Beko DFN26220X2 vrijstaande vaatwasser

In je zoektocht naar een nieuwe vaatwasser kom je heel wat modellen tegen. Het kan dan ook slim zijn om voor jezelf een budget vast te stellen, zodat je niet onnodig teveel uitgeeft aan een nieuwe vaatwasmachine. Het is daarnaast ook slim om voor jezelf te bepalen aan welke eisen een afwasmachine volgens jou moet voldoen. Een prima keuze voor een basisklasse afwasser is de Beko DFN26220X2. Dit model heeft handige extra opties en is daarnaast ook goed betaalbaar. Lees hier alles over deze goedkope vaatwasser en maak op basis van deze informatie een goed overwogen keuze.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Beko DIN26220 inbouw vaatwasserBeko DFN26220X2

De Beko DFN26220X2 is een vrijstaande vaatwasser van een bekend vaatwasser merk. Het merk staat bekend om de prima vaatwassers van basisklasse bouwkwaliteit. Je kunt profiteren van genoeg ruimte voor 14 couverts en daarnaast kies je uit 6 programma’s voor je vaat. Het apparaat is uitgerust met een automatisch programma waarmee de ideale temperatuur en tijdsduur worden gekozen op basis van je vaat. Verder is de afwasmachine een makkelijk te gebruiken apparaat waarmee je het voor jezelf een stuk eenvoudiger maakt.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  •  Handleiding

Installatie van de Beko DFN26220X2

Om de Beko DFN26220X2 in gebruik te kunnen nemen, is het belangrijk om deze eerst goed te installeren. Je hebt hiervoor een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor de vaatwasmachine. Het gaat hier om een losse afvoerbuis of een aansluiting op de sifon van de gootsteen. Je kunt deze vaatwasmachine installeren met behulp van de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A++
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Deze Beko vrijstaande vaatwasser is een makkelijk te bedienen vaatwasser. Aan de voorzijde zit een handig bedieningspaneel. Hiermee kun je een van de zes beschikbare programma’s selecteren en vervolgens op start drukken. Op de display kun je ook zien hoe lang een programma nog bezig is. Moet de vaat extra snel schoon zijn? Dan kun je voor de Fast+ functie kiezen, waarmee een wasprogramma tot drie keer sneller klaar is.

Qua vaatwasser onderhoud is het belangrijk om de filters en sproeiarmen eens in de zoveel tijd te controleren. De afwasser blijft op deze manier altijd goed werken en verbruikt niet onnodig teveel energie omdat etensresten voor een opstopping zorgen. Verder is het aan te raden om de vaatwasser eens in de zoveel tijd goed schoon te maken aan de binnenzijde, onder andere om nare geurtjes te voorkomen.

Voor- en nadelen

De Beko DFN26220X2 is voorzien van een krachtige inverter motor en dit is dan ook direct het grootste voordeel van deze afwasmachine. Dankzij deze motor is de vaatwasser niet alleen stiller, maar ook energiezuiniger. Daarnaast gaat de vaatwasser op deze manier nog langer mee. Ook de mogelijkheid voor het automatische programma is een groot voordeel van deze machine, omdat je op deze manier nooit onnodig teveel water en energie verbruikt.

Een nadeel van de Beko DFN26220X2 is dat deze vaatwasser geen verstelbaar bovenrek heeft. Hierdoor kan het wat lastiger zijn om de vaatwasmachine in te ruimen, vooral als je grote pannen of ovenschalen wilt schoonmaken. Verder is het toestel met energieklasse A++ niet het meest zuinige model op de markt.

Conclusie

Voor een redelijk goedkope vrijstaande vaatwasser krijg je met de Beko DFN26220X2 een uitstekend model die van de belangrijkste functies voorzien is, maar die ook meer te bieden heeft. Daarom is dit model zeker een aanrader om aan te schaffen, ook wanneer je deze niet via een vaatwasmachine aanbieding kunt kopen.