Bosch SBV8ZCX07N inbouw vaatwasser

In je zoektocht naar een goede inbouw vaatwasser kom je erachter dat je heel wat mogelijkheden hebt. Niet alleen op het gebied van merk, maar ook als het gaat om prijs, functies en andere handige extra’s waar je van kunt profiteren. Met de Bosch SBV8ZCX07N kies je voor een energiezuinig model van Bosch. Hiermee ben je niet alleen verzekerd van lager energieverbruik; er zijn ook andere extra’s waar je van profiteert. Hier lees je alle belangrijke informatie over deze vaatwasmachine en kun je zelf bepalen of dit model voor jou de beste keuze.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SBV8ZCX07N

De Bosch SBV8ZCX07N is een inbouw vaatwasser die je gemakkelijk in je eigen keuken kunt integreren. Een van de belangrijkste kenmerken van deze vaatwasser is de energieklasse. Dit model behoort tot de meest energiezuinige modellen in het assortiment van Bosch. Je kiest hiermee voor een vaatwasser waarmee je minimale energie en water verbruikt. De vaatwasser heeft ruimte voor 14 couverts en is met 39 dB een zeer stille vaatwasser.

In de doos

  • Bosch SBV8ZCX07N
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de vaatwasser

Hoe moet je de vaatwasser installeren? Zodra de vaatwasmachine arriveert, kun je in principe zelf aan de slag met de installatie. Je moet de vaatwasser in de nis plaatsen en daarnaast ook aansluiten op de waterleiding. Bij de levering zit altijd een handleiding waarin precies staat beschreven hoe je dit moet aanpakken. Het is daarnaast ook altijd mogelijk om online te zoeken naar video’s en duidelijke uitleg.

Technische specificatiesBosch SBV8ZCX07N inbouw vaatwasser

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: C
  • Maximaal geluidsniveau: 39 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van deze vaatwasser van Bosch is eenvoudig. Aan de bovenzijde van de deur zit een bedieningspaneel waarmee je het gewenste programma kunt kiezen. Je hebt de keuze uit 10 programma’s. Zit er glaswerk in de afwasmachine? Kies dan voor het behoedzaam programma. Voor de van extra hardnekkig vuil kies je het programma Intensief. Zodra de vaatwasser vol zit kun je zelf het programma kiezen en vervolgens op start drukken.

Het onderhoud van de Bosch SBV8ZCX07N hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. De vaatwasser heeft een topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat je lang met de vaatwasser kunt doen. Wel is het belangrijk om alsnog onderhoud te verrichten. Het apparaat heeft een machine reinigingsprogramma waarmee je de vaatwasser van binnenuit reinigt. Ook doe je er goed aan om eens in de zoveel tijd de sproeiarmen en filters te controleren en reinigen.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze inbouw vaatwasmachine is dat je hiermee een energiezuinige keuze maakt. Het is vandaag de dag steeds belangrijker om energiezuinige apparaten aan te schaffen en de Bosch SBV8ZCX07N voldoet zeker aan deze eis. Daarnaast is de vaatwasser zeer stil en ben je met het gebruik van zeolietkorrels verzekerd van een sneller en beter droogresultaat. Zitten er ook nadelen aan het toestel? Deze automatische afwasser heeft geen kinderbeveiliging en zal daardoor niet vergrendelen tijdens het wassen. Dit kun je zien als een nadeel.

Conclusie

De handige droogtechniek met zeolietkorrels, de uitgebreide keuze in wasprogramma’s, de energieklasse en lage geluidsniveau: het zijn allemaal redenen om de Bosch SBV8ZCX07N te kiezen als stille inbouw vaatwasser. Met dit model maak je een goede keuze. Zoek je een vrijstaand model, kijk dan eens naar de Bosch SMS24AW00E.