AEG FSB53907Z inbouw vaatwasser

Het komt tegenwoordig niet veel meer voor dat huishoudens geen vaatwasser meer hebben. Een vaatwasmachine is geen overbodige luxe meer: meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft dit apparaat in de keuken staan. Ben jij op zoek naar een goede vaatwasser van een betaalbaar merk als AEG? Dan heb je genoeg opties, want het assortiment van dit merk is zeer uitgebreid. Je kunt onder andere kiezen voor de AEG FSB53907Z: een uitstekende afwasmachine met handig extra’s. Meer weten over dit model? Hier lees je alle informatie.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FSB53907Z

AEG is een vooraanstaand vaatwasser merk: de vaatwassers zijn vaak van hoge kwaliteit en gaan jarenlang mee. Ook de AEG FSB53907Z is een van de topkwaliteit modellen waarvoor je kunt kiezen. De inbouw vaatwasmachine beschikt over een aantal handige programma’s waarmee je het gebruik voor jezelf nog makkelijker maakt. Het model heeft daarnaast een hoge energieklasse en je kiest hiermee voor een energiezuinig apparaat waarbij je niet onnodig water en energie verbruikt.

In de doos

  • AEG FSB53907Z
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de vaatwasser

Hoe je de automatische afwasser moet installeren staat duidelijk aangegeven in de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt. Je kunt de vaatwasmachine zelf in de nis plaatsen en daarnaast ook aansluiten op de waterleiding. Kom je er niet uit? Online vind je duidelijke uitleg over hoe je een inbouw vaatwasser installeert.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 13

AEG FSB53907Z inbouw vaatwasserBediening en onderhoud

Het is vrij eenvoudig om deze inbouw vaatwasser van AEG te bedienen. De vaatwasser heeft een handig en modern bedieningspaneel: met de Quick Select touch balk kun je snel en makkelijk een programma kiezen. Daarnaast bepaal je met deze touch balk ook de duur van de cyclus. Zodra de vaat in de afwasmachine zit kun je een programma kiezen, het wasmiddel toevoegen en de vaatwasser aanzetten. Wil je dat deze later van start gaat? Gebruik dan de startuitstel-functie. Teven heeft de machine heeft een topklasse bouwkwaliteit en dit betekent dat je volop profiteert van sterke onderdelen die lang meegaan. Toch is het wel belangrijk om onderhoud te verrichten, omdat je er zo zeker van bent dat de vaatwasser langer meegaat. Zorg bijvoorbeeld voor het reinigen van de binnenzijde of controleer regelmatig de sproeiarmen en filters.

Voor- en nadelen

De AEG FSB53907Z heeft als belangrijkste voordeel dat het gebruik van de vaatwasser extra gemakkelijk is, onder andere dankzij de touch balk. Daarnaast kies je voor een energiezuinige vaatwasser en is het gemakkelijk om de vaatwasser in te delen omdat je een MaxiFlex-lade hebt. Verder zal de deur van de energiezuinige vaatwasser automatisch openen in de laatste fase van het wasprogramma: je vaat zal hierdoor sneller drogen. Heeft de vaatwasser ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat de vaatwasmachine een beperkt aantal programma’s aanbiedt. Zo is er geen behoedzaam programma waarmee glaswerk voorzichtig wordt gereinigd.

Conclusie

Met de AEG FSB53907Z kies je voor een goede vaatwasser met de functies en kwaliteiten die je van een AEG vaatwasser mag verwachten. Denk hierbij aan flexibele indeling, de handige touch balk en de automatische droogtechniek aan het einde van een wasprogramma. Het is dan ook zeker een aanrader om voor deze vaatwasser te kiezen in je zoektocht naar een nieuw model. Een andere aanrader is de AEG FSE63617P.