Bosch SPV2IKX11E inbouw vaatwasser

Het hebben van een vaatwasser is allang geen overbodige luxe meer: meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft er één. Toch kan het nog lastig zijn om een goede vaatwasser te vinden die aan je wensen voldoet. Wil je graag een smalle vaatwasmachine met goede functies? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van de Bosch SPV2IKX11E. Deze vaatwasser is extra smal, maar is wel voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Hier lees je alles over deze vaatwasser en kun je zelf een goed overwogen keuze maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SPV2IKX11E

Bosch heeft een zeer uitgebreid assortiment aan vaatwassers: je hebt de keuze uit meer dan 60 vaatwasmachines. Wanneer je graag een smalle vaatwasser wilt aanschaffen wordt de keuze al kleiner: toch heeft het merk nog een aantal goede apparaten die 45 centimeter breed zijn en dus goed in een kleinere keuken passen. Met de Bosch SPV2IKX11E kies je voor een goede vaatwasser die ruimte biedt aan 9 couverts en daarnaast 5 verschillende wasprogramma’s heeft. De energieklasse van deze vaatwasser is F.

In de doos

  • Bosch SPV2IKX11E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SPV2IKX11E

Het is belangrijk om de afwasmachine op de juiste manier te installeren. Het installeren van een vaatwasser is iets wat je zelf kunt doen, aan de hand van een duidelijke handleiding. Je krijgt de belangrijkste benodigdheden al meegestuurd, waaronder de aanvoer- en afvoerslang, maar ook het installatiemateriaal. Verder is het ook mogelijk om de vaatwasser te laten installeren door een professioneel bedrijf.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: F
  • Maximaal geluidsniveau: 48 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 9

Bosch SPV2IKX11E inbouw vaatwasserBediening en onderhoud

De Bosch inbouw vaatwasmachine heeft een aantal programma’s waar je uit kunt kiezen: deze selecteer je via het bedieningspaneel aan de bovenzijde van de deur. Wil je de vaat snel klaar hebben? Dan is het korte programma de beste keuze. Voor een goede reiniging van de vaat kies je het intensieve programma: aangekoekte ovenschalen en pannen worden zo goed schoon. Wanneer je de vaatwasmachine dagelijks gebruikt, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. De Bosch SPV2IKX11E heeft de mogelijkheid om het machine reinigingsprogramma te kiezen. Dit programma zorgt ervoor dat de machine van binnenuit grondig wordt gereinigd, waardoor verstoppingen en nare geuren uit de vaatwasser verdwijnen.

Voor- en nadelen

Met de keuze voor de Bosch SPV2IKX11E krijg je te maken met een aantal voordelen. In de eerste plaats kun je de vaatwasser met de app bedienen: zo kun je altijd zien wanneer een programma klaar is. Een ander groot voordeel is dat deze vaatwasser een topklasse bouwkwaliteit heeft: hierdoor ben je ervan verzekerd dat het model langer meegaat dankzij het gebruik van sterke onderdelen. Tot slot opent de vaatwasser aan het einde van een programma voor een goed en snel droogresultaat. Tot de nadelen van het apparaat behoren onder andere de lage energieklasse. De vaatwasser heeft energieklasse F en behoort hiermee tot de minst energiezuinige modellen in het assortiment van Bosch. Een ander nadeel is het relatief hoge geluidsniveau van 48 dB: hierdoor maakt de smalle vaatwasmachine iets meer geluid dan vergelijkbare modellen.

Conclusie

Concluderend kan gezegd worden dat je met de Bosch SPV2IKX11E een goede keuze maakt. De afwasmachine is vooral een goede keuze wanneer je minder ruimte hebt in de keuken en je toch graag een vaatwasser wilt aanschaffen. Een smalle vrijstaande vaatwasser is bijvoorbeeld de Bosch SPS4EMW28E.