Bosch SMU25AS00E inbouw vaatwasser

Hoe ben je er zeker van dat je een goede vaatwasser aanschaft? Zodra je gaat zoeken naar een goede vaatwasser wil je natuurlijk een betaalbaar model waarmee jouw vaat goed gereinigd wordt. De meeste vaatwasmachines van goede merken als Bosch voldoen aan de belangrijkste basiseisen. Het kan dan ook slim zijn om juist te kijken naar de extra’s die een vaatwasser aanbiedt. Zo kun je een goed overwogen keuze maken. Een van je opties is de Bosch SMU25AS00E. Deze betaalbare vaatwasser heeft een aantal handige extra’s waar je van kunt profiteren. Alle belangrijke informatie over dit model lees je hier.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SMU25AS00E

De Bosch SMU25AS00E is een goed betaalbare afwasmachine van het bekende merk Bosch. Er is ruimte voor 12 couverts: je kunt hiermee relatief veel vaat in één keer reinigen. Naast het voorspoelen zijn er vier wasprogramma’s beschikbaar. Bij deze vaatwasser is vooral gekeken naar de flexibiliteit van de indeling: de bovenkorf is verstelbaar en de bordenrekken zijn neerklapbaar. Verder beschikt de vaatwasser ook over startuitstel waarmee het makkelijk is om een programma op een gewenst tijdstip te laten starten.

In de doos

  • Bosch SMU25AS00E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SMU25AS00E

De Bosch SMU25AS00E is een inbouw vaatwasser en dit betekent dat je de vaatwasser in de nis moet plaatsen. Daarnaast moet het toestel ook aangesloten worden op de waterleiding, zodat je gebruik kunt gaan maken van je nieuwste aanwinst. In de meegeleverde handleiding staat uitgelegd welke stappen je moet ondernemen. Daarnaast is het goed om te weten dat je ook professionele hulp kunt inschakelen bij de plaatsing en installatie van een afwasmachine.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: F
  • Maximaal geluidsniveau: 48 dB
  • Bouwkwaliteit: Basisklasse
  • Aantal couverts: 12

Bosch SMU25AS00E inbouw vaatwasserBediening en onderhoud

Met de Bosch vaatwasser heb je keuze uit vier wasprogramma’s. Via het bedieningspaneel op de vaatwasser kun je een gewenst programma selecteren en vervolgens op start drukken. Met de startuitstel-functie kun je ervoor kiezen om een programma op een later tijdstip te laten starten. Omdat je te maken hebt met een basisklasse inbouw vaatwasser, is goed onderhoud belangrijk. Zo voorkom je verstoppingen en nare geurtjes in je vaatwasser. Zorg er daarom voor dat je de vaatwasmachine regelmatig reinigt aan de binnenzijde; met name de sproeiarmen en filters. Deze zijn het meest gevoelig voor verstopping. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je vaatwasser.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Bosch SMU25AS00E is dat dit model is voorzien van een krachtige inverter motor. Hiermee is de vaatwasser op meerdere fronten sterker. Verder kun je gebruik maken van de DoseerAssistent: hiermee zorg je voor een gelijkmatige verspreiding van het vaatwasmiddel. De automatische afwasser heeft ook een resttijd-indicator waardoor je ziet wanneer de vaat schoon is. Als belangrijkste nadeel heeft deze vaatwasser dat de energieklasse zeer laag is: met klasse F is het model verre van zuinig. Er zijn modellen beschikbaar waarmee je door het lage verbruik veel meer energie kunt besparen.

Conclusie

Met de Bosch SMU25AS00E kies je voor een redelijk goedkope inbouw vaatwasser en het is dan ook een aanrader om voor dit model te kiezen. Voor een relatief lage prijs krijg je een kwalitatieve vaatwasmachine. Een mogelijk aandachtspunt is de energieklasse. Een ander model is de Bosch SME68TX26E.