AEG FEE63600PM inbouw vaatwasser

Waar let jij op als je een nieuwe vaatwasser gaan uitzoeken? Natuurlijk zul je in de eerste plaats op de prijs letten, maar er zijn ook andere belangrijke aandachtspunten. Hoeveel couverts kun je kwijt, welke programma’s kun je kiezen, welke extra functies zitten er in de vaatwasser en wat is de bouwkwaliteit? Met een vaatwasmachine als de AEG FEE63600PM krijg je op al deze vragen een antwoord. Hier lees je alle informatie over dit model en kun je bepalen of dit model voor jou een goede optie is.

Bekijk en bestel direct de beste vaatwassers

AEG FEE63600PM

De AEG FEE63600PM is een vaatwasser van het merk AEG, een vooraanstaand merk met vaatwassers is een middenklasse op het gebied van prijs. Er zijn goedkopere afwasmachines, maar ook duurdere dan de modellen van AEG. Met dit type kies je voor een apparaat die niet alleen energiezuinig is, maar ook tal van extra functies aanbiedt waarmee je het gebruik nog makkelijker kunt maken en je altijd verzekerd bent van schone vaat.

In de doos

  • AEG FEE63600PM
  • Aanvoerslang
  • Afvoerslang
  • Installatiemateriaal
  • Handleiding

Installatie van de AEG FEE63600PM

De AEG FEE63600PM is een inbouw vaatwasser en dit betekent dat je deze zelf kunt gaan installeren in de keuken. De materialen die je hiervoor nodig hebt krijg je standaard meegeleverd door AEG. Aan de hand van de meegeleverde handleiding kun je zelf aan de slag. Het is daarnaast ook mogelijk om een professional in te schakelen, zodat je er zelf geen tijd en moeite in hoeft te stoppen.

Technische specificaties

  • Type vaatwasser: Inbouw
  • Energieklasse: D
  • Maximaal geluidsniveau: 44 dB
  • Bouwkwaliteit: Middenklasse
  • Aantal couverts: 13

Bediening en onderhoud

AEG FEE63600PM inbouw vaatwasserDe AEG inbouw vaatwasmachine heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde waarmee je heel gemakkelijk en snel het gewenste programma kunt selecteren. Wil je de vaatwasser aanzetten? Dan voeg je eerst het wasmiddel toe en selecteer je daarna het gewenste programma. Je kunt kiezen voor een extra stil nachtprogramma, maar er zijn ook nog 5 andere opties beschikbaar. Kies voor startuitstel wanneer je wilt dat het programma later van start gaat.

Hoe moet je de vaatwasmachine schoonmaken en onderhouden? Het is belangrijk om te weten dat deze vaatwasser van middenklasse bouwkwaliteit is. De vaatwasser zal dus minder lang meegaan dan een topklasse vaatwasser. Maar wanneer je regelmatig onderhoud verricht zul je ook de levensduur van de automatische afwasser kunnen verlengen. Denk bij onderhoud aan het reinigen van de sproeiarmen en filters. Zo voorkom je dat etensresten vast blijven zitten en de werking van het toestel verminderen.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de AEG FEE63600PM is dat dit model een ProClean sproeiarm heeft. Hiermee worden alle randen en hoeken goed meegenomen, ook als de vaatwasser helemaal vol zit. Daarnaast is het goed om te weten dat je met deze vaatwasmachine voor een energiezuinig model kiest, waardoor je dus water en energie kunt besparen. Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat dit model geen extra kinderbeveiliging heeft. Ook heeft de vaatwasser geen ComfortLift waarmee je de vaatwasser kunt uitruimen zonder te bukken.

Conclusie

Wanneer je zoekt naar een goede vaatwasser met bruikbare extra functies is de AEG FEE63600PM zeker een aanrader. Het model beschikt over de belangrijkste eisen en maakt je vaat snel en goed schoon. De vele programma’s maken het mogelijk om altijd het juiste voor de vaat te kiezen. Wellicht is de AEG FSB53607Z ook een interessante keuze.