Beste mini vaatwasser Top 4 van dit moment

Heb je niet veel ruimte in je keuken of woning voor het plaatsen van een normale of goede smalle vaatwasser? Dan is er ook altijd nog een derde optie: de mini vaatwasser. Dit type vaatwasser is niet alleen klein en compact, maar biedt ook de mogelijkheid om kleine hoeveelheden vaat te reinigen. Je bent geen tijd kwijt aan het afwassen van je vaat en daarnaast profiteer je van veel gemak. Hier ontdek je de beste mini vaatwasser Top 4 van dit moment, maar lees je ook hoe je de beste keuze maakt en waar jij een kwalitatieve mini vaatwasser kunt vinden.

Bekijk en bestel direct de beste mini vaatwassers

Mini vaatwasser: de eigenschappen

Een dure of goedkope mini vaatwasser is de beste oplossing wanneer je niet veel ruimte hebt, niet van afwassen houdt en een klein huishouden hebt. Een normale of smalle vaatwasser is in dit geval geen goede optie, maar een mini vaatwasser is dan het beste alternatief. De mini vaatwasser biedt ruimte voor zo’n 6 couverts. Ter vergelijking: in een normale vaatwasser passen er 12 tot 15 en in een smalle vaatwasser 9 tot 10. Een mini vaatwasser bestaat uit één rek en een bestekkorf. En omdat de afwasmachine kleiner is, verbruik je hiermee ook een stuk minder energie. Een mini vaatwasmachine is verkrijgbaar in zowel inbouw als vrijstaande variant.

1: Siemens SK26E222EU

Beste mini vaatwasser - Siemens SK26E222EUMet de Siemens SK26E222EU kies je voor een van de beste compacte vaatwassers met een maximale hoogte van 45 cm. Deze mini vaatwasser is de beste van dit moment, en dit komt door een aantal zaken. In de eerste plaats heeft deze vaatwasser een middenklasse bouwkwaliteit, waardoor het model langer meegaat dan veel andere mini vaatwassers. Daarnaast is deze vaatwasser voorzien van een handige functie waarmee het water- energieverbruik wordt aangepast op de hoeveelheid vaat in de vaatwasmachine. Verder kun je 6 couverts kwijt in de vaatwasser en heb je de keuze uit een aantal handige programma’s.

Deze vaatwasser van Siemens staat voor optimaal gebruiksgemak/ Zo kun je heel makkelijk het VarioSpeed programma gebruiken wanneer je snel borden of glazen nodig hebt. Daarnaast is er een speciaal programma voor glas die ervoor zorgt dat je glaswerk niet beschadigt. Het automatische programma zorgt ervoor dat de juiste instellingen worden gekozen op basis van de vaat in de machine. Hoewel het geluidsniveau van deze mini vaatwasser wat aan de hoge kant is, kun je optimaal profiteren van alle voordelen die dit apparaat met zich mee brengt. Is dit misschien wel de beste mini vaatwasser voor jou? De belangrijkste specificaties van de Siemens SK26E222EU:

 • Bouwkwaliteit: middenklasse
 • Geluidsniveau: 49 dB
 • Aantal couverts: 6
 • Aantal programma’s: 7

2: Bosch SKS62E22EU

Bosch SKS62E22EU mini vaatwasserDe Bosch SKS62E22EU is een van de beste mini vaatwassers die op dit moment verkrijgbaar is. Dit apparaat is van het merk Bosch, dat bekend staat om de hoge kwaliteit en het optimale gebruiksgemak. De vaatwasser is voorzien van een aantal zeer goede eigenschappen waar je dagelijks gebruik van kunt maken. De vaatwasser valt onder energieklasse A, wat betekent dat je per wasbeurt veel energie en water bespaart. Er wordt 8 liter water per wasbeurt gebruikt. Verder is deze mini vaatwasser voorzien van een goede bescherming tegen waterschade en heb je de keuze tussen 5 verschillende programma’s. Je kunt onder andere kiezen voor de eco-stand en de snel-stand.

Met de Bosch vaatwasmachine kies je voor een geavanceerde mini vaatwasser die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien. Anderzijds maak je ook makkelijk gebruik van handige extra’s, zoals de startuitstel functie. Ook is er sprake van elektronische navul indicatie, waarmee je nooit meer vergeet om zout en glansspoelmiddel bij te vullen. Deze afwasmachine maakt jouw vaat extra snel droog, waardoor je jouw vaat vrijwel meteen weer in de kast kunt plaatsen, zonder dit eerst nog droog te moeten maken. De belangrijkste specificaties van de Bosch SKS62E22EU:

 • Bouwklasse: middenklasse
 • Geluidsniveau: 48 dB
 • Aantal couverts: 6
 • Aantal programma’s: 5

3: Bosch SKS62E38EU

Bosch SKS62E38EU vrijstaande vaatwasserWil je graag de beste mini vaatwasser waarmee je verzekerd bent van goede kwaliteit? De Bosch SKS62E38EU is een vaatwasser met middenklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat je kiest voor een apparaat met een langere levensduur. Met de aanschaf van deze vaatwasser kies je dan ook voor een goede investering op de lange termijn. Een compact vaatwasser als de Bosch SKS62E38EU is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt of wanneer je simpelweg liever niet afwast. Deze mini vaatwasser heeft ruimte voor 6 couverts en je kunt daarnaast gemakkelijk en gewenst programma kiezen.

