E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SPV4EKX60E

Het feit dat de Bosch SPV4EKX60E kleiner is, betekent niet dat de installatie anders zal verlopen. De vaatwasser moet in de nis geplaatst worden en daarnaast ook aangesloten worden op de waterleiding. Op deze manier kun je de vaatwasser in gebruik gaan nemen. Net als alle andere vaatwassers wordt ook de Bosch SPV4EKX60E geleverd met een handleiding waarin staat aangegeven welke stappen je moet ondernemen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 45 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 9

Bediening en onderhoud

Bosch SPV4EKX60E inbouw vaatwasserDe inbouw afwasmachine van Bosch heeft dezelfde bediening als andere vaatwassers. Aan de bovenzijde van de deur zit een bedieningspaneel waar je het gewenste programma kunt kiezen. Deze vaatwasser heeft 6 programma’s waar je uit kunt kiezen en 4 verschillende reinigingstemperaturen. Je kunt onder andere kiezen voor een programma op Eco-stand, maar ook voor een extra intensief programma voor wanneer de vaat aangekoekt is, zoals pannen of ovenschalen.

Een belangrijke functie van deze vaatwasser is dat deze voorzien is van het programma machinereiniging. Dit houdt in dat je de binnenzijde van de machine goed kunt reinigen. De vaatwasser voorkomt zo verstoppingen en daarnaast ontstaan er geen nare geurtjes. Je kunt zelf als onderhoud nog de sproeiarmen en filters controleren op verstoppingen. Zo weet je zeker dat je zo lang mogelijk gebruik maakt van de Bosch SPV4EKX60E.

Voor- en nadelen

De vaatwasser behoort met een geluidsniveau van 42 dB tot de stille vaatwassers in het assortiment; dit is een groot voordeel. Daarnaast opent de vaatwasser aan het einde van een wasprogramma: zo krijg je een sneller en beter droogresultaat. Een derde voordeel is dat je de vaatwasser met een app kunt bedienen; dit zorgt voor extra gemak. Met energieklasse E behoort de Bosch SPV4EKX60E tot een van de minder zuinige modellen in het assortiment. Wanneer je veel waarde hecht aan energiezuinigheid voldoet dit model wellicht niet aan je eisen.

Conclusie

De Bosch SPV4EKX60E is een aanrader wanneer je een kleine vaatwasser zoekt voor je keuken. Je levert alleen ruimte in voor couverts, maar niet in kwaliteit. We zien hier een kwalitatieve vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet. Een mogelijk minpunt is de energieklasse. Ben je op zoek naar een inbouw vaatwasmachine met normale afmetingen eens naar de Bosch SBH6ZCX42E.