Bosch SBV4HDX52E inbouw vaatwasser

In je zoektocht naar de beste vaatwasser kom je heel wat mogelijkheden tegen. Wellicht heb je een specifiek budget of ben je juist op zoek naar een vaatwasser waarbij je gebruik kunt maken van handige extra’s. Met de Bosch SBV4HDX52E kies je voor een goede vaatwasser. Het model is voorzien van de belangrijkste basisfuncties maar heeft ook nog een aantal extra voordelen waarvan je dagelijks profiteert. Benieuwd naar deze voordelen en mogelijke nadelen van deze vaatwasmachine? Hier vind je alle belangrijke informatie.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SBV4HDX52E

De Bosch SBV4HDX52E is een vaatwasser van het merk Bosch: een vooraanstaand merk op het gebied van huishoudelijke apparaten. Ook als het gaat om vaatwasmachines kun je bij Bosch terecht voor een groot assortiment. De modellen in het assortiment van Bosch staan niet alleen bekend om de goede kwaliteit, maar ook om de handige extra’s waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Het apparaat heeft een laag geluidsniveau, meerdere programma’s en kan daarnaast met de app bediend worden.

In de doos

  • Bosch SBV4HDX52E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SBV4HDX52E

Voordat je de Bosch SBV4HDX52E in gebruik kunt nemen, is eerst installatie nodig. Dit kun je doen aan de hand van de meegeleverde handleiding. Hier staat in hoe je de afwasmachine moet installeren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de installatie en plaatsing over te laten aan professionals. Er zijn webwinkels waarbij de bezorgers ook direct kunnen helpen met de installatie.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 13

Bosch SBV4HDX52E inbouw vaatwasserBediening en onderhoud

De Bosch inbouw afwasmachine heeft aan de bovenzijde van de deur een bedieningspaneel waarmee je het gewenste programma kunt kiezen. Je hebt bij deze vaatwasmachine de keuze uit 6 programma’s. Wil je jouw glaswerk beschermen? Kies dan voor het behoedzame programma. Daarnaast kun je ook kiezen voor een intensief programma, bijvoorbeeld wanneer de ovenschaal is aangekoekt. Wanneer je de vaatwasser in gebruik hebt, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te verrichten. De Bosch SBV4HDX52E heeft een topklasse bouwkwaliteit, maar het is alsnog belangrijk om af en toe de filters en sproeiarmen te controleren. De vaatwasser heeft daarnaast een speciaal programma voor het reinigen van de machine. Dit programma kun je af en toe aanzetten zonder vaat erin.

Voor- en nadelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van deze vaatwasser? In de eerste plaats heeft de vaatwasser een laag geluidsniveau van 44 dB: op deze manier heb je nooit last van de vaatwasser, bijvoorbeeld als je een film kijkt. Verder is het goed mogelijk om deze stille vaatwasmachine met een app te bedienen. Dit maakt het mogelijk om vanaf de bank te zien of de vaatwasser al bijna klaar is. Veel vaatwasmachines van Bosch beschikken over zeolietkorrels waarmee een goed en snel droogresultaat wordt behaald: dit is bij de Bosch SBV4HDX52E niet het geval. Hier wordt gebruik gemaakt van een ventilatie-droogtechniek. Verder is de vaatwasser met energieklasse D niet het meest zuinig.

Conclusie

Is het een aanrader om deze vaatwasmachine te kopen? Het is zeker een goede optie. De Bosch SBV4HDX52E is niet alleen relatief goed betaalbaar, maar voldoet ook aan de belangrijkste eisen. Wel zijn er vergelijkbare modellen die evenveel of meer uitgebreide extra’s hebben zoals bijvoorbeeld de Bosch SMV6ZAX03N.