Bosch SMS68MW05E vrijstaande vaatwasser

Wanneer je op zoek gaat naar een afwasmachine heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een inbouw vaatwasmachinezoals de Bosch SPV4EKX60E, maar ook voor een vrijstaand model. Van het merk Bosch kun je onder andere kiezen voor de Bosch SMS68MW05E. Deze vrijstaande vaatwasser voldoet aan de belangrijkste eisen en heeft ook genoeg extra voordelen waar je van kunt profiteren. Wil je meer weten over deze vaatwasser en of dit ook voor jou de goede keuze is? Hier lees je de belangrijkste informatie, voor- en nadelen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SMS68MW05E

Met de Bosch SMS68MW05E kies je voor een vrijstaande vaatwasser en dit betekent dat de vaatwasser overal in de keuken geplaatst kan worden, zolang de juiste aansluitingen aanwezig zijn. De aanschaf van vrijstaande vaatwasser maakt het mogelijk om in je bestaande keuken extra gemak toe te brengen. Je kunt vieze vaat direct in de vaatwasser zetten, waardoor het niet op het aanrecht blijft liggen. Ook is je vaat goed schoon en kost dit je nauwelijks tijd. Het apparaat heeft energieklasse D, biedt ruimte aan 14 couverts en heeft meerdere programma’s waar je uit kunt kiezen.

In de doos

  • Bosch SMS68MW05E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SMS68MW05E

Het installeren van een vrijstaande vaatwasser als de Bosch SMS68MW05E gaat iets anders dan een inbouw vaatwasmachine. Je hebt in de eerste plaats een wasmachinekraan nodig waarop je de vaatwasser kunt aansluiten. Daarnaast heb je een aansluiting nodig voor de vaatwasser op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. In de meegeleverde handleiding zie je precies staan hoe de installatie uitgevoerd moet worden.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 40 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Bosch SMS68MW05E vrijstaande vaatwasserWanneer je gebruik gaat maken van de Bosch vrijstaande vaatwasser zijn er diverse programma’s waar je uit kunt kiezen. Deze kies je via het bedieningspaneel op de vaatwasser. Je kunt kiezen voor een automatisch programma, maar ook voor de programma’s Antibacterieel, Behoedzaam, Intensief, Kort, Standaard en Stil Nachtprogramma.

De Bosch SMS68MW05E heeft een topklasse bouwkwaliteit: dit betekent dat je lang met de vaatwasser kunt doen. Toch is het belangrijk om wel onderhoud te verrichten. Als je niets doet kunnen etensresten sneller voor verstoppingen zorgen en komen er nare geuren in de afwasmachine te hangen. Je kunt dit oplossen door de vaatwasser regelmatig de reinigen van binnenuit. Daarnaast kun je de filters en sproeiarmen eens in de zoveel tijd controleren en schoonmaken.

Voor- en nadelen

Ga je deze vaatwasser kiezen, met welke voordelen krijg je dan te maken? In de eerste plaats kun je gebruik maken van een speciale intensieve zone. Hier wordt hardnekkig vuil van je vaat verwijderd. Daarnaast maakt de Bosch SMS68MW05E gebruik van zeolietkorrels voor een sneller en beter droogresultaat. Als nadeel van de Bosch SMS68MW05E kan genoemd worden dat de automatische afwasser geen machine reinigingsprogramma heeft waarmee de machine van binnenuit grondig gereinigd wordt. Ook heeft deze vaatwasser geen functie voor het verkorten van de programmaduur.

Conclusie

Zoek je naar een goede vaatwasmachine met handige extra’s? De Bosch SMS68MW05E is dan een goede keuze: je kunt in één keer de vaat van een groot gezin reinigen. Daarnaast profiteer je ook van energiebesparing met deze relatief zuinige vaatwasser.