Beste inbouw vaatwasser Top 4 van dit moment

Wanneer je op zoek bent naar de beste vaatwasser, dan ga je als eerst kijken naar welke soort afwasmachine je nodig hebt: een vrijstaande vaatwasser of een inbouw vaatwasser. Een inbouw vaatwasser is een vaatwasmachine die je in je keuken kunt integreren: hij past in je keukenkast en zo past de afwasmachine volledig in jouw keuken. Maar wat is nu de beste inbouw vaatwasser? Inbouw vaatwassers komen in allerlei soorten en maten en het is aan jou om te bepalen wat je mooi vindt, maar ook welke functies jij belangrijk vindt. Hier vind je een overzicht van de beste inbouw vaatwasmachines die op dit moment verkrijgbaar zijn. Zo wordt het nog makkelijker om een keuze te maken.

Bekijk en bestel direct de beste inbouw vaatwassers

Zo bepaal je de maten van je inbouw vaatwasser

Het verschil tussen inbouw en vrijstaand zit hem puur in de afmetingen en de manier waarop deze in je keuken worden geïntegreerd. Inbouw vaatwassers zijn weer verkrijgbaar in andere soorten. Er zijn volledig geïntegreerde vaatwasmachines, maar ook half geïntegreerde vaatwassers, inbouw vaatwassers, stille inbouw vaatwassers en energiezuinige inbouw vaatwassers. Waar moet je op letten bij het vergelijken van afwasmachines en het uitkiezen van een inbouw vaatwasser?

 • De nishoogte: meet de hoogte van de nis, de ruimte waarin je de afwasmachine gaat plaatsen. Bij het installeren van de afwasmachine hou je rekening met de vloer die voor de nis ligt.
 • Het frontpaneel: een frontpaneel zorgt ervoor dat de vaatwasser hetzelfde uiterlijk krijgt als de rest van je keuken. Het frontpaneel moet precies op de voorzijde van de vaatwasser passen.
 • Nisdiepte: de diepte van de nis meet je door de deze vanaf de achterzijde tot de voorzijde te meten met een rolmaat.
 • Nisbreedte: de breedte van de nis meet je door de rolmaat van de linker- tot de rechterzijde te spannen. De standaard breedte voor een nis in de keuken is 60 centimeter. Een smalle nis is meestal 45 centimeter en is iets om rekening te houden met de aanschaf van een goede smalle vaatwasmachine.

Dit zijn de beste inbouw vaatwassers

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor je inbouw vaatwasser? Wanneer je de hoogte, diepte en breedte van de nis hebt opgemeten, kun je aan de slag met het vinden van de beste inbouwvaatwasser. Welke inbouw vaatwassers zijn op dit moment het beste en wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze vaatwassers? Dat lees je hier:

1: Bosch SMU68TS06E

Beste inbouw vaatwasser - Bosch SMU68TS06E inbouw vaatwasserDe Bosch SMU68TS06E is een inbouw vaatwasser met veel extra luxe. Wanneer je deze vaatwasmachine in de keuken hebt geplaatst, kun je volop profiteren van alle handige functies. De Bosch SMU68TS06E heeft onder andere een bijbehorende Home Connect App. Hiermee kun jij de vaatwasser overal bedienen, wanneer je wilt. Dit bedienen kan zowel via smartphone of tablet. Zo kun je vanaf de bank de juiste instellingen voor je vaat kiezen en bepalen wanneer de vaat gaat beginnen. Via de app kun je ook zien wanneer een programma klaar is. Tevens heb je met deze intelligente en fraai uitziende Bosch vaatwasser de keuze uit 9 verschillende programma’s, waaronder een programma voor delicaat glaswerk en een programma voor grondige reiniging van erg vervuilde vaat. Andere belangrijke kenmerken van de Bosch SMU68TS06E:

 • Is met 42 dB een van de stilste inbouw vaatwassers op de markt
 • Droogt met zeolietkorrels voor sneller en beter droogresultaat
 • Heeft een intensieve zone onderin de afwasmachine voor extra grondige reiniging.

