Beste vaatwasser Top 4 van dit moment

Ga je een vaatwasser aanschaffen? Dan wil je vanzelfsprekend weten welke vaatwassers er op dit moment het beste zijn en veel worden aangeschaft. Een vaatwasser is een huishoudelijk apparaat waar je het liefst zo lang mogelijk mee wilt doen. Een duurdere vaatwasser aanschaffen kan dan ook een zeer goede investering zijn. Zo ben jij jarenlang verzekerd van een kwalitatieve vaatwasser. Ben jij op zoek naar een zeer goede en energie zuinige vaatwasser? Hier vind je de beste vaatwasser Top 4 van dit moment. Het wordt op deze manier nog makkelijker om een keuze te maken!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Wat maakt een vaatwasser goed?

Voordat je de Top 4 beste vaatwassers van dit moment bekijkt, is het slim om te weten waar de keuze op gebaseerd is. Wat maakt een vaatwasser goed en hoe kun jij weten of je te maken hebt met een goede afwasmachine. Er zijn tientallen modellen te koop en dit kan het lastig maken om te kiezen. Want ieder huishouden stelt andere eisen aan een vaatwasser. Toch is het goed om te weten wanneer je in ieder geval kunt profiteren van kwaliteit. De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit: er zijn ook goede betaalbare vaatwassers die precies aan jouw eisen voldoen.

Een goede afwasmachine heeft niet alleen een lange levensduur, maar voldoet ook aan de energiezuinige eisen. De beste vaatwassers hebben energieklasse A+++ of hoger. Daarnaast hebben de beste vaatwasmachines van dit moment ook handige extra functies waar je van kunt profiteren zoals bijvoorbeeld vaatwasser onderhoud wat bijna iet nodig is. Zo maak je het gebruik van een vaatwasmachine nog makkelijker voor jezelf.

Dit zijn de beste vaatwassers van dit moment

Er zijn een aantal merken op het gebied van stille vaatwassers waarbij je verzekerd kunt zijn van kwaliteit. Merken als Bosch, AEG en Miele scoren over het algemeen zeer goed onder consumenten. Maar ook Siemens, Inventum en Whirlpool hebben een aantal goede afwasmachines in het assortiment. Ontdek het gemak van een goede vaatwasser en bekijk deze beste vaatwasser Top 4 van dit moment.

1: AEG FFB53600ZM

Beste vaatwasser - AEG FFB53600ZM vrijstaande vaatwasserDe beste vaatwasser van dit moment is de AEG FFB53600ZM. Deze vaatwasmachine heeft energieklasse A+++ en is hiermee een van de meest energiezuinige vaatwassers. Met de AEG vaatwasser is er ruimte voor 13 couverts en je kunt uit 5 verschillende programma’s kiezen. Verder heeft deze vaatwasser een aantal handige extra’s waar je van kunt profiteren. Zo opent de vaatwasser aan het einde van een wasprogramma voor een sneller en beter droogresultaat. Je hoeft de vaat daardoor niet apart nog af te drogen. Verder heeft de AEG FFB53600ZM een zeer krachtige inverter motor. Dit zorgt ervoor dat de vaatwasser op alle belangrijke fronten zeer goed is. De afwasmachine verbruikt hierdoor minder energie, is een stuk stiller en gaat ook veel minder snel stuk. Andere belangrijke kenmerken van de AEG FFB53600ZM:

 • TimeSaver functie voor twee keer zo snel schoonmaken
 • Speciaal 45 graden-programma voor delicate glazen
 • Uitgestelde startfunctie

