Beko DIN24310 inbouw vaatwasser

Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van vaatwassers. Of je nu een basismodel of een luxe model wilt aanschaffen: je hebt heel wat opties. Het is dan ook goed mogelijk om precies de vaatwasser aan te schaffen waar jij naar op zoek bent. Een voorbeeld van een uitstekend basismodel is de Beko DIN24310. Deze vaatwasmachine zorgt ervoor dat jij van alle gemakken bent voorzien, zonder al te veel poespas. Meer weten over dit model? Hier lees je alle belangrijke informatie en kun je zelf een goed overwogen beslissing maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Beko DIN24310 inbouw vaatwasserBeko DIN24310

De Beko DIN24310 is een goedkope inbouw vaatwasser van het Turkse merk Beko. Het merk is al enkele jaren actief in de wereld van huishoudelijke apparaten. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat je voor een kwalitatieve basisklasse afwasmachine kiest. Het toestel beschikt dan ook over 5 wasprogramma’s en biedt als mooie extra een halve belading functie voor het besparen van water en energie. Verder kun je met deze vaatwasser altijd je vaat kwijt dankzij de flexibele indeling.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Beko DIN24310

Het is niet lastig om de Beko DIN24310 te installeren in je keuken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook een gespecialiseerd bedrijf inschakelen die deze werkzaamheden op zich neemt. Met de standaard meegeleverde handleiding kun je aan de slag met het installeren van de vaatwasser.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+
  • Maximaal geluidsniveau: 48 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van de inbouw vaatwasser van Beko is vrij eenvoudig. Aan de binnenzijde van de afwasmachine zit een bedieningspaneel waarmee je gemakkelijk programma’s kiest en start. Zodra de vaatwasser halfvol of vol zit, kun je het gewenste programma kiezen. Zo heeft de Beko DIN24310 onder andere de optie voor een Quick & Shine programma, maar ook voor een kort 30 minuten programma of een extra intensief programma. Zo kun je altijd een programma vinden die goed aansluit op de staat van jouw vieze vaat. Zodra je het vaatwasmiddel hebt toegevoegd kies je een programma en druk je op start. Als de afwasmachine klaar is hoor je een geluidssignaal.

De Beko DIN24310 heeft regelmatig vaatwasser onderhoud nodig. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de vaatwasser na gebruik goed schoon te maken. Het is met name slim om de filters en sproeiarmen te controleren. Wanneer hier etensresten zich ophopen zal de vaatwasmachine minder goed werken. Ook kun je het apparaat aan de binnenzijde goed reinigen om zo nare geurtjes te voorkomen.

Voor- en nadelen

Met de aanschaf van de Beko DIN24310 krijg je te maken met een aantal handige voordelen. Zo is het onder andere handig dat de vaatwasser een startuitstel functie heeft, evenals een extra intensieve stand voor vieze vaat. Verder is het huishoudelijke apparaat goed beveiligd middels het WaterSafe systeem. De afwasmachine is namelijk voorzien van een automatische sensor voor het bepalen van de bevuilingsgraad van de vaat.

Het grootste nadeel van de DIN24310 is dat deze vaatwasser energielabel A+ heeft. Hiermee is dit model niet het meest energiezuinige op de markt. Er zijn ook vergelijkbare modellen die wel energieklasse A++ of hoger hebben zoals bijvoorbeeld de Beko DSN2842X.

Conclusie

Wanneer je vooral op zoek bent naar een prima vaatwasser is de Beko DIN24310 een aanrader. Hecht je wat meer waarde aan de energiezuinigheid van je vaatwasmachine? Dan kun je ervoor kiezen om een afwasmachine aan te schaffen met een betere energieklasse. Meer weten over vaatwassers in het algemeen? Bekijk dan onze vaatwasser FAQ.