Beko DFN28430X vrijstaande vaatwasser

Stel: je hebt een nieuwe vaatwasser nodig of je gaat voor het eerst een vaatwasser uitkiezen. Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het vergelijken van vaatwassers, zoals de prijs, maar natuurlijk ook de mogelijkheden die een specifieke vaatwasmachine te bieden heeft. Met een toestel als de Beko DFN28430X ben je verzekerd van prima kwaliteit en krijg je daarnaast ook nog te maken met extra voordelen, zoals de hoge energieklasse A+++. Ben je benieuwd naar andere voordelen en mogelijke nadelen van deze afwasmachine? Lees dan snel deze review!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Beko DFN28430X vrijstaande vaatwasserBeko DFN28430X

De Beko DFN28430X is een basisklasse vaatwasser van het bekende merk. Met deze automatische afwasmachine ben je verzekerd van de belangrijkste basisfuncties die een vaatwasmachine in ieder geval moet hebben. Zo kun jij altijd profiteren van schone vaat, zonder dat je hier zelf veel tijd aan kwijt bent. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat inruimen en na een poosje ook weer uitruimen. Het huishoudelijke apparaat heeft een aantal handige functies waar je dagelijks gebruik van kunt maken, zoals de intensieve zone voor aangekoekte vaat. Ook kun je uit maar liefst 8 wasprogramma’s kiezen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de Beko DFN28430X

De Beko DFN28430X is een vrijstaande vaatwasmachine en dat betekent dat je deze overal kunt plaatsen, mits in de buurt van een aansluiting. Voor het plaatsen van vrijstaande vaatwassers is het belangrijk om eerst de aansluitingen te controleren. Je hebt een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor de afwasmachine. In de meegeleverde handleiding staat aangegeven hoe je de vaatwasmachine moet installeren in je keuken.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De bediening van de Beko vaatwasser is vrij simpel. Zo zie je aan de voorzijde van de vaatwasser een handig bedieningspaneel. Hiermee kun je een gewenst programma uitkiezen, maar ook zien hoe lang een programma nog bezig is. Zodra je de afwasmachine wilt aanzetten voeg je het vaatwasmiddel toe en kun je een van de 8 beschikbare wasprogramma’s kiezen. Daarna druk je op start en gaat de vaatwasser van start. Is de vaatwasser klaar? Dan hoor je een geluidssignaal.

De Beko DFN28430X heeft wel regelmatig afwasmachine onderhoud nodig. Zo weet je zeker dat je lang met de vaatwasser kunt doen. Het is vooral belangrijk om na gebruik de filters en sproeiarmen na te lopen, zodat hier geen etensresten achterblijven en ophopen. Wanneer je dit niet doet, kunnen etensresten zorgen voor opstopping, waardoor de afwasmachine minder goed gaat werken en ook meer energie verbruikt. Ook is het aan te raden om de vaatwasser eens in de zoveel tijd aan de binnenzijde te reinigen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Beko DFN28430X is dat je kiest voor een zeer energiezuinige vaatwasser, met energieklasse A+++. Deze tevens redelijk stille vrijstaande vaatwasmachine is niet alleen energiezuinig, maar biedt ook veel extra mogelijkheden. De flexibele mandoplossingen maken het goed mogelijk om de vaatwasser naar eigen inzicht in te delen. Een ander groot voordeel is de ruimte: er kunnen maar liefst 15 couverts in de vaatwasser. Hiermee is dit model van de fabrikant een van de ruimere modellen in het segment.

Heeft de Beko DFN28430X ook nadelen? Een mogelijk nadeel van het huishoudelijke apparaat is dat deze niet over een extra droogfunctie beschikt. Zo opent de vaatwasser niet automatisch om de vaat met natuurlijke luchtstromen te reinigen. Het kan voorkomen dat je de vaat nog moet nadrogen met een theedoek wanneer je de vaat direct na einde van het programma wilt opruimen.

Conclusie

Met de Beko DFN28430X kies je voor een prima afwasmachine die aan belangrijke eisen voldoet. Je hebt veel ruimte, er zijn veel programma’s beschikbaar en je kiest voor een energiezuinig model. Het is dan ook zeker een aanrader om deze vrijstaande vaatwasmachine aan te schaffen. Een ander model wat je kunt vergelijken is de DFN26220X2. Zoek je echter een inbouw vaatwasmachine, dan is de Beko DIN24310 inbouw vaatwasser een goede keuze.