Bosch SMV6ZAX03N inbouw vaatwasser

Met de aanschaf van een goede vaatwasser ben je verzekerd van extra gemak. Je vaat is niet alleen snel en goed schoon, maar je hoeft er ook nog eens zelf niets voor te doen. Bij het uitkiezen van een vaatwasmachine heb je de keuze uit diverse merken, soorten en maten. Bosch is een van de merken waar je veel vaatwassers in het assortiment tegenkomt en de Bosch SMV6ZAX03N is hier een van. Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model en kun je zelf bepalen of je deze wilt aanschaffen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SMV6ZAX03N

Met de Bosch SMV6ZAX03N kies je voor een inbouw vaatwasser met energieklasse C: je kiest dus een energiezuinig model. Daarnaast kun je 13 couverts kwijt en dit betekent dat je de vaat van een groot gezin in één keer kunt laten reinigen. Verder heeft de afwasmachine een topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat je verzekerd bent van een lange levensduur. Wel is het belangrijk om voor voldoende onderhoud te zorgen. Daar lees je verderop meer over.

In de doos

  • Bosch SMV6ZAX03N
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SMV6ZAX03N

Wil je weten hoe je dit apparaat in gebruik kunt gaan nemen? Zodra je de vaatwasser in huis ontvangt kun je vervolgens aan de slag met de installatie en plaatsing. Je krijgt een aanvoerslang, afvoerslang en het installatiemateriaal meegeleverd, evenals een handleiding. In de handleiding staat duidelijk aangegeven wat de stappen zijn die je moet ondernemen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: C
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoudBosch SMV6ZAX03N inbouw vaatwasser

Je kunt de inbouw vaatwasmachine van Bosch makkelijk in gebruik nemen. Deze vaatwasser heeft een aantal programma’s waar je uit kunt kiezen. Met het bedieningspaneel aan de bovenzijde van de deur kies je een gewenst programma. Je kunt kiezen voor een automatisch programma, maar ook ook een eco programma, het intensieve programma en een kort programma. Wil je ‘s avonds vaat reinigen? Kies dan voor een stil nachtprogramma. Tevens is de Bosch SMV6ZAX03N voorzien van een machine reinigingsprogramma. Hiermee zorg je ervoor dat je de vaatwasser van binnenuit goed kunt laten reinigen. De vaatwasser heeft een topklasse bouwkwaliteit, maar goed onderhoud is daardoor niet minder belangrijk. Hoe beter het onderhoud, hoe langer de levensduur van de vaatwasmachine.

Voor- en nadelen

De Bosch SMV6ZAX03N droogt de vaat na het wassen met zeoliet. Dit zijn korrels die de vaat sneller drogen en daarnaast ook zorgen voor een beter droogresultaat. Een ander voordeel van deze vaatwasser is dat er sprake is van een resttijd-indicator. Hier staat precies op hoe lang de afwasmachine nog bezig is. Een van de nadelen van het toestel is dat er geen behoedzaam programma is voor glaswerk. Glazen kun je in het automatische programma meenemen, maar ze zijn hierbij minder goed beschermd.

Conclusie

Met de Bosch SMV6ZAX03N kies je voor een goede kwaliteit vaatwasmachine die aan de belangrijkste eisen voldoet. Van een Bosch vaatwasser mag je kwaliteit verwachten en dat is wat je krijgt met dit model. De vaatwasser is geschikt voor grotere gezinnen dankzij de ruimte voor 13 couverts. Het is dan ook zeker een aanrader om deze vaatwasser aan te schaffen wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief model. Ook zou je kunnen kijken naar de Bosch SMV4HAX48E of de AEG FSE83807P.