Beste smalle vaatwasser Top 4 van dit moment

Ben je op zoek naar een goede smalle vaatwasser of wellicht de beste mini vaatwasser? Er zijn verschillende soorten en maten vaatwassers beschikbaar. Zo is het onder andere mogelijk om voor een smalle automatische vaatwasmachine te kiezen. Om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt, vind je op deze pagina een overzicht van de Top 4 beste smalle vaatwassers van dit moment. Zo kies je gegarandeerd voor kwaliteit en ben je verzekerd van een goede aankoop. Verder lees je hier alles over de voordelen van een smalle vaatwasser en waar je op moet letten bij aankoop van een vaatwasmachine van 45 cm breed.

Bekijk en bestel direct de beste smalle vaatwassers

De voordelen van een smalle vaatwasser

Er zijn verschillende redenen waarom het aantrekkelijk kan zijn om een smalle vaatwasser aan te schaffen. In de eerste plaats is een smalle vaatwasser natuurlijk kleiner en wanneer je beperkte ruimte in de keuken hebt is dit een ideaal alternatief. Ook als je niet veel vaat hebt kun je prima gebruik maken van een smalle vaatwasmachine. Behalve de afmetingen en de inhoud verschillen smalle vaatwassers verder niets van de normale vaatwassers, ook niet op het gebied van bouwkwaliteit. Je kunt ook kiezen voor zowel vrijstaande als inbouw smalle afwasmachines. Een ander voordeel van een minder grote vaatwasser is dat je een korter hoofdprogramma draait en daardoor zuiniger wast.

1: Whirlpool WSFC 3M17 X

Beste smalle vaatwasser - Whirlpool WSFC 3M17 XDe Whirlpool WSFC 3M17 X is op dit moment de beste smalle vaatwasser. Dit komt onder andere vanwege de inhoud: je kunt maar liefst 10 couverts kwijt en dit is veel voor een smalle vaatwasser. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de halve belading functie: hiermee verbruik je veel minder water en energie en kun je hier optimaal mee besparen. Deze smalle vaatwasmachine is daarnaast ook voorzien van resttijdindicatie, waarmee je kunt zien hoelang het nog duurt voordat je vaat schoon is. De Whirlpool WSFC 3M17 X is een no-nonsense vaatwasser die precies doet wat het moet doen.

Je kiest met deze vaatwasser van Whirlpool voor een degelijk model die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien. Een mogelijk minpunt is dat deze vaatwasser met energieklasse F niet tot de meest energiezuinige vaatwassers behoort. Toch kun je dankzij de halve belading functie water en energie besparen. Deze vrijstaande vaatwasser kan overal in je woning geplaatst worden, mits de juiste aansluitingen aanwezig zijn. De vaatwasser is daarnaast extra geschikt voor grote potten en pannen, wijnglazen en en halve vaat. De belangrijkste specificaties van de Whirlpool WSFC 3M17 X:

 • Bouwkwaliteit: middenklasse
 • Geluidsniveau: 47 dB
 • Aantal couverts: 10
 • Aantal programma’s: 7

2: Miele G 5690 SC Vi

Miele G 5690 SC Vi inbouw vaatwasserWil je graag een vaatwasser die energiezuinig is en waarmee je ook verzekerd bent van een lange levensduur? Dan is het zeker interessant om te kijken naar de Miele G 5690 SC Vi. Deze inbouw vaatwasser van 45 cm breed heeft energieklasse D en valt hiermee onder de zuinige modellen. Wanneer je graag optimaal wilt besparen is het slim om te kiezen voor een energiezuinig model. Deze goede vaatwasser heeft daarnaast ook een topklasse bouwkwaliteit, waardoor je hier lang gebruik van kunt maken. De afwasmachine biedt ruimte voor 9 couverts en is voorzien van een aantal handige extra’s, zoals de flexibele besteklade, waar je gemakkelijk grote stukken bestek in plaatst.

Is de vaatwasser klaar? Dan gaat de deur van het apparaat automatisch open, zodat het vocht uit de spoelruimte gaat en de vaat sneller droogt. Verder is de Miele vaatwasmachine voorzien van SensorDry, die de belading controleert en het programma hierop aanpast. De programma’s duren korter en je verbruikt zo niet onnodig veel energie. Verder heb je de mogelijkheid om voor de EcoFeedback-functie te kiezen, die jou een indicatie geeft van het energie- en waterverbruik, zodat je weet hoeveel het kost om een bepaald programma te draaien. Is dit de beste smalle vaatwasser voor jou? De belangrijkste specificaties van de Miele G 5690 SC Vi:

 • Bouwkwaliteit: topklasse
 • Geluidsniveau: 44 dB
 • Aantal couverts: 9
 • Aantal programma’s: 5

