Bauknecht BCIO 3T344 DEL inbouw vaatwasser

Wanneer je een keuken gaat uitzoeken is er altijd een belangrijke vraag: ga je ruimte vrijhouden voor de komst van een nieuwe vaatwasser? Een vaatwasmachine is vandaag de dag bijna niet weg te denken uit een Nederlandse keuken. Met een goede afwasmachine profiteer je van heel veel gemak en kun je daarnaast ook nog eens van veel extra’s profiteren. De Bauknecht BCIO 3T344 DEL is een van de vaatwassers die jij in de keuken kunt integreren. Wil je meer weten over dit apparaat? Lees dan snel deze review!

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bauknecht BCIO 3T344 DEL inbouw vaatwasserBauknecht BCIO 3T344 DEL overzicht

De Bauknecht BCIO 3T344 DEL is een standaard formaat vaatwasser die je in de keuken kunt inbouwen. Op deze manier integreer je de vaatwasmachine volledig in je keuken en profiteer je van alle gemakken die dit huishoudelijke apparaat te bieden heeft. De vaatwasmachine biedt ruimte voor 14 couverts: hiermee kun je genoeg vaat in één keer kwijt. Daarnaast is het model van de producent voorzien van innovatieve technologie waarmee de vaatwasser extra stil is.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bauknecht BCIO 3T344 DEL

Een belangrijk onderdeel van de aanschaf van een vaatwasser is de installatie. Gelukkig is deze vaatwasser installeren niet zo moeilijk. Ook bij de Bauknecht BCIO 3T344 DEL is het belangrijk om dit goed uit te voeren, zodat je jarenlang plezier kunt hebben van je nieuwe aanwinst. De vaatwasser moet in de eerste plaats in de nis geplaatst worden, maar ook aangesloten worden op de waterleiding. Fijn is het feit dat de afwasmachine wordt geleverd met een handleiding waarin duidelijk staat aangegeven hoe de installatie uitgevoerd dient te worden.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 43 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Het is makkelijk om de Bauknecht vaatwasser in gebruik te nemen. Deze vaatwasmachine heeft een handig bedieningspaneel aan de bovenzijde. Hier vind je alle beschikbare programma’s. Daarnaast is het goed om te weten dat je hier ook de startuitstel vindt. Wil je een programma pas later laten starten? Dan kun je optimaal gebruik maken van deze functie.

Net als bij veel andere vaatwassers is het ook bij deze afwasmachine belangrijk om voor goed onderhoud te zorgen. Denk hierbij aan regelmatige reiniging aan de binnenzijde, maar ook aan de controle van filters en sproeiarmen. Op deze manier kan de automatische afwasmachine optimaal blijven werken en profiteer jij nog langer van een goed werkende vaatwasser.

Voor- en nadelen

Met de aanschaf van de Bauknecht BCIO 3T344 DEL krijg je te maken met een aantal voordelen. Zo is de machine voorzien van innovatieve technologie voor stille prestaties, waardoor je de vaatwasser nauwelijks hoort. Ook heeft dit model de 6th Sense Clean technologie: hiermee wordt staat van de vaat gedetecteerd en op basis hiervan wordt het vermogen aangepast. Ook de PowerClean Pro Zone is ideaal: dit biedt 30% extra ruimte voor grote potten en pannen voor een meer flexibele lading.

Wat zijn de nadelen van deze stille vaatwasser van Bauknecht? Het apparaat voldoet aan veel belangrijke eisen, maar mist ook een aantal opties. Zo heeft dit model geen anti-bacterieel programma. Daarnaast is de vaatwasmachine van basisklasse bouwkwaliteit waardoor het van belang is om regelmatig onderhoud uit te voeren.

Conclusie

Er zijn veel redenen om voor de Bauknecht BCIO 3T344 DEL te kiezen. De vaatwasser is energiezuinig, stil en biedt tal van handige extra’s waar je gebruik van kunt maken. Hiermee is deze uitvoering van de producent zeker een aanrader om aan te schaffen en misschien wel de beste inbouwvaatwasser voor jou! Een ander model wat je kunt overwegen is de Bauknecht BCIF 5041.