Bosch SBE68TX26E inbouw vaatwasser

Er zijn veel redenen om een vaatwasmachine aan te schaffen. Je bent zelf minder tijd kwijt aan de vaat, de vaat wordt altijd schoon en daarnaast kun je met veel gemak grotere hoeveelheden vaat laten reinigen. Maar welke vaatwasser is de beste keuze? Het kan lastig zijn om het juiste model aan te schaffen. Met de Bosch SBE68TX26E kies je voor een kwalitatieve inbouw vaatwasser van Bosch, die een aantal handige extra’s heeft. Hier lees je alle informatie over deze vaatwasser, waaronder de voor- en nadelen. Zo kun je een goed overwogen keuze maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bosch SBE68TX26E

Met de Bosch SBE68TX26E kies je voor een kwalitatieve inbouw vaatwasser die je in jouw keuken kunt integreren. Bosch heeft verschillende kwalitatieve inbouw vaatwassers in het assortiment en de dit model is hier één van. Deze afwasmachine heeft energieklasse D en is relatief zuinig. Daarnaast is er ruimte voor 14 couverts en kun je kiezen uit 8 verschillende wasprogramma’s.

In de doos

  • Bosch SBE68TX26E
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bosch SBE68TX26E

Voordat je gebruik kunt gaan maken van de Bosch SBE68TX26E is het belangrijk om de vaatwasser te installeren. Je kunt het toestel in de nis plaatsen in de keuken: zorg er wel voor dat de maten goed kloppen, zodat je zeker weet dat de vaatwasser past. Daarnaast is het goed om de handleiding erbij te houden, zodat je de juiste stappen volgt. Er zijn webwinkels waar je bij het bestellen van de vaatwasser ook hulp kunt inschakelen voor de installatie.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 40 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Bosch SBE68TX26E vaatwasmachine inbouwDe Bosch SBE68TX26E is gelukkig vrij eenvoudig te bedienen. Aan de bovenzijde van de deur zit een paneel. Via dit bedieningspaneel kies je het gewenste programma voor je vaat. Heb je pannen of ovenschalen met aangekoekte etensresten? Dan kies je voor het programma “Intensief”. Wil je jouw glaswerk niet beschadigen in de vaatwasmachine? Kies dan voor het programma “Behoedzaam”. Wanneer je de vaatwasser ‘s nachts wilt aanzetten is het goed mogelijk om het stille nachtprogramma aan te zetten.

De Bosch SBE68TX26E heeft een speciaal programma voor machinereiniging. Deze kun je kiezen wanneer je de machine van binnenuit wilt reinigen. Je zorgt er hiermee voordat je jouw automatische afwasser goed onderhoudt. Je kunt daarnaast zelf nog de sproeiarmen en filters controleren: als hier etensresten gaan vastzitten kan dit de werking van de vaatwasser belemmeren.

Voor- en nadelen

Er zitten meerdere voordelen aan deze vaatwasmachine. In de eerste plaats is de vaatwasser zuinig en kies je voor een energiebesparend model. Daarnaast past de vaatwasser het water- en energieverbruik aan op de hoeveelheid vaat, waardoor je nooit onnodig teveel verbruikt. Een ander voordeel is het lage geluidsniveau: deze is slechts 40 dB. Een nadeel van de Bosch SBE68TX26E is dat deze afwasmachine niet aangeeft hoelang het nog duurt voordat een programma is afgelopen. Je kunt alleen aan de vloerprojectie zien of de vaatwasser nog bezig is.

Conclusie

Met de Bosch SBE68TX26E kies je voor een inbouw vaatwasmachine waar vrij weinig op aan te merken is. De vaatwasser heeft een goede bouwkwaliteit, is zuinig en heeft daarnaast tal van extra functies waar je gebruik van kunt maken. Het is dan ook een aanrader om te overwegen deze stille inbouw vaatwasser aan te schaffen. Een andere goede inbouwvaatwasser is de Bosch SBV8ZCX07N.