Bosch SMS24AW00E vrijstaande vaatwasser

Wanneer je op zoek bent naar een goede en betaalbare vrijstaande vaatwasser die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien, heb je een aantal mogelijkheden. Onder andere van het bekende merk Bosch zijn er diverse modellen beschikbaar waar je voor kunt kiezen. Een van de opties die je hebt is de Bosch SMS24AW00E. Deze vaatwasmachine is met energieklasse F niet zeer zuinig, maar zorgt er wel voor dat je vaat goed schoon wordt. Wil je meer weten over dit model en de mogelijkheden die hebt? Dat lees je hier!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SMS24AW00E

Met de Bosch SMS24AW00E kies je voor een degelijke afwasmachine die aan de belangrijkste eisen voldoet. Zo ben je er niet alleen verzekerd van dat je vaat goed schoon wordt, daarnaast kun je ook gebruik maken van een aantal extra’s die het gebruik extra makkelijk maken. Denk hierbij aan de beladingssensor en aanwezige aquastop. Hiermee hoef je niet bang te zijn voor lekkage in je keuken.

In de doos

  • Bosch SMS24AW00E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de vaatwasser

Ga je een vrijstaande vaatwasser plaatsen? Dan is het belangrijk om een aantal zaken te hebben. Zo heb je in de eerste plaats een wasmachinekraan nodig, maar ook een aansluiting voor een vaatwasser op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. Je krijgt een aanvoer- en afvoerslang meegeleverd bij de vaatwasmachine. Hoe je aan de slag gaat met de installatie staat beschreven in de handleiding.

Technische specificatiesBosch SMS24AW00E vrijstaande vaatwasser

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: F
  • Maximaal geluidsniveau: 52 dB
  • Bouwkwaliteit: Basisklasse
  • Aantal couverts: 12

Bediening en onderhoud

Het bedienen van de vaatwasser is vrij eenvoudig. Aan de voorzijde zit een bedieningspaneel waarmee je het gewenste programma kunt kiezen. Je kunt bij deze Bosch vaatwasser kiezen uit de volgende programma’s: eco, intensief, standaard en voorspoelen. Zodra de machine vol zit kun je een programma kiezen en vervolgens op start drukken.

De Bosch SMS24AW00E heeft geen machinereiniging en dit betekent dat je zelf aan de slag moet om de vaatwasser goed te onderhouden. Daarnaast heeft de afwasmachine een basisklasse bouwkwaliteit, dit maakt het extra belangrijk om het toestel goed te onderhouden. Reinig de binnenzijde van de vaatwasser regelmatig en controleer daarnaast ook de sproeiarmen en filters. Zo kun je de levensduur van de vaatwasser zoveel mogelijk verlengen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de afwasmachine is dat deze is voorzien van een krachtige inverter motor. Deze zorgt ervoor dat de vaatwasser niet alleen stiller is, maar ook minder energie verbruikt en daarnaast ook minder snel stuk gaat. Ook de aquastop is een groot voordeel: hiermee hoef je niet bang te zijn voor lekkage en kun je het toestel direct op een houten vloer plaatsen. Wat is dan een nadeel van de Bosch SMS24AW00E? Een mogelijk nadeel is dat deze vaatwasser niet het meest zuinige model is op de markt. Energieklasse F is een van de lagere klassen en dit betekent dat je minder energie zal besparen dan bij een vaatwasser met energieklasse D of hoger.

Conclusie

Ben je op zoek naar een degelijke vaatwasser wellicht in combinatie met een Bosch wasmachine en hecht je niet veel waarde aan energiebesparing? Dan is de Bosch SMS24AW00E zeker een goede keuze. Deze vaatwasser is voorzien van de belangrijkste basisfuncties en heeft daarnaast nog een aantal handige extra’s waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Een ander alternatief zou de AEG FFB53900ZW.