Bosch SBH6ZCX42E inbouw vaatwasser

Een goede inbouw vaatwasser kopen brengt veel voordelen met zich mee. In de eerste plaats ben je verzekerd van extra gemak: je bent zelf geen tijd kwijt met het schoonmaken van je vaat. Daarnaast plaats je de vaat gemakkelijk in de vaatwasser en blijft het niet op het aanrecht staan. Tot slot ben je er met een vaatwasser ook zeker van dat de vaat goed schoon wordt. De Bosch SBH6ZCX42E is een van de opties van het merk Bosch. Meer weten over deze vaatwasmachine? Hier lees je alle belangrijke informatie voor het maken van een goede keuze.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SBH6ZCX42E

De Bosch SBH6ZCX42E is een goede vaatwasser van het vaatwasser merk Bosch. De vaatwasser biedt ruimte aan 14 couverts en is hiermee geschikt voor grotere huishoudens. Alle vaat van een groot gezin kan in één keer gereinigd worden. Daarnaast is de afwasmachine met een app te bedienen: hiermee kun je vanaf de bank zien hoe lang een programma nog bezig is. Het toestel heeft een energieklasse C en behoort hiermee tot de zuinigste modellen in het assortiment van Bosch.

In de doos

  • Bosch SBH6ZCX42E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SBH6ZCX42E

Weten hoe je deze vaatwasser kunt installeren? Je kunt dit terugvinden in de handleiding, maar een andere mogelijkheid is om dit online op te zoeken. Online kun je onder andere video’s vinden waar staat aangegeven hoe je dit precies kunt doen. Je kunt er ook voor kiezen om de installatie van de Bosch SBH6ZCX42E over te laten aan een professional.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: C
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Bosch SBH6ZCX42E inbouw vaatwasserHoe moet je de afwasmachine van Bosch gebruiken? De vaatwasser heeft aan de bovenzijde van de deur een bedieningspaneel waarop de programma’s staan aangegeven. Door op het knopje te drukken van het gewenste programma selecteer je deze: daarna druk je op start om het programma te starten. Ook kun je gebruik maken van startuitstel. Bij de Bosch SBH6ZCX42E kun je onder andere kiezen voor een behoedzaam programma voor glaswerk, maar ook voor een extra kort programma wanneer je snel schone vaat wilt.

Met dit model kies je voor een automatische afwasser met een topklasse bouwkwaliteit. Dit houdt in dat de vaatwasser gemaakt is van sterke onderdelen die goed tegen een stootje kunnen. Maar het is wel belangrijk om regelmatig onderhoud te verrichten. Denk hierbij aan het controleren van de sproeiarmen en filters. Ook kun je af en toe het machine reinigingsprogramma aan te zetten om zo de vaatwasser van binnenuit te reinigen. Zo voorkom je verstoppingen en muffe luchtjes.

Voor- en nadelen

De Bosch SBH6ZCX42E heeft als belangrijkste voordeel dat er gebruik wordt gemaakt van zeolietkorrels voor het drogen van de vaat. Deze korrels zorgen ervoor dat er sprake is van een beter en sneller droogresultaat. Daarnaast kun je de vaatwasser met de app bedienen. Een derde voordeel is dat je profiteert van een lange levensduur dankzij de topklasse bouwkwaliteit. Je kunt het als een nadeel beschouwen dat het apparaat geen vloerprojectie heeft waarop je kunt zien hoelang het nog duurt voordat een programma klaar is. Een dergelijke vloerprojectie zorgt voor extra gemak.

Conclusie

Is de Bosch SBH6ZCX42E een goede keuze om aan te schaffen als vaatwasser? Wanneer je graag een goede vaatwasmachine wilt aanschaffen waarmee je volop gebruik kunt maken van handige extra’s is deze vaatwasser zeker een goede keuze. Ook de zeolietkorrels en de hoge energieklasse zijn belangrijke redenen om deze vaatwasser te kiezen. Een andere inbouwvaatwasser die we aanbevelen is de Bosch SBV4HDX52E. of de Zanussi ZSLN1211.