2: Siemens SN636X01GE

Een andere zeer goede inbouwvaatwasser die op dit moment verkrijgbaar is, is de Siemens SN636X01GE. Deze vaatwasser staat op plek 2 in onze beste vaatwasser Top 4 en heeft een aantal handige functies waar je optimaal van kunt profiteren. Zo heeft de vaatwasmachine onder andere VarioSpeed; deze functie zorgt ervoor dat het spoelprogramma ingekort wordt, waardoor je nooit een tekort aan schone borden of bestek hebt. Verder heeft de Siemens vaatwasmachine een doseerAssistent. Hiermee wordt het vaatwasmiddel gelijkmatig verspreid en is alle vaat schoon. Ook is het toestel uitgerust met een warmtewisselaar. Zo worden hoge temperatuurverschillen voorkomen en blijft je vaat mooi. Teveel warmteverschillen kunnen barsten geven in je delicate vaat. Andere belangrijke kenmerken van de Siemens SN636X01GE:

 • Inbouw vaatwasser met ruimte voor 12 couverts
 • 6 programma’s beschikbaar voor iedere soort afwas
 • Lichtprojectie op de vloer geeft aan wanneer het programma klaar is

3: Inventum VVW7040++

Met de Inventum VVW7040++ kies je voor een betaalbare goede vrijstaande vaatwasser. Deze vrijstaande vaatwasser behoort dan ook tot de Top drie van beste vaatwassers van dit moment. De Inventum vaatwasser heeft ruimte voor 13 couverts, maar heeft ook een halve belading functie waarmee je ook een halfvolle vaatwasser kunt aanzetten. Deze functie zorgt ervoor dat je niet onnodig water en energie verbruikt. Verder heeft deze afwasmachine een resttijd-indicator. Hiermee weet je precies wanneer jouw vaat schoon is. De Inventum VVW7040++ bestaat uit een roestvrijstalen kuip zonder naden; etensresten kunnen zich zo niet ophopen. Andere belangrijke kenmerken van de Inventum VVW7040++:

 • Kinderbeveiliging voorkomt dat kinderen de deur kunnen openen tijdens een programma
 • Met startuitstel functie tot maximaal 24 uur
 • De Inventum VVW7040++ is een zeer onderhoudsvriendelijke vaatwasser

4: Bosch SMS24AW00E

Ook de Bosch SMS24AW00E behoort tot de beste vaatwassers van dit moment. En dat is niet zonder reden. De Bosch afwasmachine heeft een aantal voordelen waar je als gebruiker optimaal van kunt gaan profiteren. In de eerste plaats heeft de Bosch SMS24AW00E een zeer krachtige inverter motor. Dit maakt de vaatwasmachine sterker en stiller. Voor het drogen van de vaat wordt gebruik gemaakt van zeoliet korrels: hierdoor heb je een sneller en beter droogresultaat. Verder heeft de Bosch SMS24AW00E een beladingssensor: een programma duurt hierdoor nooit langer dan nodig. Het waterverbruik en de duur van het programma passen zich aan op de hoeveelheid vaat. Andere belangrijke kenmerken van de Bosch SMS24AW00E:

 • 12 couverts en 4 verschillende wasprogramma’s
 • AquasTop: dubbelwandige toevoerslang, veiligheidsklep en opvangschaal
 • Eenvoudig te bedienen

Kies de beste vaatwasser voor jouw keuken

De Top 4 beste vaatwassers bestaat uit een lijst met stuk voor stuk zeer goede vaatwasmachines die jouw leven nog makkelijker kunnen maken. Heb je de beste vaatwasser gevonden die aan al je wensen voldoet? Deze kun je gemakkelijk en snel online bestellen. Bij het uitzoeken en vergelijken van vaatwassers kijk je natuurlijk eerst naar je eigen eisen en behoeften. Dit hangt af van hoe groot je huishouden is, maar ook hoe belangrijk je energiezuinigheid en gebruiksgemak vindt. Kijk ook goed naar je eigen budget bij het uitkiezen van een vaatwasser. Zo kun je een vaatwasmachine kiezen die ook nog eens handige functies heeft waardoor het gebruiksgemak nog groter wordt. Op deze manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt en dat je lang van je nieuwe afwasmachine kunt gaan profiteren. Daarbij is het altijd aan te raden om de beste vaatwastabletten te gebruiken en in diverse testen blijken dit soms zelfs zeer goedkope vaatwastabletten zijn!