Bauknecht BCIF 5041 inbouw vaatwasser

Ben je op zoek naar een nieuwe vaatwasmachine? Er zijn heel wat merken vaatwassers waarbij je terecht kunt voor een goede vaatwasser. Deze modellen verschillen onderling in kwaliteit, maar ook in prijs. De Bauknecht BCIF 5041 is een voorbeeld van een betaalbare vaatwasser van het merk Bauknecht. Hier lees je alles wat je moet weten over deze afwasmachine, zodat je zelf kunt bepalen of dit model de moeite waard is om aan te schaffen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

Bauknecht BCIF 5041 inbouw vaatwasserBauknecht BCIF 5041

Met de Bauknecht BCIF 5041 kies je voor een goede inbouw vaatwasser waarbij je verzekerd bent van kwaliteit en genoeg ruimte. Deze vaatwasser kan volledig worden geïntegreerd in de keuken en dat zorgt ervoor dat de keuken een mooi geheel wordt. De afwasmachine zit achter een frontpaneel en kan dagelijks worden gebruikt. Daarnaast heeft het huishoudelijke apparaat ruimte voor maar liefst 14 couverts en is hiermee een van de ruimere vaatwasmachines in het assortiment.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de Bauknecht BCIF 5041

Het is vrij eenvoudig om de Bauknecht BCIF 5041 te installeren. Hiervoor heb je een handleiding nodig, deze krijg je standaard meegeleverd. Hier staat duidelijk in vermeldt hoe je de installatie moet uitvoeren. Kom je er niet uit of heb je zelf geen tijd voor de installatie? Dan kun je dit ook laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Zo weet je zeker dat de vaatwasser installatie op de juiste manier wordt gedaan.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 41 dB
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Het is overigens vrij eenvoudig om deze inbouw vaatwasser van Bauknecht te bedienen. Deze vaatwasmachine heeft een bedieningspaneel aan de binnenzijde. Hier kun je uit verschillende programma’s kiezen. Is de afwasmachine vol? Dan voeg je eerst het vaatwasmiddel toe. Daarna kies je het gewenste programma en druk je op start. Vervolgens sluit je de vaatwasser: het programma gaat dan van start. Zodra de vaatwasser klaar is hoor je een duidelijk geluidssignaal. De Bauknecht BCIF 5041 is daarnaast voorzien van startuitstel. Het is daardoor mogelijk om de start van een programma uit te stellen.

Belangrijk bij deze vaatwasmachine is om regelmatig onderhoud uit te voeren. Net als bij veel andere afwasmachines kan ook bij deze vaatwasser een opstopping ontstaan door etensresten die in de filters blijven hangen. Met regelmatig onderhoud zorg je ervoor dat het apparaat goed blijft werken.

Voor- en nadelen

Met de Bauknecht BCIF 5041 in de keuken kun je van meerdere voordelen profiteren. Zo heeft de vaatwasser energieklasse A+++ en hiermee is het toestel zeer zuinig te noemen. De vaatwasmachine is tot 20% zuiniger dan een Bauknecht vaatwasser met energieklasse A+. Verder is het huishoudelijke apparaat voorzien van de innovatieve 6th Sense Clean technologie: hiermee wordt gedetecteerd hoe vuil de vaat is. Op basis hiervan wordt het vermogen aangepast: tijd en energie kunnen tot wel 50% bespaard worden. Ook kun je met de MultiZone technologie het aantal gevulde korven selecteren en het programma starten. Zo reinig je gemakkelijk halve ladingen zonder onnodig water- en energieverbruik.

Een mogelijk nadeel van de automatische afwasser is dat deze niet is voorzien van een antibacterieel programma, waarmee vaat op een extra hoge temperatuur wordt gereinigd.

Conclusie

Concluderend kan gezegd worden dat er vrij weinig aan te merken is op de Bauknecht BCIF 5041. Deze betaalbare inbouw vaatwasser is energiezuinig, stil, biedt innovatieve extra’s en heel veel gemak. Dit model afwasmachine is (net als de BIO 3T341 PL) dan ook een aanrader om aan te schaffen.