AEG FFB53600ZW vrijstaande vaatwasser

Bij de zoektocht naar een nieuwe vaatwasser kijk je niet alleen naar de prijs, maar ook naar het merk en de mogelijkheden die je met een vaatwasser hebt. Een van de beste vaatwasser merken die goed aangeschreven staat is AEG. Dit merk produceert niet alleen goede en betaalbare, maar ook energiezuinige vaatwassers. De AEG FFB53600ZW is hier een voorbeeld van. Deze vaatwasmachine heeft energieklasse A+++; je kunt op jaarbasis veel geld besparen. Wil je meer weten over dit model? Hier lees je een duidelijke productbeschrijving met onder andere de belangrijkste voor- en nadelen van deze afwasmachine.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FFB53600ZW vrijstaande vaatwasserAEG FFB53600ZW

De AEG FFB53600ZW is een vrijstaande vaatwasser van het goede merk AEG. Deze automatische afwasmachine is niet alleen erg zuinig, maar biedt ook een aantal andere handige extra’s waar je van kunt profiteren. Het apparaat heeft ruimte voor 13 couverts en daarnaast heb je de keuze uit 5 wasprogramma’s. Hiermee kun je bijvoorbeeld altijd kiezen voor de TimeSaver functie, waarmee je een vaat twee keer zo snel kunt reinigen. Verder kun je kiezen voor een speciaal programma voor je glaswerk en delicate vaat zodat deze nog langer mee gaan. Met een dergelijk gerenommeerd merk weet je zeker dat je een goed werkend huishoudelijke apparaat in huis haalt waar je nog jaren lang van kunt genieten.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de AEG FFB53600ZW

De AEG FFB53600ZW is een vrijstaande vaatwasmachine welke je relatief snel kunt installeren. Het enige wat je nodig hebt is een wasmachinekraan en een aansluiting voor een vaatwasser op de sifon van de gootsteen of een losse afvoerbuis. Vervolgens moet je de slangen controleren; deze mogen niet lang genoeg zijn, maar ook niet geknikt of samengeknepen zitten. Daarna sluit je de toevoerslang en de afvoerslang aan op de gewenste aansluiting. Controleer bij de eerste wasbeurt voor de zekerheid op lekkage. In de handleiding staat een uitgebreide beschrijving van de installatie van de vaatwasser.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: middenklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Deze AEG vaatwasser is vrij eenvoudig te gebruiken. Aan de voorzijde van de machine zit een bedieningspaneel waarmee je onder andere een programma kunt kiezen en op start kunt drukken. Zodra je een van de 5 beschikbare programma’s hebt gekozen, kun je het vaatwasmiddel toevoegen en op start drukken. Op de kleine display op het paneel kun je zien hoe lang de vaatwasser nog bezig is met een programma.

De AEG FFB53600ZW is van middenklasse bouwkwaliteit. Dit betekent dat je de vaatwasser regelmatig moet onderhouden om de levensduur zoveel mogelijk te verlengen. Denk hierbij aan het controleren van de filters, maar ook de sproeiarmen. Op deze manier voorkom je dat etensresten zich gaan ophopen.

Voor- en nadelen

Met de AEG FFB53600ZW profiteer je van een aantal voordelen. In de eerste plaats profiteer je optimaal van de hoge energiezuinigheid. Daarnaast droogt de vaat door natuurlijke luchtstromen voor een sneller en betere droogresultaat. Verder is het toestel voorzien van een krachtige inverter motor die ervoor zorgt dat de vaatwasser stiller en energiezuiniger is. Ook heeft de vaatwasser hierdoor een langere levensduur. Deze afwasmachine heeft als mogelijke nadeel dat er geen antibacterieel programma op zit waarmee de vaat extra grondig gereinigd wordt.

Conclusie

De AEG FFB53600ZW is een zeer goede keuze wanneer je een kwalitatieve vaatwasser zoekt waar je lang mee kunt doen. Een groot voordeel is de krachtige inverter motor voor een stillere en energiezuinige vaatwasmachine. Het is dan ook zeker een aanrader om deze goede vaatwasser aan te schaffen. Zoek je een inbouw vaatwasser, kijk dan eens naar de AEG FSE63617P.