Bosch SMS8YCI01E vrijstaande vaatwasser

Wellicht ben je op zoek naar een goede vrijstaande vaatwasmachine aanbieding? Wil je een machine die niet alleen je vaat snel reinigt, maar ook goed droogt? Bekende fabrikanten van vaatwassers brengen nieuwe en geavanceerde vaatwassers uit die niet alleen in de tijdsgeest passen, maar daarnaast ook voldoen aan de belangrijkste basisfuncties. De Bosch SMS8YCI01E is hier een voorbeeld van. Deze vaatwasser behoort tot de nieuwste van Bosch en heeft een aantal goede voorzieningen. Hier lees je de belangrijkste informatie over deze nieuwe afwasmachine en kun je bepalen of je deze vaatwasser wilt gaan aanschaffen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SMS8YCI01E

Met de Bosch SMS8YCI01E kies je voor een vrijstaande vaatwasser. Je kunt dit model dus overal in de keuken zetten waar sprake is van een goede aansluiting met de waterleiding. Deze automatische afwasser biedt ruimte aan 14 couverts en kan hiermee de vaat van een groot huishouden in één keer wegwerken. Verder is de vaatwasser flexibel in te ruimen en is het ook goed mogelijk om grotere vaat zoals soeppannen te reinigen in de vaatwasser.

In de doos

  • Bosch SMS8YCI01E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SMS8YCI01E

De Bosch SMS8YCI01E dient geïnstalleerd te worden op een plek waar deze aangesloten kan worden op de wasmachinekraan. Daarnaast is er ook een aansluiting nodig voor de vaatwasmachine op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. Je kunt deze aansluiting zelf nog maken als deze nog niet aanwezig is. Bij de levering van de Bosch SMS8YCI01E krijg je standaard een aanvoerslang en afvoerslang meegeleverd.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: B
  • Maximaal geluidsniveau: 43 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Bosch SMS8YCI01E vrijstaande vaatwasserMet deze Bosch vrijstaande vaatwasser kies je voor een vaatwasser met veel keuzes als het gaat om diverse wasprogramma’s. Via het bedieningspaneel aan de voorzijde van de vaatwasmachine is het mogelijk om het gewenste programma te selecteren. Zo kun je een speciaal antibacterieel programma kiezen, maar ook een eco programma of een extra kort programma

Het is vrij eenvoudig om de Bosch SMS8YCI01E te onderhouden. De vaatwasser is voorzien van een programma voor machinereiniging. Hiermee reinigt de machine van binnenuit en voorkom je verstoppingen en nare geurtjes. Het is daarnaast ook nog aan te raden om de vaatwasser zelf ook nog te controleren: met name sproeiarmen en filters vragen hierbij aandacht.

Voor- en nadelen

De Bosch SMS8YCI01E heeft als grootste voordeel dat de energieklasse hoog is: met klasse B behoort de vaatwasser tot de meest energiezuinige modellen in het assortiment van Bosch. Verder maakt het apparaat gebruik van zeolietkorrels voor het drogen van de vaat: dit gaat sneller en zorgt voor een beter resultaat. Dit is een verbetering ten opzichte van de ventilatie-droogtechniek die bij veel andere vaatwassers wordt gebruikt. Een nadeel van het toestel is dat deze niet is voorzien van kinderbeveiliging: de vaatwasser zal tijdens het wassen niet vergrendelen. Verder is er bij deze vaatwasser ook geen sprake van vloerprojectie waarmee je kunt zien wanneer de vaatwasmachine klaar is.

Conclusie

Een goede en moderne vrijstaande vaatwasser kopen? De Bosch SMS8YCI01E is een van de nieuwste modellen van Bosch en is dan ook in veel opzichten geavanceerd. Deze vaatwasser is een goede keuze wanneer je een goede kwaliteit afwasmachine zoekt die voor extra gemak zorgt in de keuken. Voor een andere vrijstaande vaatwasser kun je bijvoorbeeld kijken naar de Bosch SPV2IKX11E of de Inventum VVW7040S++.