AEG FSE63617P inbouw vaatwasser

Ben je op zoek naar een goede vaatwasser? Een vaatwasmachine is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de keuken. Dit huishoudelijke apparaat maakt het leven een stuk makkelijker: je bent voorzien van veel extra gemak omdat je zelf de vaat niet hoeft schoon te maken en te drogen. Tegenwoordig zijn de vaatwassers nog beter en sneller en kunnen ze je vaat effectief en snel schoonmaken en drogen. Onder andere de AEG FSE63617P is een voorbeeld van een afwasmachine met topklasse bouwkwaliteit waar je jarenlang van kunt profiteren. Ontdek hier alle belangrijke informatie over deze afwasmachine, waaronder de voor- en nadelen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FSE63617P inbouw vaatwasserAEG FSE63617P

De AEG FSE63617P is een inbouw vaatwasser die je volledig in je keuken kunt integreren. Dit betekent dat de vaatwamachine achter een frontpaneel van de keuken zit en dat alles één geheel is. Deze vaatwasser is van topklasse bouwkwaliteit en heeft een basisklasse waskwaliteit. Het huishoudelijke apparaat is voorzien van 4 programma’s en heeft AirDry-technologie. Hiermee droogt de vaat op een natuurlijke manier en kost het geen extra energie om het servies en de glazen te drogen.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de AEG FSE63617P

Met de handleiding, die je standaard meegeleverd krijgt, kun je de vaatwasser heel gemakkelijk en snel installeren. Hierin staat duidelijk aangegeven wat je precies moet doen. Kom je er zelf niet uit of heb je niet de tijd om de vaatwasmachine te plaatsen en aan te sluiten? Dan is het ook mogelijk om dit te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Je betaalt hier vaak wel iets extra’s voor, maar dan weet je wel zeker dat het goed gebeurt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: inbouw
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: topklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Deze vaatwasmachine van AEG heeft een handig bedieningspaneel die zich aan de bovenzijde van de vaatwasser bevindt. Hiermee kun je het toestel aanzetten en ook een programma kiezen. Je hebt de keuze uit 4 programma’s. Zodra je een programma hebt gekozen en het vaatwasmiddel hebt toegevoegd, druk je op start en gaat de vaatwasser direct beginnen. Als het programma ten einde is gekomen hoor je een duidelijk geluidssignaal.

De AEG FSE63617P is voorzien van machinereiniging en dat betekent dat deze vaatwasser zichzelf reinigt aan de binnenzijde. Hierdoor hoef je zelf niet veel te doen op het gebied van onderhoud. Wel is het belangrijk om de afwasmachine eens in de zoveel tijd te controleren op etensresten, met name de filters en de sproeiarmen. Op deze manier weet je zeker dat de automatische afwasser optimaal kan reinigen en dat deze niet onnodig veel energie verbruikt door een ophoping.

Voor- en nadelen

De AEG FSE63617P komt met een groot aantal voordelen. In de eerste plaats heeft de vaatwasser energielabel A+++, hiermee is het apparaat erg zuinig. Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal handige functies, zoals de QuickSelect schuifregelaar waarmee je extra snel of extra zuinig kunt wassen. Verder heeft het model ook een Satellite Clean functie sproeiarm. Hiermee reinig je alle hoeken en randen van de vaat, ook als de vaatwasser helemaal vol zit. Verder is de afwasmachine voorzien van SoftSpikes waarmee ook wijnglazen stevig en beschermd blijven staan.

Een mogelijk nadeel van de AEG FSE63617P is dat het geluidsniveau iets hoger ligt dan bij vergelijkbare vaatwasmachines. Dit betekent dat je de vaatwasser sneller zal horen wanneer deze aan staat. Verder heeft de machine weinig programma’s beschikbaar, ook dit kun je als nadeel ervaren.

Conclusie

De AEG FSE63617P is een uitstekende keuze voor een vaatwasser, vooral als je deze in een vaatwasser aanbieding hebt kunnen bemachtigen. Vooral wanneer je zoekt naar een topklasse model die niet alleen een lange levensduur heeft, maar ook tal van handige extra’s biedt. Het is dan ook zeker een aanrader om de AEG FSE63617P aan te schaffen, want het is een van de beste vaatwassers van dit moment.