AEG FFB53900ZW vrijstaande vaatwasser

In je zoektocht naar een nieuwe vaatwasser heb je in ieder geval twee opties: of je kiest een inbouw vaatwasser of een vrijstaand model. Wanneer je een vrijstaand model kiest heb je vaak minder keuze, maar dit betekent niet dat er geen goede mogelijkheden zijn. Onder andere de AEG FFB53900ZW is een van de opties die je hebt voor een vrijstaande vaatwasmachine. Hier lees je niet alleen alle voordelen van dit model, maar ook mogelijke nadelen en hoe je deze afwasmachine in de beste staat behoudt, zodat je er zo lang mogelijk gebruik van kunt maken.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FFB53900ZW

Met de AEG FFB53900ZW kies je voor een goede vrijstaande vaatwasser die je overal in de keuken kunt neerzetten, zolang deze verbonden is aan de waterleiding. De vaatwasser is met energieklasse D redelijk zuinig en heeft daarnaast een aantal andere functies waardoor je profiteert van veel kwaliteit. Ook biedt de afwasmachine ruimte aan 14 couverts en is hiermee ruimer dan vergelijkbare modellen.

In de doos

  • AEG FFB53900ZW
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de vaatwasser

Het installeren van een vrijstaande vaatwasser gaat er iets anders aan toe dan bij een inbouw vaatwasser. Je moet een aansluiting maken voor de vaatwasser, zodat je deze in gebruik kunt gaan nemen. Het kan voorkomen dat je zelf nog de aansluiting moet creëren. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om hulp in te schakelen.

Technische specificatiesAEG FFB53900ZW vrijstaande vaatwasser

  • Type vaatwasser: Vrijstaand
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 46 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 14

Bediening en onderhoud

Deze vrijstaande vaatwasser van AEG heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde. Hiermee kun je het gewenste programma kiezen en vervolgens op start drukken. De vaatwasser heeft een zestal programma’s: automatisch, behoedzaam, eco, intensief, kort en standaard. Je kunt zelf bepalen welk programma je wilt gebruiken. Zo kies je bijvoorbeeld kort wanneer je wilt dat de vaat snel klaar is, maar kies je intensief wanneer er veel hardnekkig vuil aan borden of pannen zit. Het is overigens vrij eenvoudig om de vaatwasser te onderhouden. Zo doe je er goed aan om de machine van binnenuit te reinigen, maar is het ook slim om hierbij de filters en sproeiarmen goed te controleren. Zo weet je zeker dat de vaatwasser goed blijft werken. Hoe beter je de vaatwasser onderhoud, hoe langer je van de vaatwasser gebruik kunt maken.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de AEG FFB53900ZW is dat je met dit model kiest voor een energiezuinige vaatwasser. Daarnaast ben je ook verzekerd van genoeg ruimte, aangezien de vaatwasser ruimte biedt aan 14 couverts. Verder zal de vaatwasser aan het einde van een wasprogramma zelf openen om zo voor een sneller en beter droogresultaat te zorgen. Een nadeel van het type is dat de vaatwasmachine niet beschikt over een programma voor machinereiniging. Dit betekent dat je zelf regelmatig aan de slag moet voor het reinigen van de vaatwasser. Doe je dit niet, dan kan dit gevolgen hebben voor de werking van je afwasmachine.

Conclusie

Er kan geconcludeerd worden dat je met de AEG FFB53900ZW voor een solide vaatwasser kiest die niet alleen energiebesparend is, maar daarnaast ook handige extra’s biedt, zoals het extra snelle en goede droogresultaat. Het apparaat is hiermee een goede en betaalbare keuze als vaatwasser. Een goed model van Whirlpool is bijvoorbeeld de Whirlpool WFC 3C26 P.