AEG FFB63806PM vrijstaande vaatwasser

Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een vaatwasser: het is vandaag de dag allang geen overbodige luxe meer. Wel kan het lastiger zijn om een keuze te maken, omdat er een gigantisch aanbod is als het gaat om automatische afwasmachines. Alleen al bij het merk AEG heb je de keuze uit 20 vaatwassers. Een van de opties die je bij het merk hebt, is de AEG FFB63806PM. Deze vrijstaande vaatwasmachine is voorzien van een aantal handige extra’s waarmee het dagelijks gebruik nog aangenamer wordt. Hier lees je alles wat je moet weten over het model en kun je zelf bepalen of je deze vaatwasser gaat aanschaffen.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FFB63806PM

De AEG FFB63806PM is een vrijstaande vaatwasser van het merk AEG. De vaatwasser heeft een energieklasse D en is hiermee relatief zuinig. In de vaatwasser is ruimte voor 13 couverts en hiermee is de vaatwasser een van de vele modellen die ruimte biedt voor dit aantal couverts. Je kunt onder andere gebruik maken van de ComfortLift, waarmee je de onderkorf gemakkelijk naar boven verplaatst, zodat je niet hoeft te bukken bij het in- of uitruimen.

In de doos

  • AEG FFB63806PM
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de AEG FFB63806PM

Het installeren van een vrijstaande vaatwasser gaat iets anders dan een inbouw vaatwasmachine. Zo moet je een aansluiting op de waterleiding maken, zodat je gebruik kunt gaan maken van de vaatwasser. Je krijgt standaard een aanvoer- en afvoerslang geleverd, evenals een handleiding waarin duidelijk staat uitgelegd wat je moet doen. Kom je er niet uit? Online staat ook genoeg informatie en daarnaast kun je ook professionals inschakelen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Topklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

AEG FFB63806PM ComfortLift vrijstaande vaatwasmachineAan de bovenzijde van de deur zit een klein bedieningspaneel waarmee je het gewenste programma kunt kiezen voor het reinigen van de vaat. Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar en daardoor kun je altijd een nauwkeurige keuze maken. Zo kun je voor Kort kiezen wanneer je jouw vaat extra snel schoon wilt hebben, maar kun je ook een stil nachtprogramma kiezen als je de vaatwasser ‘s nachts aan wilt zetten zonder dat je hier last van hebt.

De vrijstaande AEG vaatwasser heeft een topklasse bouwkwaliteit. Dit houdt in dat de afwasmachine is gemaakt van hoogwaardige onderdelen die goed tegen een stootje kunnen. Wel is het belangrijk om de vaatwasser goed te onderhouden. Denk hierbij aan een reiniging van de binnenzijde of het controleren van de sproeiarmen en filters. Zo zorg je ervoor dat het toestel goed blijft werken en dat de levensduur wordt verlengd.

Voor- en nadelen

De aanwezigheid van de ProClean sproeiarm is een groot voordeel van de AEG FFB63806PM. Hiermee worden alle hoeken en gaten goed gereinigd terwijl er minimaal energie wordt verbruikt. Verder kun je gebruik maken van de SoftGrip en SoftSpikes voor het reinigen van wijnglazen: ze blijven zo stevig in de vaatwasser staan. Maar wat zijn nadelen van dit toestel? Deze vaatwasser heeft geen machine reinigingsprogramma, waardoor je zelf meer moet schoonmaken. Daarnaast geeft de vaatwasmachine niet aan hoelang een programma nog bezig is. Verder is energieklasse D niet de meest zuinige optie bij een vaatwasser.

Conclusie

Met de AEG FFB63806PM kies je voor een prima vaatwasser die aan de belangrijkste eisen voldoet, maar die ook een aantal extra’s biedt. Denk hierbij aan de ProClean sproeiarm, de ComfortLift en de handige vloerprojectie, waaraan je kunt zien of het apparaat klaar is. Zoek je een inbouw model, dan is de AEG FSE63727P een goede keuze.