Beste vrijstaande vaatwasser Top 4 van dit moment

Ga je een nieuwe vaatwasser kopen maar heb je geen ruimte in de keukenkastjes om voor een goede inbouw vaatwasser te gaan? Dan is het heel goed mogelijk om voor een vrijstaande vaatwasser te kiezen. Dit type afwasmachine staat vrij in je keuken. Bij het uitkiezen van een vrijstaand model is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte die je beschikbaar hebt. Je kunt kiezen voor een standaard formaat van 60 centimeter breed, maar er zijn ook goede smalle vrijstaande vaatwassers van 45 centimeter breed. Het is aan jou om te bepalen wat in je keuken past. Zoek je naar de beste vrijstaande vaatwasser? Hier vind je de Top 4 van beste vrijstaande vaatwassers van dit moment om je keuze makkelijker te maken!

Bekijk en bestel direct de beste vrijstaande vaatwassers

Geen ruimte voor inbouw? Kies een vrijstaand model

Een vrijstaande vaatwasser in de keuken is ideaal wanneer de keukenkastjes geen ruimte bieden voor een ingebouwd model. Je kunt de vrijstaande vaatwasmachine overal neerzetten waar ruimte is. Wel moeten de juiste aansluitingen aanwezig zijn om de vaatwasser te kunnen installeren. Je hebt een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor een vaatwasmachine op de sifon van een gootsteen of een losse afvoerbuis. Heb je dit niet, maar wil je wel een vrijstaande vaatwasser plaatsen? Dan kun je eerst een loodgieter inschakelen die deze aansluitingen voor je kan realiseren.

Dit zijn de beste vrijstaande vaatwassers

Bij het uitkiezen van de beste vrijstaande vaatwasser ga je natuurlijk kijken naar de afmetingen om zo de juiste maat afwasmachine te kunnen aanschaffen. Maar het is daarnaast ook belangrijk om op andere zaken te letten. Hier vind je de Top 4 beste vrijstaande vaatwassers van dit moment en hun belangrijkste kenmerken. Verderop lees je meer over de aandachtspunten bij het uitkiezen van een vrijstaand model.

1: Miele G 7100 SC BW

Beste vrijstaande vaatwasser - Miele G 7100 SC BW vrijstaande vaatwasserDe Miele G 7100 SC BW is een zeer energiezuinige vaatwasser. Dit vrijstaand model is ontworpen op functionaliteit en dit zie je in een aantal zaken terug. De Miele G 7100 SC BW heeft onder andere een 3D besteklade om de ruimte voor groot bestek te vergroten. Ook heeft deze vaatwasmachine een QuickPowerWash programma waarmee je jouw vaat reinigt in minder dan een uur. De Miele G 7100 SC BW opent automatisch aan het einde van een wasprogramma en zorgt hiermee voor een snel en goed droogresultaat. De Miele vaatwasmachine is een zeer gebruiksvriendelijke vrijstaande afwasmachine met een energieklasse van A+++ -10%. Andere belangrijke kenmerken van de Miele G 7100 SC BW:

 • Met intensief wasprogramma voor vaat met aangekoekte etensresten
 • De vaatwasser heeft een geluidsniveau van 44 dB
 • Ruimte in de vaatwasser kan optimaal worden benut

2: Siemens SN235W00AN

Een andere vrijstaande vaatwasser die op dit moment tot de beste vaatwasmachines behoort, is de Siemens SN235W00AN. Deze vaatwasser heeft een aantal grote voordelen en is daarmee een grote aanrader om aan te schaffen. In de eerste plaats heeft de Siemens SN235W00AN een krachtige inverter motor. Hierdoor is de vaatwasser niet alleen stiller, maar ook energiezuiniger en sterker; de afwasmachine zal veel minder snel stuk gaan. Daarnaast heeft de Siemens afwasmachine een doseerAssistent voor het gelijkmatig verspreiden van het vaatwasmiddel: dit zorgt voor een schonere vaat. Verder is deze goede vrijstaande vaatwasser uitgerust met een resttijd-indicator. Zo weet je wanneer je vaat schoon is. Je kunt kiezen voor de optie Extra Droog om onder andere plastic bakjes goed te laten drogen na afloop van een programma. Andere kenmerken van de Siemens SN235W00AN:

