Bosch SPS4EMW28E vrijstaande vaatwasser

Een betaalbare vaatwasser aanschaffen? Wanneer je budget voor een nieuwe vaatwasser onder de €600 ligt, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Want hoe zorg je ervoor dat je een betaalbare vrijstaande vaatwasser kiest zonder dat je teveel inlevert op kwaliteit? Een van de mogelijkheden die je hebt (naast bijvoorbeeld de Bosch SMU25AS00E inbouw vaatwasmachine) is de Bosch SPS4EMW28E. Op deze pagina lees je alle belangrijk informatie over deze vaatwasser, waaronder de voor- en nadelen. Aan de hand van deze informatie bepaal je of de vaatwasmachine ook voor jou een goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SPS4EMW28E

Er zijn veel redenen om een vaatwasser aan te schaffen. In de eerste plaats kun je je vaat snel in de afwasmachine zetten en blijft er geen vaat op het aanrecht staan. In de tweede plaats wordt je vaat goed schoon zonder dat je hier zelf iets aan hoeft te doen. De Bosch SPS4EMW28E is een smalle vaatwasser van het merk Bosch: hier kun je 10 couverts in kwijt en hiermee is de vaatwassers iets ruimer dan andere smalle modellen. Dit model is een goede keuze wanneer je minder ruimte beschikbaar hebt voor een afwasmachine.

In de doos

  • Bosch SPS4EMW28E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SPS4EMW28E

Het is goed mogelijk om zelf de installatie van de Bosch SPS4EMW28E uit te voeren. Je krijgt de nodige attributen meegeleverd, maar ook een handleiding. Het is ook altijd mogelijk om online uitleg te vinden over het plaatsen en installeren van een vrijstaande vaatwasmachine. Een andere optie is het inschakelen van een professional. Er zijn webwinkels waarbij je de vaatwasser bij het bezorgen ook direct kunt laten plaatsen, soms tegen betaling.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 10

Bediening en onderhoud

Bosch SPS4EMW28E vrijstaande vaatwasser smalDe Bosch vrijstaande afwasmachine is een gemakkelijk te bedienen vaatwasser. Zo heeft dit model een overzichtelijk bedieningspaneel aan de voorzijde. Via dit paneel selecteer je het gewenste programma en kun je op start drukken. Bij de Bosch SPS4EMW28E heb je de keuze uit 6 wasprogramma’s, maar je kunt ook kiezen om de vaat alleen voor te spoelen. Wanneer de vaatwasser klaar is hoor je een eindsignaal. Omdat je de vaatwasser ook met de app kunt bedienen, zie je ook vanaf een afstand wanneer een programma ten einde komt.

Het apparaat is uitgerust met een machine reinigingsprogramma. Hiermee kun je de vaatwasser zichzelf van binnen laten reinigen. Zo voorkom je verstoppingen en houdt je nare geurtjes weg die ontstaan door etensresten die blijven zitten. Het is ook altijd een aanrader om zelf de sproeiarmen en filters eens in de zoveel tijd te controleren. Hoe beter het vaatwasser onderhoud, hoe langer je met de vaatwasmachine kunt doen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van deze automatische afwasser is dat je verzekerd bent van veel gemak dankzij het gebruik van de Home Connect App. Je kunt met Easy Start het juiste programma kiezen voor de vaat. Een tweede voordeel van deze vaatwasser is dat je ook gebruik kunt maken van de glas-beschermingsfunctie. Hiermee blijft je glas mooi en ontstaat er geen witte waas. Een van de nadelen van deze vaatwasser is dat de bouwkwaliteit middenklasse is. Er zijn ook vergelijkbare modellen met een topklasse bouwkwaliteit. Daarnaast kun je het als een mogelijk nadeel beschouwen dat je geen eindsignaal hoort als de vrijstaande vaatwasmachine klaar is; dit zie je wel in de app.

Conclusie

Een betaalbare vrijstaande vaatwasmachine met de belangrijkste basisfuncties: dat is wat je krijgt wanneer je de Bosch SPS4EMW28E kiest. Deze vaatwasser is dan ook een prima aankoop. Wel is de energieklasse aan de lage kant; dit kan een reden zijn om nog verder te kijken.