3: Bosch SPV4EKX60E

Bosch SPV4EKX60E inbouw vaatwasserMet de Bosch SPV4EKX60E kies je voor een goede smalle vaatwasmachine die van alle gemakken is voorzien. Deze smalle inbouw vaatwasser past perfect in een keuken waar niet al te veel ruimte is: de vaatwasser neemt niet veel ruimte in beslag maar zorgt wel voor extra gemak. De afwasmachine is voorzien van een aantal handige extra’s, waarmee het gebruik nog aangenamer wordt. Zo kun je onder andere gebruik maken van de startuitstel functie, waarmee je zelf bepaalt wanneer een programma start. Daarnaast zal de vaat wasmachine na afloop van een programma zelf de deur openen, waardoor de warmte lucht verdwijnt en de vaat al droogt. Je hoeft daardoor de vaat niet apart nog af te drogen.

Een ander handig voordeel van de Bosch vaatwasser is dat deze vaatwasser is uitgerust met een Home Connect app. Hiermee kun je de vaatwasser op afstand bedienen, maar zie je ook handige informatie zoals hoe lang het nog duurt voordat de vaatwasser klaar is. Je kunt 9 couverts kwijt in deze vaatwasser en daarnaast kies je met de app voor een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. De belangrijkste specificaties van de Bosch SPV4EKX60E:

 • Bouwkwaliteit: topklasse
 • Geluidsniveau: 45 dB
 • Aantal couverts: 9
 • Aantal programma’s: 8

4: AEG FSE62417P

AEG FSE62417P smalle vaatwasserDe AEG FSE62417P is een van de beste smalle vaatwassers van dit moment. Dit komt niet alleen door het gebruiksgemak, maar ook door de energiezuinigheid van dit model. De vaatwasser is uitgerust met tal van handige extra’s waardoor het nog makkelijker is om jouw vaat snel schoon te maken. Je kunt in de eerste plaats, dankzij de QuickSelect schuifregelaar, snel bepalen of je extra snel of extra zuinig wilt wassen. Daarnaast is deze vaatwasser ook voorzien van een AirDry technologie: de vaatwasser opent na een programma uit zichzelf waardoor de vaat snel droogt.

Je hebt de keuze uit verschillende programma’s, waardoor het altijd mogelijk is om het juist programma te kiezen. Weet je niet wat de beste keuze is? Kies het automatische programma: de vaatwasser zal dan zelf de beste instellingen selecteren waardoor je altijd zeker bent van een goede reiniging. Verder kies je met de AEG FSE62417P voor een automatische afwasmachine met topklasse bouwkwaliteit, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je vaatwasser een lange levensduur heeft. Je geniet dus nog langer van je aankoop. De belangrijkste specificaties van deze AEG vaatwasmachine:

 • Bouwkwaliteit: topklasse
 • Geluidsniveau: 44 dB
 • Aantal couverts: 9
 • Aantal programma’s: 5

Hoe kies je de beste smalle vaatwasser?

Alle bovenstaande smalle vaatwasmachines hebben hun eigen voor- en nadelen. Maar hoe bepaal je nu wat het beste model is voor jouw keuken? Het is in ieder geval belangrijk om van tevoren te controleren of jij genoeg ruimte hebt voor een smalle vaatwasmachine van 45 cm breed. Verder is het slim om te kijken of je een inbouw of een vrijstaande smalle vaatwasser wilt aanschaffen. Daarnaast kijk je nog naar andere zaken zoals het aantal couverts, het aantal programma’s, de bouwkwaliteit, het geluidsniveau en de aanwezigheid van handige functies. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt en maak op basis daarvan een keuze.

Ontdek de beste smalle vaatwasser merken

De beste smalle vaatwasmachines zijn verkrijgbaar van verschillende merken. Onder andere topmerken als Miele, Bosch en Siemens hebben smalle vaatwassers in het assortiment, maar ook bij AEG en Whirlpool kun je hiervoor terecht. Deze automatische afwasmachines koop je gemakkelijk en snel online, maar het is ook mogelijk om langs een fysieke winkel te gaan, waar je de vaatwassers zelf kunt bekijken en kunt vergelijken. Ontdek al jouw mogelijkheden voor de aanschaf van een smalle vaatwasser en vergelijk de Top 4 om de beste keuze te maken voor jouw keuken! Bekijk ook eens onze Top 4 van goedkope smalle vaatwassers of goedkope mini vaatwasmachines. Daarbij is het altijd aan te raden om de beste vaatwastabs te gebruiken en in diverse testen blijken dit soms zelfs zeer goedkope vaatwastabletten zijn!