 • Ruimte voor 12 couverts en keuze uit 5 wasprogramma’s
 • Energieklasse A+
 • Uitgerust met beladingssensor

3: Bosch SMS46IW20E

Misschien zou dit wel eens de beste vrijstaande vaatwasser voor jou kunnen zijn. Met de Bosch SMS46IW20E kies je namelijk voor een zeer kwalitatieve en gebruiksvriendelijke vrijstaande vaatwasser. De Bosch SMS46IW20E is, net als de Siemens SN235W00AN, uitgerust met een krachtige inverter motor. Hierdoor is de vaatwasmachine niet alleen stiller, maar wordt er ook een stuk minder energie verbruikt. Daarnaast gaat de vaatwasser hierdoor ook een stuk langer mee. De Bosch vaatwasser is een van de stilste vaatwassers op de markt, met een geluidsniveau van 42 dB. De vaatwasser heeft daarnaast ook andere voordelen. Zo heeft de Bosch SMS46IW20E VarioFlex korven: hiermee kun je zelf een gewenste indeling van je afwasmachine kiezen. Verder kun je kiezen uit handige programma’s, bijvoorbeeld het intensieve programma voor vaat met aangekoekte etensresten. Andere belangrijke kenmerken van de Bosch SMS46IW20E:

 • Extra Droog optie voor het goed drogen van plastic bakjes
 • Met programma voor glas en andere delicate vaat
 • Koolborstelloze motor voor zeer weinig geluid tijdens een programma

4: AEG FFB53600ZM

Een vierde, zeer goede vrijstaande vaatwasser, is de AEG FFB53600ZM. Deze vaatwasser behoort met een energieklasse van A+++ tot de meest zuinige vaatwassers in het segment. De AEG FFB53600ZM is uitgerust met een aantal zeer handige extra’s waar je als gebruiker optimaal van kunt profiteren. Zo opent de vaatwasser automatisch aan het einde van een wasprogramma. Zo wordt je vaat sneller en beter gedroogd en hoef je zelf de vaat niet meer na te drogen. Verder is de AEG vaatwasmachine uitgerust met een krachtige inverter motor. hiermee is de vaatwasser stiller, energiezuiniger en heeft het toestel een langere levensduur. Andere belangrijke kenmerken van de AEG FFB53600ZM:

 • Ruimte voor 13 couverts en keuze uit 5 wasprogramma’s
 • TimeSaver functie voor snelle reiniging van de vaat
 • Met uitgestelde startfunctie

Let hierop bij de aanschaf van een vrijstaand model

Sta je op het punt de beste vrijstaande vaatwasser voor jou aan te schaffen? Vergeet dan niet te kijken naar alle belangrijke zaken, zoals de ruimte die een vaatwasmachine biedt, de speciale programma’s waar je gebruik van kunt maken en de mogelijke extra functies waar je van kunt profiteren. Het is dan ook belangrijk om eerst op een rijtje te hebben wat jij belangrijk vindt in een afwasmachine. Vaatwasser vergelijken is dus erg belangrijk. Wil je zoveel mogelijk geld besparen aan energie? Kies dan een vrijstaand model met energieklasse A+++ of hoger.

Hecht je meer waarde aan de extra functies waar je gebruik van kunt maken? Dan is het slim om hier naar te kijken. Er zijn vaatwassers met droogfunctie, maar je kunt het voor jezelf ook extra makkelijk maken door te kiezen voor een vaatwasser die je via de app kunt bedienen. Houdt ook altijd rekening met het budget dat je hebt voor de aanschaf van een vrijstaande afwasmachine. Ontdek al je opties voor de beste vrijstaande vaatwasser en kies een model dat aan al je wensen voldoet! Wil je toch liever een inbouwvaatwasser, kijk dan eens bij onze beste inbouwvaatwasser Top 4.