Bosch SMS25AW02E vrijstaande vaatwasser

Wanneer je graag een vaatwasser wilt hebben, is het logisch dat je naar de prijs gaat kijken. En ook als je een beperkt budget hebt is het mogelijk om een degelijke vaatwasmachine te kopen. Een voorbeeld hiervan is de Bosch SMS25AW02E. Deze vaatwasser is betaalbaar maar is wel voorzien van de belangrijkste basisfuncties die een vaatwasser dient te hebben. Ben je benieuwd naar de werking van het toestel en wil je meer weten over de voor- en nadelen? Dat kun je hier lezen. Op basis van deze informatie wordt het nog makkelijker om een goede keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SMS25AW02E

De Bosch SMS25AW02E is een vaatwasser die is voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Zo zit er een viertal programma’s waar je uit kunt kiezen en kunnen er 12 couverts in de vaatwasser. Verder heeft de vaatwasser energieklasse E: hiermee behoort het model niet tot de meest energiezuinige vaatwassers die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. De vaatwasser is vrijstaand en kan daardoor overal geplaatst worden in de buurt van een goede aansluiting.

In de doos

  • Bosch SMS25AW02E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SMS25AW02E

Hoe moet je de Bosch SMS25AW02E installeren? Deze afwasmachine is vrijstaand en dit betekent dat je twee zaken nodig hebt. Zo heb je een wasmachinekraan nodig waar je de slang op kunt aansluiten. Daarnaast heb je ook een aansluiting nodig voor de vaatwasmachine op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. De aan- en afvoerslang krijg je meegeleverd bij de vaatwasser. Ook zit er altijd een handleiding bij waarin staat beschreven wat je moet doen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: E
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Basisklasse
  • Aantal couverts: 12

Bediening en onderhoud

Bosch SMS25AW02E vrijstaande vaatwasserDe bediening van deze Bosch inbouw vaatwasser heb je snel onder de knie. Aan de voorzijde van de vaatwasmachine zit een bedieningspaneel waarmee je een programma naar wens kiest. Bij de Bosch SMS25AW02E heb je keuze uit vier programma’s: automatisch, intensief, eco en kort. Je kiest kort wanneer je graag snel weer schone vaat wilt, bijvoorbeeld tijdens een etentje of verjaardag. Bij geen bijzonderheden kun je het automatische programma kiezen.

Het is daarbij vrij simpel om de vaatwasser te onderhouden. De Bosch SMS25AW02E heeft een basisklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat het belangrijk is om onderhoud te verrichten. Op deze manier kun je de levensduur van de vaatwasser zoveel mogelijk verlengen. Controleer bijvoorbeeld regelmatig de sproeiarmen en filters, maar reinig de machine ook van binnenuit. Zo weet je zeker dat het apparaat naar behoren blijft werken.

Voor- en nadelen

De Bosch SMS25AW02E heeft een warmtewisselaar die voorkomt dat er te hoge temperatuurverschillen zijn: zo ontstaan er geen barsten in delicate vaat zoals glazen. Verder heeft de vaatwasser als voordeel dat je kunt kiezen voor een verkort programma: zo heb je snel weer schone vaat. Het model heeft als nadeel dat er geen kinderbeveiliging op de vaatwasser zit. Daarnaast kun je het als mogelijk nadeel beschouwen dat de energieklasse relatief laag is: er zijn ook modellen beschikbaar waarmee je meer kunt besparen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goede en redelijk goedkope vrijstaande vaatwasser? Dan is de Bosch SMS25AW02E zeker een goede keuze. De afwasmachine is degelijk, solide en voldoet aan de belangrijkste eisen. Vind je zaken als speciale programma’s en een hoge energieklasse belangrijk? Dan kun je ook nog andere modellen bekijken. Zoek je een inbouw afwasmachine? Dan is de Bosch SBE68TX26E misschien wel iets voor jou.