AEG FFB53600ZM vrijstaande vaatwasser

Ga je een vaatwasser kopen? Dan wil je niet alleen een goed model, maar ook een vaatwasmachine waar je niet onnodig veel geld voor betaalt. De AEG FFB53600ZM is een voorbeeld van een vaatwasmachine die aan beide eisen voldoet. De afwasmachine is, in vergelijking met andere modellen, zeer goed betaalbaar en biedt daarnaast tal van handige extra’s waar je dagelijks van kunt profiteren. Lees hier alles over dit model afwasmachine, zodat je kunt bepalen of dit de misschien wel de beste vrijstaande vaatwasser voor jou is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FFB53600ZM vrijstaande vaatwasserAEG FFB53600ZM

De AEG FFB53600ZM is een vrijstaande energiezuinige vaatwasser met energieklasse A+++. Hiermee is de vaatwasmachine zeer zuinig en kun je op jaarbasis meer geld besparen dan met een afwasmachine van energieklasse A++ of A+. Deze afwasmachine biedt ruimte voor 13 couverts en heeft 5 verschillende programma’s om uit te kiezen. Verder is het huishoudelijke apparaat voorzien van meerdere handige extra’s waarmee je het voor jezelf nog makkelijker kunt maken.

In de doos

  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Handleiding

Installatie van de AEG FFB53600ZM

Het hoeft niet veel tijd te kosten om de AEG FFB53600ZM te installeren. Je hebt een wasmachinekraan nodig en een aansluiting voor de vaatwasser. Hiervoor heb je een aansluiting op de sifon van een gootsteen nodig of een losse afvoerbuis. Het is belangrijk om de vaatwasmachine in de buurt van deze aansluitingen te plaatsen. In de handleiding, die je bij het toestel meegeleverd krijgt, zie je precies staan hoe je de vaatwasser moet installeren.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: vrijstaand
  • Energieklasse: A+++
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: topklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

Met de AEG vaatwasser kies je voor een gemakkelijk te bedienen apparaat. De afwasmachine heeft een overzichtelijk bedieningspaneel aan de voorzijde. Hiermee zet je het apparaat aan, kies je het gewenste programma en druk je op start. Ook kun je op het kleine scherm zien hoe lang de vaatwasser nog over een programma doet. Zodra de vaatwasser klaar is hoor je een duidelijk geluidssignaal.

Het is goed om te weten dat je de AEG FFB53600ZM regelmatig moet onderhouden. Dit houdt in dat je de filters en sproeiarmen regelmatig controleert, zodat etensresten geen kans hebben om zich op te hopen. Het is onder andere belangrijk om de filters en sproeiarmen te controleren. Ook kun je de vaatwasser met enige regelmaat aanzetten op het intensieve programma zonder vaat erin. Zo kan de vaatwasmachine van binnenuit ook goed reinigen.

Voor- en nadelen

Wanneer je de AEG FFB53600ZM aanschaft, krijg je te maken met een aantal voordelen. Deze vaatwasser is met energieklasse A+++ erg zuinig en hiermee kun je op jaarbasis veel geld besparen. Daarnaast opent de vaatwasser aan het einde van een wasprogramma voor een sneller en beter droogresultaat. Ook is dit model voorzien van een krachtige inverter motor: hierdoor is de vaatwasser stiller en wordt er minder energie verbruikt. Bijkomend voordeel is dat hierdoor de afwasmachine een stuk langer mee gaat. Als bovenstaande voordelen je aanspreken, dan is dit wellicht een van de beste vaatwasmachines die je kunt kopen.

Een mogelijk nadeel van de afwasmachine is dat je relatief weinig ruimte hebt voor couverts in de vaatwasser; dit komt voornamelijk door de bestekmand die veel plek inneemt.

Conclusie

De AEG FFB53600ZM is een kwalitatieve en betaalbare vaatwasser waarmee de vaat makkelijk en snel wordt gereinigd. Omdat je gebruik kunt maken van veel handige extra’s maak je het voor jezelf nog makkelijker. Dit model van de fabrikant is dan ook een goede vaatwasser om aan te schaffen.