Bauknecht BIE 2B19 inbouw vaatwasser

Wil je graag een afwasmachine aanschaffen maar heb je een beperkt budget? Een vaatwasser is bijna geen overbodige luxe meer; in vrijwel iedere woning kom je dit huishoudelijke apparaat tegen. Maar dit betekent niet dat er altijd voldoende budget voor is, ook al is deze handige hulp in de huishouding hard nodig. De Bauknecht BIE 2B19 is een voorbeeld van een betaalbare vaatwasser met de belangrijkste basisfuncties. Hier lees je alle voor- en nadelen en andere belangrijke informatie over dit model van de fabrikant.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bauknecht BUE 2B19 X inbouw vaatwasserBauknecht BIE 2B19

De BIE 2B19 is een relatief goedkope inbouw vaatwasser van het merk Bauknecht die je in jouw keuken kunt integreren. Dit betekent dat je de vaatwasmachine zo kunt inbouwen dat je keuken alsnog een geheel blijft. Deze hulp in de huishouding betreft een A+ vaatwasser die ruimte biedt voor 13 couverts. De automatische afwasmachine heeft daarnaast een aantal bruikbare wasprogramma’s waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Zo kies je iedere dag voor gemak.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bauknecht BIE 2B19

De vaatwasmachine dient eerst geïnstalleerd te worden alvorens je het apparaat kunt gebruiken. Met behulp van de meegeleverde handleiding kun je vaak zelf aan de slag gaan en de installatie voltooien. Kom je er niet uit of heb je er zelf geen tijd voor? Dan kun je er ook voor kiezen om de installatie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Zo weet je zeker dat het goed gedaan wordt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+
  • Maximaal geluidsniveau: 49 dB
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Deze vaatwasmachine van Bauknecht heeft een eenvoudige bediening. Wanneer je de vaatwasmachine opent zie je een handig bedieningspaneel waar je onder andere de programma’s op ziet staan. Zodra je een programma hebt geselecteerd kun je via dit paneel de vaatwasser starten. Daarnaast is de Bauknecht BIE 2B19 uitgerust met startuitstel waarmee je zelf bepaalt wanneer een programma van start gaat.

Maar hoe moet je de Bauknecht BIE 2B19 onderhouden? Deze vaatwasmachine is van basisklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat de materialen en onderdelen van minder goede kwaliteit zijn. Het is daardoor belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren; zo voorkom je dat de afwasmachine minder goed gaat werken. Dit kan ontstaan door etensresten die in de filters terechtkomen of etensresten die in de sproeiarmen vast komen te zitten. Dit belemmert de werking van de automatische afwasser. Controle en regelmatige reiniging zorgen ervoor dat je de levensduur van je vaatwasser verlengt.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Bauknecht BIE 2B19 is dat deze vaatwasser goede prestaties levert. Je vaat wordt goed schoongemaakt en kan daarna zo weer de kast in. Daarnaast is er met deze vaatwasmachine sprake van gereduceerd waterverbruik zodat er niet onnodig teveel water wordt verbruikt. Maar zitten er dan ook nadelen aan deze vaatwasmachine? Met een geluidsniveau van 49 dB is de Bauknecht BIE 2B19 een van de luidere modellen op de markt. Daarnaast biedt de vaatwasser weinig programma’s en is ook de energieklasse aan de lage kant. Er zijn genoeg vergelijkbare modellen met energieklasse A++ of hoger.

Conclusie

De Bauknecht BIE 2B19 is de ideale keuze wanneer je zoekt naar een betaalbare vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet. Deze vaatwasser maakt je vaat goed schoon, zonder al teveel extra poespas. Wanneer je hier naar op zoek bent, dan is dit model een uitstekende optie. Een andere optie is de Bauknecht BCIO 3T344 DEL.