Beko DIN28426 inbouw vaatwasser

Ben je op zoek naar een goede inbouw vaatwasser? Dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar de Beko DIN28426. Deze vaatwasmachine is niet alleen van topkwaliteit, maar biedt ook genoeg handige extra’s waar je dagelijks van kunt profiteren. Hier lees je de belangrijkste informatie over deze automatische afwasser, waaronder de voor- en nadelen. Zo kun jij bepalen of dit model jouw nieuwste aanwinst voor de keuken wordt.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Beko DIN28426 inbouw vaatwasserBeko DIN28426

Met de Beko DIN28426 kies je voor een vaatwasser met energielabel A++. Hiermee behoort de vaatwasmachine tot de energiezuinige modellen en kun je op jaarbasis geld besparen op je energierekening. Het huishoudelijke apparaat is zeer eenvoudig te installeren en biedt daarna volop gemak voor diegene die liever niet meer met de hand afwast. Je kunt onder andere profiteren van interessante functies zoals startuitstel, maar er zijn nog meer handigheden waar je van profiteert met deze inbouw vaatwasmachine.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Beko DIN28426

In de eerste plaats is het is erg gemakkelijk om de Beko DIN28426 te installeren. Met behulp van de handleiding zie je precies staan waar je het bevestigingsmateriaal moet vastzetten. Daarna moet je alleen nog het paneel op zijn plek schuiven en vast schroeven. Ook moet je de afwasmachine vervolgens nog aansluiten op de waterleiding. Het is slim om bij de eerste wasbeurt voor de zekerheid te controleren op lekkage.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De Beko vaatwasmachine is makkelijk te installeren, maar ook zeer eenvoudig te bedienen. Aan de hand van het bedieningspaneel aan de binnenzijde van de vaatwasser kun je gemakkelijk en snel een programma naar keuze selecteren. Nadat je het vaatwasmiddel hebt toegevoegd kun je op start drukken en de vaatwasser sluiten. Daarnaast is de Beko DIN28426 uitgerust met startuitstel waarmee je een wasprogramma kunt laten starten wanneer dat jou het beste uitkomt.

Helaas, ook zul je de vaatwasmachine regelmatig moeten onderhouden. Op deze manier weet je zeker dat je langer gebruik kunt maken van het toestel. Een belangrijk gedeelte van het onderhoud is het controleren van filters en sproeiarmen. Hier kunnen etensresten ophopen en dit zorgt ervoor dat de afwasmachine minder goed werkt en ook meer energie moet verbruiken.

Voor- en nadelen

Wanneer je de Beko DIN28426 aanschaft krijg je te maken met een aantal voordelen. Zo heeft de vaatwasser een zeer laag geluidsniveau, waardoor je deze niet of nauwelijks hoort wanneer de vaatwasmachine aan staat. Door middel van de handige vloerprojectie op de keukenvloer kun je zien of een programma klaar is of niet. Verder is deze stille vaatwasser voorzien van handige functies en heb je de keuze uit maar liefst 8 programma’s.

Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat het niet de meest zuinige afwasmachine is. Er zijn vergelijkbare modellen met een hoger energielabel. Daarnaast is de vaatwasser niet voorzien van een droogfunctie of een machinereiniging.

Conclusie

De Beko DIN28426 is een prima aankoop omdat deze vaatwasmachine aan vrijwel alle belangrijke eisen voldoet. Wel is het goed om te weten dat de vaatwasser niet over een droogfunctie beschikt en daarnaast ook niet voorzien is van machinereiniging. Daarom zul je het toestel wat vaker zelf moeten schoonmaken. Buiten deze zaken om is dit model een uitstekende voordelige inbouw vaatwasser die makkelijk te installeren is. Zoek je ook een vrijstaande vaatwasmachine van deze fabrikant, kijk dan eens naar Beko DFN28430X.