2: Siemens SX65D02ME

De Siemens SX65D02ME is een zeer goede vaatwasmachine die je volledig in je keuken kunt integreren. Deze vaatwasser heeft ruimte voor 14 couverts en biedt daardoor ruimte voor veel vaat. Verder is de Siemens SX65D02ME energieklasse A++ en is hiermee een energiezuinige keuze. Ook zorgt de Siemens SX65D02ME voor een droogresultaat A: dit betekent dat je optimaal kunt profiteren van een effectieve droogfunctie. Deze vaatwasser maakt gebruik van de condens droogtechniek. De Siemens vaatwasser beschermt de vaat en zorgt dat het grondig droog wordt, zodat jij hier na afloop van een wasprogramma geen werk meer aan hebt. Verder heeft de Siemens SX65D02ME een geluidsniveau van 42 dB en behoort hiermee tot een van de stillere vaatwassers in het segment. Andere belangrijke kenmerken van de Siemens SX65D02ME:

 • Speciale lade voor het bestek
 • Keuze uit 5 wasprogramma’s
 • Ook beschikbaar voor onderbouw en vrijstaand

3: Miele G 6660 SC Vi

Een derde goede inbouw vaatwasser met een plekje in de beste inbouw vaatwasser Top 4 is de Miele G 6660 SC Vi. Deze afwasmachine is een van de weinige vaatwassers op de markt met energielabel A+++ -10%. Met de Miele G 6660 SC Vi ben je dus verzekerd van een zeer energiezuinige vaatwasser waarmee je niet alleen energie, maar ook water bespaard wanneer nodig. Zo kun je dus flink geld besparen en daarnaast profiteren van het gemak van een vaatwasser in de keuken. De Miele vaatwasser is een volledig geïntegreerde vaatwasser die je kunt inbouwen in jouw keuken. De afwasmachine biedt ruimte aan 14 couverts en heeft 4 programma’s waar je uit kunt kiezen voor het reinigen van je vaat. Andere belangrijke kenmerken van de Miele G 6660 SC Vi:

 • Droogresultaat A dankzij de ventilatie droogtechniek
 • Speciale lade voor het bestek
 • De Miele G 6660 SC Vi heeft een geluidsniveau van 44 dB.

4: Siemens SX678X36UE

Ook de Siemens SX678X36UE behoort tot de Top 4 beste inbouw vaatwassers van dit moment. Deze afwasmachine heeft, net als de Miele G 6660 SC Vi een energielabel van A+++ -10% en is hiermee een zeer energiezuinige vaatwasser. Daarnaast is de Siemens SX678X36UE ook een van de meest stille vaatwassers op de markt. De Siemens SX678X36UE weet de juiste instellingen voor je vaat en daardoor wordt er nooit onnodig water of energie gebruikt. Met de Home Connect App is het mogelijk om een programma te kiezen op basis van een aantal vragen over je vaat. Verder kun je kiezen voor de VarioSpeed Plus functie om je vaat drie keer zo snel schoon en droog te maken. Andere belangrijke kenmerken van de Siemens SX678X36UE:

 • Gebruikt zeolietkorrels voor een sneller en beter droogresultaat
 • Geluidsniveau van 42 dB

Vind de beste inbouw vaatwasser voor jouw keuken

Welke inbouw vaatwasser voldoet het beste aan jouw wensen? Behalve het feit dat de vaatwasmachine in je keuken moet passen, is het ook slim om te kijken naar wat jij belangrijk vindt. Wil je graag een energiezuinige vaatwasser, of ben je juist op zoek naar een stil model? Door je eigen wensen op een rij te zetten, vind je altijd de beste inbouw vaatwasser die volledig aan jouw eisen en behoeften voldoet! Bekijk ook eens onze Top 4 van beste vrijstaande vaatwassers. Daarbij is het altijd aan te raden om de beste vaatwastabletten te gebruiken en in diverse testen blijken dit soms zelfs zeer goedkope vaatwastabletten zijn!