Met een mini vaatwasser kies je voor een energiezuinige vaatwasser, maar met de Bosch SKS62E38EU kies je voor een vaatwasser die op dit gebied nog meer voordeel biedt. Het apparaat past de water- en energieverbruik aan op de hoeveelheid vaat, waardoor je nooit onnodig teveel verbruikt. Verder is de vaatwasser voorzien van handige programma’s voor glaswerk, waarbij het glas op 40 graden wordt gereinigd. Een goede automatische afwasser is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar biedt daarnaast ook voordelen op het gebied van energie- en waterbesparing. De belangrijkste specificaties van de Bosch SKS62E38EU:

 • Bouwklasse: middenklasse
 • Geluidsniveau: 49 dB
 • Aantal couverts: 6
 • Aantal programma’s: 7

4: Siemens SK26E822EU

Siemens SK26E822EU vrijstaande vaatwasserSiemens staat al jaren bekend als een topmerk en ook op het gebied van de beste mini vaatwasmachines kun je bij dit merk terecht voor goede kwaliteit. Dat is met de Siemens SK26E822EU ook niet anders: deze mini vaatwasser is in veel opzichten een uitstekende keuze voor in jouw woning. De vaatwasser biedt ruimte voor 6 couverts: je kunt hiermee heel makkelijk borden en glazen, maar ook bestek reinigen, zonder dat je hiervoor zelf iets hoeft te doen. Het gemak van een mini vaatwasser is groot, maar je bent daarnaast ook verzekerd van energiebesparing. Een mini vaatwasser verbruikt veel minder energie dan een normale vaatwasser.

De Siemens SK26E822EU is een mooie vaatwasser die is uitgerust met verschillende handige extra’s. Zo vind je een speciaal programma voor kwetsbaar glaswerk zoals wijnglazen, maar is er ook een automatisch programma: deze bepaalt de juist instellingen voor jouw vaat en zal daardoor nooit teveel water of energie verbruiken. De middenklasse bouwkwaliteit zorgt ervoor dat je een mini vaatwasmachine kiest met een langere levensduur, die ervoor zorgt dat je lang kunt gaan profiteren van je nieuwe aanwinst. De belangrijkste specificaties van de Siemens SK26E822EU:

 • Bouwkwaliteit: middenklasse
 • Geluidsniveau: 49 dB
 • Aantal couverts: 6
 • Aantal programma’s: 7

Zo kies je de beste mini vaatwasser

Ga je een mini vaatwasser kopen? Dan is het slim om te kijken naar een aantal zaken. Zo weet je zeker dat je de beste mini vaatwasser aanschaft die helemaal naar jouw wens is. Kijk onder andere naar de volgende punten:

 • Energieverbruik: hoe energiezuiniger een vaatwasser is, hoe beter. Kijk daarom naar het energielabel van de vaatwasser.
 • Was-en droogresultaat: een goed droogresultaat is mooi meegenomen, omdat je na afloop niet meer af hoeft te drogen. Kijk daarom op het energielabel om te zien wat het droogresultaat is (A= goed, G= slecht).
 • Geluidsniveau: een mini vaatwasser moet zo min mogelijk geluid maken. Een geluidsniveau van 47 dB is wenselijk, maar er zijn ook vaatwassers met een lager of juist hoger geluidsniveau.
 • Programma’s: kijk naar het aantal programma’s dat een vaatwasser heeft. Hoe meer mogelijkheden, hoe beter het mogelijk is om een programma te vinden dat bij de vaat past.

Mini vaatwasser: de merken

De beste vaatwassers zijn verkrijgbaar bij verschillende (web)winkels. Je kunt online kijken naar vaatwassers van merken als Bosch en Siemens, maar er zijn ook andere mogelijkheden, van merken als Inventum en Exquisit. Je kunt altijd een geschikte afwasmachine vinden die aan jouw wensen voldoet. En door bovenstaande aandachtspunten mee te nemen maak je de beste keuze. Ontdek zelf jouw mogelijkheden! Vergeet niet gelijk de beste vaatwastabletten van dit moment mee te bestellen.