AEG FSE63727P inbouw vaatwasser

Wil je een inbouw vaatwasser aanschaffen? Je hebt dan verschillende mogelijkheden van diverse merken. Een van de opties die je hebt is de AEG FSE63727P, een vaatwasser van het bekende merk AEG. Ben je benieuwd naar de kwaliteiten van deze vaatwasmachine of wil je weten welke nadelen dit model heeft? Hier lees je alle belangrijke informatie over dit model en kun je zelf gaan bepalen of je deze inbouw afwasmachine wilt gaan aanschaffen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FSE63727P

De AEG FSE63727P is een inbouw vaatwasser die ruimte biedt voor 15 couverts. Het toestel kan in jouw keuken geïntegreerd worden, je kunt hem zelf installeren en op de juiste plek plaatsen. Deze vaatwasser heeft energieklasse D en hiermee behoort dit model tot de relatief energiezuinige vaatwassers van het merk AEG. Met de keuze voor een energiezuinige vaatwasmachine kun je maandelijks besparen op je energierekening.

In de doos

  • AEG FSE63727P
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de AEG FSE63727P

Wil je de AEG FSE63727P installeren? Je krijgt het installatiemateriaal meegeleverd, evenals een aanvoer- en afvoerslang. Hiermee kun je zelf aan de slag met de installatie. Ook zit er een handleiding bij waarin beschreven staat hoe je de installatie moet voltooien. Je kunt ook online op zoek gaan naar video’s of duidelijke uitleg van een inbouw vaatwasser installatie.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 15

Bediening en onderhoud

AEG FSE63727P inbouw vaatwasserDe AEG vaatwasser heeft een bedieningspaneel aan de bovenzijde van de deur. Via dit paneel kun je onder andere het gewenste programma kiezen. De vaatwasser heeft vier programma’s waar je uit kunt kiezen: automatisch, eco, kort en machinereiniging. Het is dus goed mogelijk om een extra kort programma te laten draaien wanneer je wilt dat de vaat snel schoon is. Daarnaast heeft de vaatwasser ook startuitstel: hiermee bepaal je zelf wanneer het programma van start gaat: van 0,5 tot 24 uur.

Maar hoe moet je de AEG FSE63727P onderhouden? Dit is vrij eenvoudig: de vaatwasser heeft een topklasse bouwkwaliteit en is daardoor sterker dan een basis-of middenklasse bouwkwaliteit. Toch betekent dit niet dat je de vaatwasser niet hoeft te onderhouden. Kies regelmatig het machinereiniging programma zonder dat er vaat in de vaatwasmachine zit. Zo wordt de machine van binnenuit gereinigd.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de automatische afwasser is dat je gebruik kunt maken van de QuickSelect schuifregelaar: hiermee bepaal je of je extra snel of extra zuinig wast. Ook is de AEG FSE63727P voorzien van een Satellite Clean sproeiarm: hiermee ben je verzekerd van een grondige reiniging, ook als het apparaat helemaal vol zit. De vaatwasser zal aan het einde van een programma automatisch openen voor een sneller en beter droogresultaat. Zoals je ziet heeft het model een groot aantal voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen te benoemen. Zo beschikt de vaatwasmachine niet over geavanceerde functies zoals een beladingssensor, automatische vaatwasmiddel dosering of vloerprojectie. Ook zit er geen kinderbeveiliging op de vaatwasser.

Conclusie

Op zoek naar een goede en goedkope inbouw vaatwasser? Dan is de AEG FSE63727P zeker een goed keuze: je bent voorzien van de belangrijkste basisfuncties en daarnaast kun je profiteren van een aantal extra’s, zoals QuickSelect. Al met al is deze vaatwasmachine een goede keuze voor ieder huishouden. Op zoek naar een ander type? Kijk dan eens naar de AEG FSE83807P.