Bosch SMV4HAX48E inbouw vaatwasser

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens een vaatwasser heeft? Wanneer je op zoek gaat naar een goede vaatwasmachine, dan heb je dan ook heel wat mogelijkheden. Zo kun je niet alleen kiezen uit verschillende merken, maar ook diverse prijscategorieën en functies of extra’s waar de vaatwassers over beschikken. De Bosch SMV4HAX48E is een vaatwasser van het merk Bosch, een vooraanstaand merk van huishoudelijke apparaten. Meer weten over deze afwasmachine, de voor- en nadelen? Die lees je hier, zodat je zelf kunt bepalen of dit model de beste inbouw vaatwasser voor jou is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SMV4HAX48E

Bosch vaatwassers zijn er in verschillende soorten en maten. Wanneer je jezelf wat extra luxe gunt kun je kiezen voor de Bosch SMV4HAX48E. De automatische afwasser is met een app te bedienen en daardoor kun je ook vanaf een andere locatie zien hoelang het nog duurt voor een programma klaar is. Het toestel beschikt over energieklasse D en heeft daarnaast een geluidsniveau van 44 dB.

In de doos

  • Bosch SMV4HAX48E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SMV4HAX48E

Een inbouw vaatwasser in gebruik nemen? Dan is het eerst belangrijk om het apparaat correct te installeren. Hiervoor moet je de vaatwasser goed in de nis plaatsen en daarnaast ook op de waterleiding aansluiten. Je krijgt bij de Bosch SMV4HAX48E een handleiding meegeleverd waarin staat aangegeven welke stappen je moet ondernemen. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om professionele hulp in te schakelen voor het plaatsen en installeren van een vaatwasmachine.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Bosch SMV4HAX48E inbouw vaatwasserMet deze Bosch inbouw vaatwasmachine heb je de keuze uit verschillende programma’s. Zo kun je kiezen voor Eco en Intensief, maar ook voor Kort en het Stil Nachtprogramma. Wanneer je vaat hebt met hardnekkig vuil is het intensieve programma de juiste oplossing. Je kunt er ook voor kiezen om een extra kort programma te draaien zodat je snel weer schone vaat hebt. Via het bedieningspaneel op de vaatwasmachine kun je het gewenste programma kiezen.

De Bosch SMV4HAX48E is een vaatwasser van een topklasse bouwkwaliteit. Toch betekent dit niet dat er geen onderhoud nodig is. Je doet er goed aan om de machine regelmatig van binnenuit te reinigen: dit doe je met het programma machinereiniging. Ook kun je zelf de sproeiarmen en filters checken en deze, indien nodig, vrij maken van etensresten. Zo verleng je de levensduur van de afwasmachine.

Voor- en nadelen

Wat zijn voordelen van de Bosch SMV4HAX48E? In de eerste plaats is het een groot voordeel dat je deze vaatwasser met een app kunt bedienen. Dit maakt het gebruik nog makkelijker. Daarnaast is het een extra voordeel dat je voor een stil nachtprogramma kunt kiezen. Zo heb je geen last van lawaai als je in bed ligt of een film aan het kijken bent. Het toestel heeft als mogelijk nadeel dat er geen kinderbeveiliging op de vaatwasser zit.

Conclusie

Met de Bosch SMV4HAX48E kies je voor een vaatwasmachine waar vrij weinig op aan te merken is. Deze vaatwasser is van goede kwaliteit, heeft een ruime keuze in programma’s en is daarnaast ook met de Home Connect App te bedienen. Een prima vrijstaande vaatwasser is de Bosch SMS25AW02E.