AEG FFB63700PM vrijstaande vaatwasser

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede vaatwasser? Dan kun je onder andere voor de AEG FFB63700PM kiezen. Deze vaatwasmachine voldoet aan de belangrijkste eisen en heeft daarnaast nog meer functies waar je dagelijks veel gebruik van kunt maken. Welke voordelen heeft deze afwasmachine en waar zitten de mogelijke nadelen? Hier lees je alles over dit model, zodat je voor jezelf kunt bepalen of het aanschaffen van deze AEG afwasmachine een goed idee is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FFB63700PM vaatwasser vrijstaandAEG FFB63700PM

Wil je vrijstaande vaatwassers vergelijken, dan kom je vanzelf de AEG FFB63700PM tegen. Dit is een automatische afwasmachine met topklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat je een vaatwasmachine aanschaft die over het algemeen lang mee zal gaan. De materialen en onderdelen die gebruikt zijn voor het produceren van de vaatwasser zijn van zeer goede kwaliteit. Daarnaast profiteer je van een aantal grote voordelen, zoals de hoge energiezuinigheid, het lage geluidsniveau en het gebruik van de speciale AirDry technologie.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de AEG FFB63700PM

De AEG FFB63700PM is een vrijstaande vaatwasser en dit betekent dat je deze vaatwasmachine overal in de keuken neer kunt zetten waar jij dat wilt. Wel is het goed om te weten dat je de machine in de buurt van een wasmachinekraan moet plaatsen. Ook moet er een verbinding zijn voor een afwasmachine in de vorm van een aansluiting op de sifon van een gootsteen of een afvoerbuis. De uitgebreide beschrijving van de vaatwasser installatie staat in de handleiding die je standaard meegeleverd krijgt.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 42 dB
  • Bouwkwaliteit: topklasse
  • Aantal couverts: 15

Bediening en onderhoud

De vrijstaande vaatwasser van AEG heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde. Dit betekent dat je heel gemakkelijk en snel kunt kijken wat je opties zijn en daarnaast kun je de vaatwasser ook gemakkelijk en snel aanzetten. Bij de AEG FFB63700PM heb je keuze uit 6 programma’s. Zodra de vaatwasser vol is, kun je het vaatwasmiddel toevoegen en het gewenste programma selecteren. Het huishoudelijke apparaat geeft vervolgens met een geluidssignaal aan wanneer deze klaar is.

Helaas is de AEG FFB63700PM niet voorzien van een machine reinigingsprogramma. Dit betekent dat je de vaatwasser zelf regelmatig zal moeten schoonmaken. Denk hierbij aan het controleren van de filters of de sproeiarmen op etensresten. Op deze manier zorg je ervoor dat de afwasmachine optimaal kan blijven werken. Het kan ook slim zijn om eens in de zoveel tijd de afwasmachine op het intensieve programma aan te zetten zonder vaat erin. Zo kan het toestel zichzelf van binnenuit reinigen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de vaatwasmachine is dat dit model energieklasse A+++ heeft. Hierbij behoort de vaatwasser dit de meest energiezuinige modellen in het assortiment en kun je jaarlijks veel geld besparen. Een ander groot voordeel van deze vaatwasser is het lage geluidsniveau van 42 dB. Ook met het stille nachtprogramma kun je de stille vrijstaande vaatwasser erg gemakkelijk ‘s nachts aanzetten zonder dat je deze zult horen.

Onder andere het feit dat de vaatwasmachine niet beschikt over een machine reinigingsprogramma, kun je als mogelijk nadeel zien. Het is hierdoor alsnog nodig om de vaatwasser regelmatig te reinigen, ondanks dat de vaatwasser van topklasse bouwkwaliteit is. Ook is de AEG FFB63700PM niet voorzien van binnenverlichting voor tijdens het in- of uitruimen van de vaatwasser.

Conclusie

De AEG FFB63700PM is (net als de FFB53600ZW) een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een goede kwaliteit vaatwasser waarmee je van de belangrijkste gemakken bent voorzien. Het model heeft een topklasse bouwkwaliteit en een middenklasse waskwaliteit. Met deze afwasmachine van AEG kies je dan ook voor een van de beste vrijstaande vaatwassers waar je lang van kunt profiteren.