Beko DSN2842X vrijstaande vaatwasser

Ben jij op zoek naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke vaatwasser? De Beko DSN2842X is een van de vaatwasmachines die niet alleen zeer gebruiksvriendelijk is, maar ook nog eens energiezuinig. Met dit model haal je een automatische afwasmachine in huis die van de belangrijkste functies is voorzien. Wat is nog meer belangrijke informatie welke je moet weten over dit model voordat je deze gaat aanschaffen? Hier lees je alles wat je moet weten over deze vrijstaande vaatwasser van Beko.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Beko DSN2842X vrijstaande vaatwasserBeko DSN2842X

De Beko DSN2842X is een vrijstaande vaatwasser met de standaard breedte van 60 centimeter. Je kunt de vaatwamachine overal in de keuken plaatsen: zo blijft alles één mooi geheel en kun je gaan genieten van alle gemakken die een vaatwasser te bieden heeft. Het huishoudelijke apparaat is voorzien van een roestvrijstalen hoofdrand: hiermee is de Beko DSN2842X beschermd tegen vingerafdrukken. De vaatwasmachine beschikt daarbij over energielabel A++ en biedt ruimte aan 14 couverts.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Beko DSN2842X

Wil je deze vaatwasser installeren? De Beko DSN2842X kan gelukkig redelijk eenvoudig in de keuken worden geïnstalleerd. De vaatwasser wordt altijd geleverd met een handleiding waarin duidelijk staat aangegeven hoe je de afwasmachine dient te installeren. Zo weet je zeker dat dit op de juiste manier wordt gedaan en dat je snel kunt gaan profiteren van de voordelen die een afwasmachine met zich mee brengt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De Beko DSN2842X is voorzien van een bedieningspaneel: deze zit aan de voorzijde van de vaatwasser. Met dit paneel kun je in de eerste plaats een geschikt programma kiezen en vervolgens ook op start drukken. Op het scherm zie je ook staan hoe lang een programma nog bezig is. Zo zie je precies waar je aan toe bent en wanneer je de vaat weer kunt opruimen.

Hoe moet het toestel dan onderhouden worden? Het is belangrijk om te weten dat je deze vaatwasser goed moet reinigen. Zo is het aan te raden om de filters en de sproeiarmen van de vaatwasmachine regelmatig te controleren om te voorkomen dat etensresten zich hier gaan ophopen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het toestel minder goed gaat werken of extra energie verbruikt om zo goed te kunnen reinigen. Daarnaast is het slim om af en toe de vaatwasser aan te zetten op het intensieve programma zonder vaat erin. Zo kan de machine van binnenuit goed gereinigd worden.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Beko DSN2842X is dat je te maken hebt met een stille vrijstaande vaatwasser. Dankzij het geluidsniveau van 44 dB hoor je de vaatwasmachine nauwelijks wanneer deze aanstaat. Verder heeft deze machine maar liefst 8 programma’s waar je uit kunt kiezen, waardoor je altijd wel een geschikt programma voor jouw vaat hebt. Je kunt kiezen voor startuitstel tot 24 uur en verder is het apparaat voorzien van een ProSmart Inverter Inductiemotor voor een stille en energiezuinige werking. Een mogelijk nadeel van deze automatische afwasser is dat je met deze vaatwasser niet de meest energiezuinige optie kiest. Er zijn ook andere modellen in dezelfde prijscategorie met een beter energielabel.

Conclusie

Op basis van de basisfuncties en handige extra’s is de Beko DSN2842X zeker een aanrader. Je profiteert van een gebruiksvriendelijke, stille en redelijk energiezuinige vrijstaande vaatwasser. Wanneer je energiezuinigheid belangrijk vindt, kun je ook voor een model kiezen met een beter energielabel.