Bauknecht BIO 3026 PF inbouw vaatwasser

Zoek je een mooie vaatwasser die je in jouw keuken kunt integreren? Dan is het slim om voor een goede inbouw vaatwasser te kiezen. Een inbouw vaatwasmachine die de juiste maten heeft past precies in je keuken en kan eenvoudig geïntegreerd worden. Hierdoor wordt de afwasmachine netjes weggewerkt en blijft de keuken een geheel. Met onder andere een model als de Bauknecht BIO 3026 PF kun je volop mogelijkheden ontdekken in de keuken. Hier lees je alles over dit apparaat, waaronder de belangrijkste voor- en nadelen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bauknecht BIO 3026 PF inbouw vaatwasserBauknecht BIO 3026 PF

De Bauknecht BIO 3026 PF is een geïntegreerde vaatwasser van het bekende merk Bauknecht. Deze vaatwasmachine heeft een standaard formaat en biedt ruimte voor 14 couverts. Hiermee is het model ruimer dan veel vergelijkbare modellen. Deze automatische afwasser is voorzien van een aantal handige extra’s, zoals de 6th Sense Clean technologie, waarmee gedetecteerd wordt hoe vuil de vaat is. Hier wordt het vermogen van de vaatwasser op aangepast. Verder heeft deze vaatwasser ook de MultiZone technologie: hiermee kun je het aantal gevulde korven selecteren en een programma starten zonder onnodig teveel water en energie te verbruiken.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bauknecht BIO 3026 PF

Voordat je de Bauknecht afwasmachine in gebruik kunt nemen is het belangrijk om deze goed te installeren. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk beschreven hoe het plaatsen van een vaatwasser in de keuken moet gebeuren.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: E (oud: A++)
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

De Bauknecht BIO 3026 PF is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een bedieningspaneel. Deze bevindt zich aan de binnenzijde van de vaatwasser. Het apparaat heeft slechts vier programma’s om uit te kiezen, maar dat maakt de keuze wel net zo gemakkelijk. Zodra de vaatwasmachine aan gaat, kun je het vaatwasmiddel toevoegen en het gewenste programma kiezen. Daarnaast is het toestel voorzien van startuitstel.

Helaas heeft deze Bauknecht vaatwasmachine geen zelfreinigend programma. Hierdoor is het van extra belang om de vaatwasser goed te onderhouden. Het is onder andere belangrijk om de afwasmachine regelmatig aan de binnenzijde te reinigen. Ook is het aan te raden om de filters en sproeiarmen goed te controleren en schoon te houden. Hoe beter het onderhoud, hoe langer de levensduur van de vaatwasser.

Voor- en nadelen

Wanneer je kiest voor de Bauknecht BIO 3026 PF krijg je te maken met een aantal voordelen. In de eerste plaats kun je gebruik maken van handige en innovatieve technologieën, zoals 6th Sense Power Clean en MultiZone. Verder is het handig dat je voor de halve belading functie kunt kiezen.

Er zitten ook enkele minder positieve punten aan dit model van de fabrikant. Zo heeft de afwasmachine een relatief hoog geluidsniveau van 46 dB; hiermee is de vaatwasser luider dan veel vergelijkbare modellen. Daarnaast heeft het huishoudelijke apparaat de energieklasse A++: dit is relatief zuinig, maar er zijn ook zuinigere modellen verkrijgbaar. Verder is het een mogelijk nadeel dat de keuze uit programma’s redelijk klein is.

Conclusie

De Bauknecht BIO 3026 PF is een prima basisklasse vaatwasmachine die aan de belangrijkste eisen voldoet. Het is dan ook zeker aan te raden om deze afwasmachine aan te schaffen. Wel is het goed om te weten dat er vergelijkbare modellen zijn die niet alleen energiezuiniger zijn, maar ook stiller. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Bauknecht BCIO 3T344 DEL.